Може ли да си замислам желба и да ми ја исполни некој, било кој? П.С. Не се секирајте, не удирам по џебот, не е материјално нешто, скромна сум.
Ама не разбирам како хелти микс е на попуст другава не ццццц,изгледа не спаѓа во најпродавани производи не е фер. Нека пише некој за новава ластинг финиш 277 ден,која е разликата помеѓу таа и старава 193 ден. ? Која друга од понудениве е добра за комбинирана кожа? П.С како ли ќе издржам до утре вечер,денеска нема шанси да одам,а утре сум цел ден на работа,мислам дека нема да спијам ноќеска
Мишела лелеле, веднаш да ми кажеш која пудра да си ја купам! Ја меркав афинитон одамна и чекав попуст за 8 Март а сега погледни избор! Што мислиш за овие на Римел? Последниов месец толку иам читано за пудри што веќе се сум заборавила и испомешала. Ако сакаш пиши ми порака, ми треба помош. Ако не купам сега нема да купам никогаш.
Мислам дека „странски служби“ ни ги надушкале муабетиве во темава, затоа таков масовен попуст на пудрите.
@Mishela Мишелке, ај додека си тука да те искористам Благо се возбудив од сликава погоре во 1 по полноќ, стигна во вистинско време, пудрата ми е при крај, а и расположена сум за нешто ново. Отсекогаш сум користела екстремно мат и покривни пудри, претходно Seventeen Matt Plus, а последниве шест месеци Revlon Colorstay. Работата е што навистина немам потреба од толкава покривност, а и кожата ми е комбинирана, мрсна само во Т-зоната, и тоа ништо што не се решава со слој камена пудра, но мојата мат опсесија е надвор од контрола и не можам да се натерам да користам нешто што не е мат Истражував за пудриве од сликата низ темава, тие од Maybelline не ми фаќаат око, Healthy Mix знам дека е за сува кожа, Rimmel-от ми се blah, а на Matt Plus-от не сакам да се враќам. Двете преостанати се Facefinity на Max Factor и Infallible на L'Oreal. Читав добри критики за Facefinity, дека е мат, но не претешка, прочитав и дека си пишала дека малку чудно мириса, но ако тоа е единствениот проблем ќе го надминам За Infallible немаше толку коментари, само најдов дека исто така е мат, ништо повеќе. Сакам нешто поприродно, пролетно, повторно мат но за нијанса полесно. Не можам повеќе да се цементирам со Revlon-от, особено преку ден, за вечерна шминка е топ но уште еднаш, навистина немам потреба. Можеш да ми предложиш и други пудри ако ти паѓаат на памет, не мора да бидат исклучиво од овие на попуст. Од понудениве некако повеќе натежнувам кон Facefinity, но сакам да го чујам твоето мислење, како и на останатите Феминки
Да @Oxymoron, добро си ја проучила Facefinity, јас туку се мислам дали да ја земам неа или пак една (повторно некоја мат верзија) од Yves Rocher, гледам и таму има доста попусти, нема да можам да одолеам. Инаку, Facefinity мене ми мириса малку на поликолор , ама исчезнува откако ќе се нанесе на лице, барем така се сеќавам. Мене многу ми се допаѓа, не е Ревлон, ама е многу слична на неа и покривноста е на ниво. Оваа од L'Oreal ја немам користено на долг период, затоа што не ми се допадна од првото нанесување кога ја пробав, многу ми сјаеше лицето, без разлика што ја изблендав убаво, плус не можев да најдам убава нијанса. Мислам дека спомнаа како оксидирала, па тоа уште толку ме одвраќа од неа. Реално, овде од списоков на Космо ми фаќаат око само Facefinity на Max Factor и 24-часовната на Maybelline. Неа ја имам користено како средношколка, меѓу првите пудри ми беше и навистина е една од оние малкуте кои ми одговарале. Баш ми е пудра за дневна шминка, не е воопшто тешка и е единствена од Maybelline која одговара на малку помрсна Т-зона. Не сум сигурна колку ќе ти се допадне штом не сакаш нивна пудра, но ова колку за информација. Јас навивам за Facefinity, малку пристрастно , ама мислам дека навистина вреди. Преценета е кај нас за тие 800-900 денари, колку и да чини редовно, ама акцијава е бонбона. Мислам дека периодов не може да се најде подобра пудра од оваа, за ваков тип на кожа. На многу тешка дилема сум и навистина не знам што да купам и јас. Или таа или враќај се на Seventeen Matt+. Колку што те имам читано, не верувам дека нешто друго би ти оставило некој попристоен впечаток. Ако во меѓувреме ми текне нешто ново, ќе ти пишам повторно.
