Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Blondie01

Blondie01 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Размислував за друга пудра а друга купив :lol:
    Се одлучив за Maybelline.
    Ја има некој користено и какво искуство има со неа? јас сеуште ја немам пробано :)

Прикачени фајлови:

• 5.jpg
      5.jpg
      Големина на фајлот:
      52,4 KB
      Прегледи:
      255
  2. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Јас читав добри позитивни критики за оваа пудра на Mаybelline. Мислам дека нема да имаш проблеми, лесна пудра е.

3. mona-li

mona-li Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    9
    Пудрава ја имам користено подолго време и супер е, ептен природни се нијансите, лично мене ретко која пудра волку ми се изедначува со тенот. А и убаво покрива. Само не е добра доколку имаш суво лице.. јас имам комбинирана кожа и пред нанесување на пудрава нанесувам тенок слој крем за лице.

4. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    Мене ми е многу убава оваа.мајка ми ја има ,малку потешка е ама преубаво покрива.чини 900,930ден така нешто,мислам дека нема да зажалиш ако ја купиш,а за секој ден малку ќе ти биде тешка за лицето а за искачања е одлична ;)

5. lily-prune

lily-prune Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    155
    Колку пари е таа пудра од Мејбилајн и за каква кожа е? Ме интересира, мојата кожа е комбинирана, дали ќе ми одговара.

6. martincencee

martincencee Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2010
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    75
    Денес излегов да си купам пудра и коректор.За коректор одлучив шак да си земам на Макс фактор дека ептен ептен ми е погоден,и пудрата на Макс Фактор ми е исто погодена ама ај си викам да сменам малце дека година и нешто ја ставам.Се мислев за Ревлон ама некако јакичка ми беше,нема да можев да ја ставам за преку ден ама сигурно е преубава,се намачкав малце,кога ќе имам парички поише ќе си ја купам таа за навечер а Макс Факторот за преку ден :lol: Иначе во Ким парфимеријата беше негде околу 840 Ревлонот.И така си отидов дома пак со Макс Фактор и Пудра и коректор и се на се ме фати 1100 денари.Се исплати...

7. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    A ревлонот во космо,јуник е над 900,значи ваму поевтина.и ај честито пудра и коректор :P

На martincencee му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kejsi

kejsi Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    36
    Јас пак освен импалата ,ставам и камена пудра од кетрин арли,и да ви кажам задоволна сум.
    Одамна ставав и јанг дерм,ама не бев задоволна .Сега со ваквата комбинација ми е супер 8)

9. soncicko

soncicko Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    73
    ако збориш за таа во стакло од ревлон мн е убава ја користам веќе неколку години и е ептен убава покрива се и црни кругови и подочници и флеки ама се и е 740 денари во шатци поздрав

10. martincencee

martincencee Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2010
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    75
    Хммм па како така бе? Сегде различни цени и тоа не е нешто мала разликата...сепак 100денари...да не сум јас грешка ама не бе толку ми рече девојчето :^)

11. gwen

gwen Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    81
    Дали некој ги пробал Витаскин пудрите и каде може да се најдат. Тенкс :)

12. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    ^^^Мислам дека ги има по аптеките на Зегин, вчера баш земав лабело од Витаскин, и во истиот рафт имаше и пудри :)

13. Blondie01

Blondie01 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1

Јас ја зедов за 490 ден во Битола :)
    Инаку јас имам мрсна кожа па ќе видиме како ќе испадни оти сеуште ја немам пробано али ми ја препорачаја во продавницата бидејќи била за проблематична кожа и содржи витамин Е.

На lily-prune му/ѝ се допаѓа ова.
  14. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    И јас конечно земав Менхетен пудра, иначе за сува кожа е, 500 денари ја земав од Шатце.
    Ако не чини вие сте криви, земав менхетен ради тоа што сите тука ги фалат :lol:

Ама си земав и туш и добив гратис камена пудра (која иначе чини 400 денари 8) )

На girl1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Јас ја имам користено, ако имаш сува кожа пред да ја нанесеш помада обавезно бидејќи не е за сува кожа баш, иначе вака добра е покрива колку што треба таман, изедначува и не е бетонска :D Ама новата со минерали е поубава ;)

Росонерка чекам коментари за пударава, ако е убава и јас да ја пробам :)

16. vikica10

vikica10 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0

Blondie01 може да ми кажеш од каде точно ја зеде пудрата од мејбилајн зашто и јас сум од Битола па да не шетам по сите парфимерии туку да одам дирекно :) . Јас имам мрсна и проблематична кожа и имам како поткожно црвенило па дали ке го покрива незнам. Фала однапред :) .

17. Blondie01

Blondie01 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Во новата парфимерија кај космофон ..не ми текнува како се вика...одма до продавницата за чорапи е :)
    Јас сум задоволна покрива убо за разлика од time plus :D

18. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Чекам импресии да знаеш! :wasntme: Убава за сува кожа ти е и на буржоа healthy mix-от.

На rossonerka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    48.343

20. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    48.343
    А на manhattan воопшто не ми се допаѓа, ја земав пред некое време заедно со маскара и исто и тогаш имаше како подарок да избереш дали кармин или коректор , некако многу јако мириса и ништо не покрива :( на ревлон е најубава :)