Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. mamita

mamita Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    176
    Девојки за сува кожа 30-40 години минимално покривна пудра,што препорачувате ?

2. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.965
    На прашањево не му е местото тука ама не знаев каде да го поставам. Сунѓерот на Ебелин, за нанесување пудра го упропастив и сега никаде неможам да најдам друго. Омилен ми е, ама каде би ме насочиле за друго? [​IMG]

3. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468

во ДМ.

4. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    @koritsaki дали си ѕирнала на грчкиот фришоп како се движат цените на течните пудри од типот Ланком, Диор, Есте? Ме убедуваат другарки дека нема голема разлика во цена со таа во нашите парфимерии во МК....

5. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.151
    Допаѓања:
    73.369
    И јас мислам дека нема голема разлика. Наредна недела патувам надвор од Македонија и отворив страната на една парфимерија чисто да ги споредам цените и горе доле исти се.

6. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    504
    ја има некој користено пудрата на she ? искуства ?

7. s.T.e.F.i

s.T.e.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    2.852
    Значи кога видов дека на Bourjois Perfect 123 не ставиле попуст бев :punch: а ја меркам цел месец веќе. И поради тоa се решив денес отодов до Космо со цел да ја купам Max Fаctor Fcefinity 3 in 1 дека таа на попуст и гледам ја фалите. Ама штандот до неа од Bourjois пудрите и срце јуначко не издржа попуст или не си ја зедов Perfect 123 :lol:840 ден беше .И да ви кажам ич не ми е криво кога си ја ставив дома значи преубаво ми легна на лице се ми покри убав мат финиш имаше не се собираше во сувите делови едноставно прекрасна си ја најдов перфектната пудра за мене и ич не ми е криво и да ја стават утре на попуст не ме брига пресреќна сум си.:angel: Сеа ќе ја тестирам следниве две недели да видам како ќе се покаже па поубава резензија ќе пишам.:D

На kala21 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.736
    Да , и цените се исти :(

Штом веќе ја поминуваш грчката граница не се исплати да земаш од грчкиот фри шоп , ќе си одиш во Солун do Sefora секоја недела имаш попусти на сите производи за Диор,Ланком и Есте попустот е 30%,баш пред два дена земав пудра на Есте ,од мк никако не се исплати да земаш плус овде многу тестери даваат:)што те интересира др прашај

9. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    Ф
    Фала @koritsaki, штом така, да тркнам накај Солун некој викенд. Белки ќе начекам попуст. Инаку во Хондос имам начекано баш добри попусти лани за Велигден. Во Космо пудрите се 2600-2900 ден, тие што ми се допаѓаат.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  10. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Минатата недела пробав тестер од пудрава и многу ми се допадна. Бидејќи не сум користела многу пудри до сеа, повеќе се држам до ББ кремови и сл. сакам да ве прашам за искуства со пудрава, цена и сл.[​IMG]

11. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.736

Дa кoгa имa пoпуст вo хoндoс имa и вo сефoрa. Имa секoјa неделa пoпуст нa нештo , a честo и нa сите прoизвoди oд пoзнaтите брендoви, пoрaнo пoпустите беa пoгoлеми 35-40% aмa oк и сегa не е лoшo 30%

12. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.089
    Ти благодарам мишела, дали знаеш колку нијанси на пудрава во беж туба има и која е најсветла? Во космово кај што бев јас има само 4 нијанси и некако темни се па викам дали им се потрошени или толку се во земјава нијанси

13. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.736

Мене ми се допадна оваа пудра највеќе од сите на Буржуа , баш е лесна пудрата , само не ја препорачувам на тие со многу мрсна кожа , поготово за во лето мене за неполни два часа ми светнуваше тзоната , инаку е добро покрива и ако немаш мн мрсно лице земи си ја. Цена мислам дека беше околу 860 ден

14. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Погоре едно девојче напиша дека 123 Перфект е 840 денари.
    Инаку, мене не ми светнува лицето од неа, во лето кожата ми е мрсна и со камена одозгора ми стои голем дел од денот. Не ми се брише, туку кога попушта и почнува да сјае само го корегирам пределот околу Т-зоната и се е во ред.
    До душа, за таков тип и е наменета, за комбинирана и мрсна кожа, останатото е индивидуално за секого.

Не знам, не сум запознаена со тоа. Провери на Интернет.

15. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Девојки има ли замена за оваа пудра
    0004155453466_500X500.jpg

16. Taa2506

Taa2506 Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    36
    користам impala 3 и задоволна сум искрено ако е една од најевтините ама убо ми го прај лицето..ама пред можи има година дена се изгорив со переса за коса на челото и по некое време немав гајле и сега еве има еден месец на местата кај со се изгорив ме чеша и ми се лупи кожата.. можно е да ми е од пудрата ?? иначе немам навика да ја вадам шминката навечер... шо мислите ?

17. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Ја земав и јас Facefinity. Ајде со здравје да си се шлакаме (fingers)

Ај сега кажете дали го бива прајмерот од истата колекција, гледам и тој е на попуст :wasntme:

На do-re-mi му/ѝ се допаѓа ова.
  18. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.736

Незнам како оваа пудра убаво ти го прави лицето , незнам дали си прочитала на темава што зборувавме за пудриве импала, веќе и ме мрзи да пишувам ако сакаш пребарај си. И да можно е , бидејќи е штетна можно е да ти прави проблеми ,а најнајголема грешка ти е што не ја вадиш шминката навечер, како бе може да спиеш со шминка,па кај таа пудра ти е како бетон да си ставил на лице па и уште да спиеш со неа на лицето,епа после што очекувате јас незнам

На naturally му/ѝ се допаѓа ова.
  19. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.015
    Ај, со здравје да си ја трошиш. Ја проба? Како ти се чини?

Самата пудра е 3 во 1 (прајмер, течна пудра и коректор). Инаку, додека читав за пудрата, читав и за прајмеров. Според Мел Артер (make up guru), шминкерите на Max Factor толку биле воодушевени од primer елементот во Facefinity 3 in 1, што побарале да се издвои ко посебен продукт.

Го меркав доста време, но на крај, го оставив за следниот месец :).Сметам дека е излишно да се користи во комбинација со Facefiniry 3in1, но во комбинација со BB крема (за покежуал пригоди) би ми завршил одлична работа.

Инаку, има доста позитивни критики и за него, но сметам дека не е коректно да прераскажувам туѓи искуства и рецензии. Кога ќе го пробам, ќе споделам мислење.

На Mishela и Oxymoron им се допаѓа ова.
  20. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    Јас никогаш нема да ги разберам оние кои купуваат прудра која е 3-4 нијанси потемна од нивната боја на кожа.(facepalm)

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.