Стеј мат ја имам користено, и ок беше, ама оваа некако посебно ме привлече. Пакувањето и е далеку поубаво и попрактично од стеј мат, има и огледалце, плус нијансите и ефектот што го дава ептен ми се допаѓаат вака на слика. Ништо тогаш, ќе чекам да стигне кај нас, па ќе ја пробам.
Ја земав Max Factor - Lasting performance течната пудра и реков да пишам мислење.. Искрено мене ми се бендиса и текстурата и покривноста, убаво матира и не свети лицето, убаво природно легнува во тој поглед сум навистина презадоволна и за цената која ја платив изгледа достојна, но сепак ако нешто игледа како да е too good to be true тогаш и најверојатно е, не знам дали е до мене што имам таков тен што не можам да си погодам нијанса или општо сите нијанси од оваа пудра се како паштети.. Ја земав 106 - Natural beige.. единствено таа беше некако најблиску до мојот тен и пак ми е темна, дефинитивно ја изгубив сета надеж дека ќе си пронајдам пудра која ќе биди и убава покривна и мат и ќе ја има погодената нијанса.. Дефинитивно ќе си се вратам пак на Лореалот Инфалибл Од мене препорака до сите кои сакат убава покривна и мат пудра што изгледа природно на лицето ама оние што имаат портокалово розев подтон на лицето, а за вонземјанците како мене нека извадат нова жолто-зелена нијанса и тогаш ќе и се заколнам на верност на пудрава.
Планирам да ја купам Bourjois 123 Perfect. Имав тестерче дома што даваа на ladies night за 50 нијанси ја пробав и останав со позината уста пудрава како за мене правена стакло ми беше лицето буквално се ми покри бојата супер со тенот се изначитав рецензии особено од @Mishela од пред две години па тоа уште повеќе ме натера да ја купам е сега прашањето ми е дали оксидира? Дека сега за 8 март се надевам ќе има попусти па може ќе ја намалат па да ја купам ама пак за оксидирањето ме интерсира ?
Јас уште си стојам зад тоа дека пудрава е најдоброто нешто што му се случи на моето лице, ми се прилагодуваше во сите зони и ми беше одлична, меѓутоа мислам дека ги сменија нијансите, барем тоа пакување од пред две години кое го чував до пред скоро колку за споредба, и уште едно од порано во истата нијанса - не беа исти. Добив информација дека наводно тогаш таква им била пратката и сега наводно истите биле во ред, но кога ја пробав на рака Ванила 52, повторно ми беше темна, како тогаш. Не сум сигурна дали оксидира, првите две три шишиња ми беа сосема во ред - како ќе ја ставев, така и ја вадев пудрата, состојбата со нијансата не беше воопшто сменета, но последното шише ми беше и потемно на кожата и малку се менуваше кон портокалово. Другарка од факултет ми кажа дека пред Нова година си ја купила најсветлата (мислам дека е 51) и не приметила никакво оксидирање. Навистина, лицето и` е сосема во ред во текот на целиот ден, окото ми е толку увежбано, што од километар би приметила ако нешто не е во ред, дури и не ми беше баш веродостојно дека зборуваме за истата пудра. Можеби некогаш ќе ја земам пак, не можам да ја преболам едноставно. Како долгогодишна сипматија од средно ми е. Не примети ти дали ти оксидира на кожата? Не би знаела што да ти кажам во врска со ова, одамна ја немам купено и сешто се сменило во меѓувреме, така да, не сум баш компетентна да дадам коментар, кога и самата наидувам на вакви различни искуства.
Леле женчиња, само маки си задаваме со пудриве. А, и трошоци богами. Другарка ми беше на гости минатиот викенд и ја донесе нејзината Mac Studio Fix Fluid да ја пробам. Воодушевена бев и сега ја мислам, нормално. Нејзината нијанса беше NW 25, ама мене ќе ми треба NC 20 или 25. Па, жени знаете ли дали воопшто некогаш имаат Mac попуст (во Грчка)? Инаку, редовната цена мислам дека и е 33€. Не е скапа, ама ако може да се фати попуст, што да не. @koritsaki, јави се!
senza, да има попусти и во мак, кога има попусти во сефора има и таму ама се до 25%..јас досега никогаш не сум била во некоја продавница мак,кај нас нема нивни производи зборам за градот кај што живеам и незнам како се движат цените, ама неколку пријателки користат ивни производи и мислам дека една од нив ја има оваа пудра, но не беше нешто задоволна,а истовремено ја користи таа на Estee Lauder Double wear i HD Make up forever , знам дека од есте е презадоволна. јас да ти кажам нели планирав д ја земам на Есте другава нијанса ама досега нема некој попуст на пудриве, а вчера баш една девојка што работи во Сефора ме викна да пробам една нова ,маскара на сефора и еден кармин од Make up forever дека сега има таква акција ако земеш кармин и маскара од било која марка 30% попуст на целата сума, и ме нашминка и со таа пудра на Make up forever HD, останав вчудовидена не ми се веруваше како ми го направи лицето и баш потоа се сликнав не ми се познаваше ниту една пора, и таа е скапа околу 40 евра е без попуст со попуст може да се проба, баш размислувам таа да ја земам,исто така има многу нијанси за избор
@Mishela Не приметив кратко ја носев на мене па и ја будала уште имам шанса да видам и не ја искористив ама шта чеш тоа е ништо ја ќе ја купам решена сум како ми стоеше на лице беше не описливо морам да ја имам па ќе те известам следен месец како е. Туку ја потемен тен сум изгледа се мислм помеѓу 53 и 54 ја кога се работи за пудри знам да ја утнам нијансата и тоа многу ја тестерчето што го статвив беше 53 и супер ми беше со тенот ама кога се сликав со блиц многу бела излегов ама па и со блиц што очекувам секогаш бледа излагам со пудриве ќе ја земам мајка ми под рака па и она да ми даде мислење за боите ама 53 мислам перфектно ќе ми одговара дека последно кога купував пудра продавачкава ме тераше бојата супер ти е таа е за тебе ја и викам не светла е и доаѓам дома и пресветла беше на мене непрежалени 800 денари и веќе немам доверба да ги слушам и ми седеше до пред некој ден и ја гледа мајка ми и вика дај да ја пробам и на неа перфектна и беше и цела радосна тап си ја зема и си ја стави во ташна иначе за max factor skin luminizer зборам ми беше сува зимава па се решив за неа за сува до нормална дека е и прекрасна е сеа веќе ми станува мрсна и оваа 123 ко родена дојде за мене за следниов период
@koritsaki, абе јас од Есте не се откажувам, ама и оваа ме замисли зашто ја пробав и многу убава ми се виде. Мат е скроз и башка многу убаво се фотографираше. Моментално Есте е 46€ ама ја давале и четката за течна пудра - гратис. Ќе си почекам да дојде до 32-33 евра и ќе си ја земам пак неа, ако ништо друго.
