@Lollipop7, женче ма не си фер, известувај и тука за попустите. Колку често отприлика има попуст? Алал ти вера за зделката.
ок договорено па за попусти имаат обично кога има и по другиве продавници. Имаше скоро цел септември, пред и по Нова година ... тогаш и купував. Е веројатно има и за некои други празници... треба да се праша
е да,течна подобро се чувствува лицето.... ама ако не ставам камена имам чувство како да не сум се дошминкала и мислам дека не се покриени сите недостатоци
@Mishela Како експерт за пудри сакам да те прашам дали ќе можеш да ми препорачаш екстра лесна пудра со минимално покривање, неш слично на бб крем?кожата ми е нормална Секако и сите останати феминки можат да помогнат
Најлесна пудра со овие карактеристики која патем одговара на твојот тип на кожа за мене секогаш била и ќе остане Healthy Mix на Bourjois. Tи ја препорачувам доколку не си ја пробала до сега. Сличен впечаток ми остави и пудрата на Max Factor која веќе претходно ја спомнавме некаде - Skin Luminizer, иако мене ми се чини како да има поголема покривност од Healthy Mix, но навистина е лесна и убаво легнува на кожата. Други за кои претходно сум зборувала, а според моето искуство биле со послаба покривност: Wake me up - Rimmel, Affinitone Mineral - Maybelline и Mat' magique на L'Oreal, за која и не сум сигурна колку ќе ти се допадне, ама нека не те буни тоа „мат“, сметам дека дава баш таков dewy look, воопшто не матира и многу е лесна.
Ти благодарам @Mishela , а каде можам да ја најдам хелти Микс? И по која цена? Јас ретко користам пудра, па затоа не сум многу информирана А и ова од макс фактор ми звучи примамливо. Некако повеќе ме фаќа за око мислиш која било од овие две да ја одберам нема да погрешам?
За овие две сум убедена дека ќе ти се допаднат и што е најважно, ќе ти одговараат. Ниту се тешки, ниту пак се одликуваат со некоја голема покривност - мене ми е доволна, не сум ни јас од тие кои бараат екстра покривност, кога бирам пудра ова секогаш ми е најмалку битно. Инаку, Healthy Mix чинеше 820 последно кога ја купував, сега можеби и е покачена, не сум сигурна ама цената е над 800 денари во секој случај. Тука некаде е и оваа од Макс Фактор; многу се добри нијансите и многу ми се допаѓа тоа што е мешавина на хидратантен прајмер и пудра, многу го негува лицето и не ја чувствувам на лице како Ревлонот, па макар и кога претерувам со нанесената количина. И јас потајно навивам за оваа пудра, ама сепак одлучи си ти што ќе земеш на крај и што ќе ти се допадне повеќе.
Ќе ни кажеш, се надевам декa ќе ти одговара. Само, мала сугестија - види дали ќе ти се допадне финишот. Јас по муабетите бев убедена дека пудрава вришти од светење, но финишот кај мене не е воопшто сјаен онака како да има светки во формулата, напротив, нормална ми е дури и на местата каде кожата ми е помрсна. Не ми трае во тие зони без разлика на прајмерот кој го нанесувам одоздола, па затоа и не би ја купила, ама убедена сум дека на нормална кожа би била предобра.
Луѓе,ај хелп,ми треба камена пудра ама да не е онака како прашина,како брашно ,ја имам на дебора ама не сум баш баш задоволна
Која течна пудра е подобра, Буржоа или Loreal true match? Се двоумам помеѓу овие две, мислам дека сите пудри ги пробав веќе. За до 25години и нормална кожа прашувам.
Девкојки со сува и дехидрирана кожа, имам еден многу добар трик кај мене на блог како пудрата да ви стои подолго на лицето, и да ви изгледа поприродно еве линк : http://rosee96.blogspot.com/2015/03/the-most-amazing-foundation-tip-you.html
На која пудра од Bourjois мислиш, претпоставувам Healthy Mix? Лореал секако ќе ти одговара, но јас не сум задоволна нешто многу од нејзината трајност вака на нормални температури. Без камена над неа, не ми држи нешто многу, имам комбинирана кожа. Ако не ти се масти лицето, постои можност да ти биде доста потрајна отколку кај мене.
Во парфимерија ми ја препорачаа Bourjois, немам поим на која пудра мислела продавачката. Имаш користено некоја од нив? Па не ми се масти лицето баш, се мислам дали да ја купам Loreal. Фала ти.
феминки дали некоја од вас ја има користено пудрата Giordani Gold Age Defyiнg Foundation. мислење некое
Не сум ја користела но веднаш ќе ти кажам дека според името пудрава е наменета за зрела кожа, значи за над 30тите т.е. и тоа не е којзнае колку зрело, сепак би рекла над 40тите. Целата Џордани линија е пред се наменета за возрасните жени.