Еве јaс јa имaв прoбaнo oвaa нa Лoреaл и уште ми е кривo зa пaрите, нијaнсaтa не јa пoгoдив a нaјсветлaтa јa земaв хех, изгледa ги немa сите нијaнси вo мк пa зaтoa е тaкa. Истo не е трaјнa бaш се збoреше нa темaвa, пoвеќе е зa тие штo имaaт oд нoрмaлнa дo сувa кoжa. Земи јa тaa нa Мaкс фaктoр, не сум јa прoбaлa зa дa ти кaжaм некaквo искуствo. А истo се чудaм зaштo тaa нa Буржуa 123 перфект јa немaaт нa пoпуст
@Oxymoron и од мене глас за MF Facefinity 3in1. Супер сооднос квалитет/цена. Ја купив за првпат, пред една недела, но првичниот впечаток е повеќе од задоволителен. Кадифен финиш и мат ефект кој трае солидни 6 часа, без никакви „поправки“. Лесно се нанесува дури и со прсти, но сепак со четка изгледа за нијанса подобро. Има средна покривност, нанесена во еден слој. Според рецензиите, што ги прочитав за пудрава, погодна е за build up со цел да се постигне голема покривност, но ова не сум го пробала, затоа што ја користам преку ден. Лесна формула, не се чувстува на лицето и не го „затега“. Претходната пудра (Avène), на крај од денот, толку ми тежеше, што одвај чекав да стигнам дома и да го исчистам лицето. Со оваа го немам тој проблем. Мирисот, според мене, не е deal breaker, затоа што е дискретен. Навистина е „хемиски“, но поднослив. Што се однесува до пакувањето, се работи за стаклено шишенце со пумпица и lock систем. Последново мислам дека е доста практично при патување. Инаку, според многумина, негативната страна на пудрите со пумпица е што не може до крај да се потрошат. Одамна не сум користела пудра во вакво пакување, па одбивам да се нервирам за тоа уште сега. од мене за пудрава.
Според рецензиите што сум ги прочитала за пудрава, особено е нагласено дека не е наменета за сува кожа. Во претходниот пост заборавив да напоменам дека имам комбинирана кожа, со масна Т зона.
@Oxymoron јас не ти ја препорачувам Infallible. Пудрата вака на прва не е толку лоша ама има многу маани според мене. Јас имам комбинирана кожа и не користам камена освен во пролет-лето, но матирачкиот ефект и е многу слаб. Се осеќам како да имам мрсна кожа, ми тежи буквално на лицето после неколку часа и ми избива ненормален сјај, нешто што не сум навикнала да го гледам ниту со понискобуџетни пудри како Римел Ластинг Финиш. За оксидирањето не знам што да кажам, некогаш оксидира, некогаш не...како така, поим немам Покривна е и трае неколку часа, на почетокот има убав финиш, ама џабе кога за неколку саати се тоа паѓа во вода, барем за мене. Ужасно преценета пудра, не знам како и дали ќе ја дотрошам оваа што ја имам со оглед на тоа што се затоплува надвор, а не па да купам пак.
А од овие пудриве на мејбилин што се на попуст која би одговарала за сува кожа и да е покривна? Ако сакате да ми помогнете дудук сум за пудри и стално ги утнувам
Affinitone во беж тубата и Affinitone mineral мислам дека ќе ти одговараат. Другите се за друг тип на кожа. Покривноста и кај двете пудри е средна, но лесно надоградлива.
@Mishela, кои се еквиваленти на 150 Buff и 180 Sand Beige од Facefinity MF? Чисто да си знам, може ќе ми текне да ја купам. Ах, зажалив што ја купив Ревлонот, 750 за двапати ставање.
150 Buff = 45 Warm Almond и 180 Sand Beige = 50 Natural или 55 Beige. Natural има само изразен жолт тон и на мојот тен делуваше многу нападно, а Beige ми е веќе претемна, баш како и нијансата 180 од Ревлон. Мала е разликата меѓу тие две нијанси, двете се со жолт подтон, но 55 е баш темна. Тестирај, навистина не сум сигурна која би ти одговарала повеќе, зашто мене единствена која ми одговара е 45 Warm Almond. Подобро ми пасува и од 150 Buff и иако ми изгледа дека има малку розеникав подтон, сепак ми се допаѓа како ми стои, неутрален ми е подтонот па не ми менува ништо тоа. Патем, ја купив јас. На здравје бричење.