Пa дa и јaс читaм рецензии зa Мaк пудриве пo нет aмa ете се кoгa oдaм вo Сoлун се нештo ме кoчи дa oдaм дo мaк прoдaвнициве.. Пoевтинa е oд Есте мoжеш и неa дa јa прoбaш. И јaс не се oткaжувaм oд Есте веќе , aмa и oвaa интереснa ми се виде, иaкo некoи викaaт декa вo летo лицетo брзo свети aмa ќе јa тестирaм првo дa не дaвaм џaбе пaри aкo не е дoбрa... А чекaј кaде јa дaвaaт Есте сo четкaтa зa пудрa? Oвде сaмo четкaтa чини 42 еврa a не пa сo пудрa дa јa земеш пoсебнo Инaку ние жените се штo ќе видиме се сaкaме, вчерa ми нaнесе и хaјлaјтер нa Бенефит и лицетo имaше еден прекрaсен сјaј, oстaнaв сo пoдзинaтa устa aмa здрaвје , пoпусти ќе чекaм немa се oддеднaш
@koritsaki, мислам во Хондос Центар во Солун имало таква понуда. Пудра + четка за 46€. Односно, пудрата по редовна цена и четката гратис му доаѓа.
Немам искуство со потемните нијанси, ама задолжително земи некој со тебе ако се двоумиш толку многу. Bourjois е супер за комбинирана и мрсна кожа, можеби и за нормална иако се сомневам. Има специфична прашкаста формула, мене многу ми се допаѓа ефектот кој го добивам со оваа пудра. Темната која ја фрлив пред два месеци заради рокот на траење, без проблем си ја користев за контурирање, немаше мана. Пиши коментар како ќе ти се допадне, ако навистина се решиш да ја купиш. Баш ме интересира каков впечаток ќе ти остави на крај.
Не сум знaелa, инaку пoнудaтa е дoбрa нo искренo не ми требa четкa зaдoвoлнa сум oд тaa нa Сефoрa сепaк пoпусти ќе чекaм иaкo дa бидaм искренa, вo пoследнo време кaтaстрoфa пoпусти имaaт Сефoрa дaвaa минaтиoт пaт пудрa плус мaскaрa aкo земеш 30 пoстo пoпуст нa целa сумa , и сaкaв пудрa дa земaм aмa несaкaв мaскaрa и бaтaлив , ќе чекaм кoгa ќе имaaт пoпуст aсaлен
одкако знам за мене,ставам прво течна па камена пудра,ама обавезно и од двете.... по консултации со некои женски личности во мојотживот,разбрав дека сите стават или течна или камена,а не двете.... што мислите феминки?
Само камена немам ставано никогаш а само течна ставам во последно време зашто не ми се масти лицето ко во лето а и пудрата што ја користам на Есте Лаудер е покривна и стои по цел ден така да камена пудра не ми треба
@macamaca24 Како најдобра варијанта ми се покажало течна пудра на целото лице, па камена на деловите каде светнувам (на сликата подоле каде пишува highlight). Понекогаш навечер за излегување поминувам лесно со камената по цело лице за да ми трае шминката подолго. Само камена би ми било чудно. http://styletips101.com/wp-content/uploads/2009/04/face-sculpting.jpg
@Leo-nora јас лично не сум ја користела, али gossmakeupartist ја имаше спомнато како една од најлошите.
Јас ја имам MAC Studio fix fluid две нијанси NC20 i NC30 најдобрата пудра што сум ја пробала...нит се мрда нит брише... мене лете ми е комбинирана кожата а зимно време сува до нормална. Од исчитани рецензии девојки со мрсна кожа исто така ја препорачуваат но со матирачка камена пудра или блот. Знам дека изнафален е и блотот на МАС. Јас наместо ВВ крема и за преку лето си ја користам МАС face and body 120 ml пудрата и стварно немам зборови се изнамачив со пудриве кај нас,ниту нијанси ниту текстури не ми одговараат. Инаку јас купувам МАС производи од Солун од Тсимиски улицата затоа што ги имам на фб продавачките и секогаш ги прашувам кога имаат попуст и коа ќе ми кажат -25% трк па плус и tax free листот ептен се исплати. Јас studio fix со попуст 22-23€ ја зимам. Ја обожавам пудрава