Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.666

Предобра!
    Ако имате кожа која е чувствителна и комбинирана, која тешко упива и се перута на делови, а на делови светнува. Ова е тоа!
    Не остава тешко чувство, лесно се випива и буквално прави порцелански тен. Уствари чувството е како крема да сте ставиле.

Е сега жал ми е да си ја трошам за секој ден, па барам друга варијанта на слично по состав, а пониско како цена.
    Алверде пудрите некој ги пробал? Да каже збор два за нив.

На kelly.r му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    504

може цена и од каде ја зема ?
    фала

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Monroe

Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    416
    Ја има некој користено течната пудра на Yves Rocher ? :)

10403500_10153203147129656_8283599757162343_n.jpg

4. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Да се надоврзам за муабетот за Макс Фактор и Ревлонот. Двете се одлични пудри, одлична покривност и долготрајност. Е сега, Ревлонот ја користам само неколку дена и забележав дека има одлична долготрајност ја носев повеќе од 12 часа и т зоната не ми беше ни светната ниту пудрата ми беше разлеана како некои други пудри, очекував поголема покривност, кај мене има средна покривност, (Со Skin Luminizer na Max Factor во комбинација со коректорот на Catrice добивам фул покривност.)
    Е сега за Face Finity исто имам пофални зборови, особено полу мат финишот што го добивав, и плус 3 во 1 е, па не користев прајмер ниту коректор, па ми беше одлична за секој ден. Малце нијансата ми беше утната маваше на розево, а друго се беше одлично, па ако барате пудра за секој ден би ви ја препорачала оваа.
    Ревлонот е малце по тешка и повеќе се познава на лицето ако пробаш да ја надоградуваш за поголема покривност, а со Макс Факторот немав таков проблем.

На Hipster, Mrs.Bass и M.laDy им се допаѓа ова.
  5. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    И јас да кажам нешто и за Ревлон и Максфактор :)
    Ревлонот ја сметам за потешка пудра и дефинитивно ја користам кога треба да одам на некои свечености или нешто слично, каде што знам дека ќе ми треба долга издржливост и покривност. Јас Ревлон ја вбројувам во 'ноќни' пудри, токму од таа причина - што не би ја носела преку ден. Како што кажа Мишелка - треба да внимавам колкава количина нанесувам од неа :)
    Најнова пудра која што ја купив е Face Finity на Макс Фактор, за која имам пофални зборови. Единствена пудра која НЕ ми го иритира челото. Мојата кожа на лицето е со нормална/комбинирана кожа, односно челото ми е дехидрирано, па на моменти е суво, но многу брзо се мрси и се вцрвува.
    Затоа и најчесто не нанесувам пудра на челото (среќа што имам шишки, па не секогаш имам потреба за пудра, можам да поминам и без неа). Меѓутоа секоја пудра што ја купувам - ја нанесувам за да видам како ќе ми реагира кожата на челото. Најчесто - се вцрвува и добива сосема друга нијанса од образите и остатокот од лицето.
    Затоа повторувам дека пудрата на Макс Фактор е прва која НЕ ми го ирититра челото. Ја сметам за секојдневна пудра ако се нанесе во мали количини, но може да биде надградена, односно со повеќе слоеви да даде поголема покривност :)

На Jordanovska-K му/ѝ се допаѓа ова.
  6. anali22

anali22 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Феминки ми треба помош :D имам средно мрсна кожа со дупчиња и црнки и ми треба предлог пудра.Дали да ја земам Face Finity,Revlon или Estee lauder.. или пак некоја друга што мислите дека ќе одговара? :D

7. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    2.247
    Ми треба помош за избор на пудра која марка па и бројче никако да погодам плава сум ..но секогаш или ќе е мн бледа или темна иако е разлика за едно бројче незнам стварно ?А не сакам многу да ми с епознава дека имам пудра имам чисто лице но сепак подобро изгледа пак с епокријат некои недостатоци ...фалаа Ви однапред :*

8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.744

Акo јa земеш нa Есте double wear дефинитивнo немa дa згрешиш

9. Primrose.x

Primrose.x Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    91
    Девојки ако може помош :) Препорачајте ми некоја пудра за сува кожа, со поголема покривност, по можност да не е поскапа од 500-600 ден. До сега ја користев Seventeen Natural Velvet, ама изгледа ми се презасити лицето од неа, па сакам да сменам.

10. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Maybeline Affinitone, убава пудра една другарка ја користи.. Дава убав сјај и го изедначува тенот, но не е многу покривна да знаеш.. ама квалитетна е.

