Не, ама јас да си прашам пак... Надежта (дека ќе го донесат и кај нас) последна умира Се опседнав со коректоров
Девојки сакам нова пудра, ја користам на Aura ама ми треба уште една Се двоумам помеѓу MaxFactor Facefinity 3 во 1 и Ревлонот. Бидејќи некои од вас ги имаат двете ако може мала споредба? Читав рецензиите, задоволни сте, но ако може спроредба?
Женски, јас имав Менхетен пудра и досега ја нанесував со прсти. Е сега сакам пак да си купам таква ама не сакам да ја нанесувам со прсти туку со некоја убава четка што ќе одговара за таа пудра бидејќи е густа по состав. Поздрав
@marama факт е дека покривноста на ревлонот е расипана со новите формули но сеуште трајноста и е задржана. После ревлонот ја користам макс фактор, добра е поприродно изгледа на лицето но за издржливост дефинитивно ревлонот. Значи покривноста на двете е тука некаде, макс фактор е поприродна на изглед но ревлонот повеќе издржува на лице. Сепак секоја кожа е различна и би ти препорачала да си пробаш на лице од тестерите и да видиш која како ќе ти одговара
Се согласувам со напишаното, истиот впечаток го имам и јас и на ова само би додала дека Макс Факторот изгледа поуредно на лице, во смисол - колку и да претераш со нанесената количина, не е messy или cakey. Со Ревлонот морам многу да внимавам на тоа колкава количина нанесувам, иако мислам дека од неа ми е потребна многу помала количина за да го покријам целото лице, отколку од Макс Фактор - дали дека е потечна, па ми се „губи“, не знам. Мој совет - ако сакаш поприроден изглед без многу гњавење, земи ја МФ; ако си повеќе за „посценска“ шминка, земи ја Ревлон. Не знам зошто, ама кога имам ставено од Ревлонот, баш се чувствувам како нашминкана за некој таков евент, ама тоа во позитивна смисла. Го мазни лицето и делува како да нема ниту една фалинка. Нормално, многу слична е и МФ, само што е доста потечна и полесна, а покрвноста е навистина речиси иста. Не се сомневам дека и од двете пудри би била подеднакво задоволна. Јас навистина не би можела да се одлучам која од овие две повеќе ми се допаѓа и затоа, си ги имам и двете, па ги користам според потребата и пригодата.
Littlechili , јас би ти препорачала да отидеш во космо да си пробаш од тестер како ќе ти биде ,еве јас и уште неколку од форумов се исфрливме од ревлонот и веќе престанав да ја употребувам , лицето со гнојни ситни акни ми се исфрли.А и ако немаш проблематично лице немаш потреба од потешки пудри. Каква кожа имаш,мрсна,сува? Можеш да ја пробаш на Bourjois 123 perfect ако имаш нормално лице без многу да ти се суши/мрси.
Ја има некој користено? Мајка ми ќе порачува повеќе работи од Фармаси, оваа ми изгледа привлечна и евтина, па ме интересира мислење за пудрава??
Ke odlucat nijansite na pustite, pa od naredna plata drugata ke ja zemam. Sakam nesto što 10 casa ke mi drži, a ne posle čas da blesnuvam. Blagodaram mnogu.
123 Perfect е само за комбинирана и мрсна кожа. На нормална не знам колку би одговарала. Не е за таквите типови на кожа, "агресивна" пудра е, со изеазен мат ефект. На нормалната кожа не и треба тоа.
Бев во аптека зегин прашав ама немале тестери за да пробам, а инаку на делови т- зона ми е некогаш мрсничка, и каде што имам црнки, а на дел ми е нормална.
Кaкo штo пишa мишелa oвaa истo тaкa е зa мрснa кoжa нo еве мене не ми прaвеше прoблем и мене челoтo и нoсoт ми се мрсни сaмo престaнaв дa јa кoристaм декa сaкaв пoгoлемa пoкривнoст. Инaку вo зегин немaaт тестери сaмo вo кoсмo
jaс ја користам оваа пудра.Ефтина е покривна и не го суши лицето ниту ми се собира и не се познаваат линии.Многу пудри сум пробувала и секад сум се лажела ај да пробам нова и секогаш на оваа се враќам.Во комбинација со catrice all matt ми е совршена.
дaли имa некoј дa ми препoрaчa пудрa aмa некoјa aплa штo пoкривa, сo кaрaктеристики нa циментo. Кoнкретнo бaрaм тaквa, штo би пoкрилa тетoвaжa. фaлa