На Primrose.x му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.750
    Ne stavam pudra mnogu,za preku den voopsto skoro,no za ponekogas ja koristam ovaa na Rimmel,wake me up.Mene mi odgovara nijansata true beige 203.
    PhotoGrid_1427449652724.jpg

Pudrata e super,jas imam normalna koza i mi odgovara.Edinstveno malce mi precea diskretnite svetki sto gi sodrzi.No ne se strasni.Dosta dolgo trae na liceto,dur ne ja izbrises,ne e teska ,kako nekoi pudri kako pasteta sto se od istava firma ili od drugi.:puke:
    Ubavo go matira liceto.Jas imam cisto lice i ne mozam da kazam dali pokrivnosta i e dobra ili ne za onie koi imaat akni,fleki ili sl.
    A-Kate-800x599.jpg

Sega skoro ja zemav i Skin Luminizer,na Max Factor.Prvo ja isprobav od malo testerce koe go imav doma,a odposle ja kupiv.Nijansa 50 Natural.
    PhotoGrid_1427450729963.jpg
    I od ovaa isto taka sum prezadovolna.Lesna pudra,ne e teska za liceto,trae dosta dolgo i liceto od istata ne sveti po nekolku casa i ne izgleda vestacki.
    Dvete se super,no poveke sum za ovaa na Max Factor,ete poradi diskretnite svetki koi istava ne gi sodrzi,za razlika na Wake me up.
    download.jpg

Sakam i sum isklucivo za vakvi polesni pudri,koi izgledaat prirodno ,a voedno i ubavo na liceto,a ne kako pasteta da se ima staveno.Tolku mi e vestacki i neubavo na izgled.:puke:(n)

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. laraaa

laraaa Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    6
    sto mislite za pudrite na catrice ?
    taa matot i taa photo finis?

13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.666
    Немам време ама специјално седнав за да ви го пишам и ова за да не изумам.
    И оваа.
    За бог да чува кожа како мојата, за секој ден и ова ми е откритие.
    Убаво покрива и не ми тежи на лицето, најважно изгледа природно. 31 е тамам за терсене нијанса како мојата кожа.
    И првиот пат се зезнав, мислв нема да покрива доволно, лупнав едно кило...ама многу малку е сосема доволно.

Девојката што ме праша за цената на Sante и пишав, а девојката која ми пиша дека кожата катастрофално и реагирала и по моја вина лупнала 1200 денари, само да ви пишам предупредување.
    Sante реагира добро само со подлога која нема парафини, силикони и парабени во неа, односно ... органско... во спротивно не упива... ехкм, мој пропуст.
    И да, само три нијанси се. Јас ја користам најсветлата, пак ќе речам, мојата боја на кожа е феноменална. На мајка ми средната и прилега неверојатно нежно, има многу посветол тен од мојот, првата ја прави како дух. Втората нијанса ме прави како да сум била во солариум, а првата ми е тамам... Не знам како да ви се објаснам.

На LadyInTheDark и Rose96 им се допаѓа ова.
  14. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.970
    ја имам пудрата на seventeen и сум презадоволна но бидејки има средна-висока покривност и е совршена за мене, сепак не преферирам со неа да одам на факс, ми треба некоја со помала покривност па дали некој може да ми каже збор два за пудрава горе :D

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.592
    Допаѓања:
    201.865
    Јас ја имам Photo finish на Catrice, нијанса 02 Rosy Beige. Имам комбинирана кожа, со не многу изразена Т-зона. Пудрата е средно покривна за акни, а за црвенило, флеки и пигментација е одлична, покрива сè. Како база користам серум на Балеа, а коректор не користам, немам потреба. Не трае долго, за жал, а повремено ми остава како лушпи на челото и околу носот, ама тоа е до мене, ако не сум направила убав пилинг. Ок е пудрата, само ми се чини дека 500 ден е премногу за она што го дава. Јас не ја користам секојдневно за цело лице, зависи од расположение. Убаво се размачкува и блендира, ама не е трајна. Не оксидира, ама како да се лупи од лицето после некое време, што знам, такво чувство имам.

16. rak1

rak1 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    45
    Некоја од помладите феминки да ми предложи течна пудра за млада и сува кожа.. И да не е скапа.. докај 200-250 ден..

17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.744

Ако имаш мрсна кожа пудрава ќе ти биде супер,едно време ја користев и јас ми се допаѓаше но ја сменив зашто сакав попокривна пудра :) земи ја нема д азгрешиш

На lovemme му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Јас ја земав матот и да ти кажам многу сум задоволна, лесно се нанесува, убаво се размачкува, не светнувам воопшто, убава нијанса ми дава, средно покривна ми е, без камена ми траела околу 3-4 часа а со камена и до 6-7.

19. Girl159

Girl159 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    далии имате користено некоја пудра од овие што се на сликата и мислење ваше :)

Прикачени фајлови:

20. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.448
    Допаѓања:
    91.786
    Јас ја имам користено на Флормар. Пудрата чини 550 денари и ја има на нивните штандови во Рамстор и Веро Џамбо. За баш мрсна кожа е, има огромна покривност, но изгледа ко маска на лице. Издржливоста е голема, но се познаваат после некое време брчките мали околу усни, оние бразди што ни се прават кога се смееме.
    Остава траги на гардероба, на мобилен.
    Јас би си ја купила пак. Убава пудра е.