Токму така, Лаверата е целосно вештачка, прегледував на на нејзините туби и секоја од нив имаше црна лентичка на врвот од тубата.
@Rose96 па да, во право си дека има многу фотошоп на видеата и сликите, но за реално да напрајме муабет професионалната шминка многу покрива за разлика од оваа што ја користиме ние "обичните девојки". Ме интересираше дали ја има во Македонија оваа шминка која ја користат на пример да речеме Ким Кардашијан или други познати личности...
Ги имa и вo мк , секaкo , имaш кoзметикa нa Estee , Clinique, Dior, Shiseido вo Кoсмo и Еликсир.. Некoи мaрки кo Mac , Benefit , Make up forever, Chanel ги немa вo мк нo зaтoa ги имa пo сoседните држaви a и претхoдниве мaрки штo ти ги нaбрoјaв мoжеш дa ги нaјдеш зa мнoгу пoевтинa ценa вo Грчкa. Јaс кo штo гледaм вaквa кoзметикa кoристaт и пoтврдувaм декa пoгoтoвo пудрите гo прaвaт лицетo кo фoтoшoпирaнo зa рaзликa oд drugstore кoзметикaтa
Ете од толку мислење која следна пудра ќе биде на користење, решено ... MAC Studio fix. Не е скапа ко за една врвна козметика, има избор на нијанси доста. И верувам ќе ми одговара тотално. После Vichy идеме на MAC.
Пa пудрите нa пр се oкoлу 3000 ден a вo грцијa мoжaт и пoевтини дa се нaјдaт бидејќи имaaт скoрo секoјa неделa пoпуст. Нa пр пудрaтa нa Есте вo мк е 3000 ден a вo гр сo пoпуст јa земaм oкoлу 30 еврa. Мoжеби зa мнoгуминa е скaпo нo пoдoбрo ќе земaм еднa aсaлнa oдкoлку дa земеш некoјa oд 400-500 ден и дa ги фрлиш недoтрoшени и плус рaбoтa дa не ти зaврши..
Еве рецензија за Rimmel Stay matte, има пред и потоа. http://maramasplace.blogspot.com/2015/04/rimmel-stay-matte.html
Да , поготово потврдувам за пудрите на Estee Lauder Double wear i Make up for ever HD покриваат се и не тежат на лицето ко маска , стојат цел ден , а поготово ако ставиш па прајмер.. Овие две што ти ги кажав се за мрсно лице, ја имам користено и на Clinique Stay matte но некако не ми се допадна многу брзо засветував Ако имаш сега ептен голем проблем со лицето можеш да ја земеш на Estee Maximum coverage таа покрива дури и тетоважи
Значи толку нервоза ми предизвикаа кремите и пудрите последниве неколку месеци што да имав почисто лице веќе ништо не ставав. Никако да погодам и никако. Од Loreal triple active anti shine лицето ми свети за час-два, па затоа откако ја дотрошив во меѓувреме зедов Nivea soft,... купив Manhattan powder mat make up, покривна, убава структура, меѓутоа ептен е воочлива и околу носот и на посувите делови ми се познава како сува кожа, иако при секое миење на лицето правам пилинг (најмногу сега поради пудрава), и освен тоа пред шминкање со крем и крпа го средувам лицето, но пак се познава. Ако може некој предлог крема и пудра од кои сте задоволни за мрсна кожа, за секој ден, и не многу скапи, максимум двете до 1000.
Ја имам сега на Bourjois 123 perfect, ама при крај ми е и решив деновиве пак да си ја земам Revlon colorstay. До сега од неа сум најзадовола, убаво покрива и не се брише лесно, и природно изгледа на лицето. Е сега гледам нема баш теми некои за прајмери, може да ми кажете од кој прајмер сте задоволни ама да не биде многу скап бидејќи треба повеќе работи да си изнакупам
Ја има пудрава во Македонија? И ако некој ја има користено да ми каже колку е задоволен, ептем сакам да ја купам
Кога сум кај пудрите, пред некоја недела ја земав на Make up for ever HD течната пудра , пред тоа ја имав пробано на тестер (баш ја ставив и во омилени продукти на месецот) многу ми се допадна по структура (ниту густа ниту мн течна и кога ќе се нанесе , лицето е како кадифено, нежно ), пудрата е во стаклено шишенце со пумпица.Кога бев да ја купам им фалеа доста нијанси , тестерот што ми го дадоа беше N117 беше малку пожолта нијансата од мојата кожа но ок немаше некоја голема разлика , и баш тогаш таа нијанса им беше потрошена. Ја немаа ни Ν118 ,Ν120 беше многу темна и на крај ја испробав N115 што беше супер - на нивната страна пишува дека е за тие со розов подтон но јас не мислам така нијансата е баш неутрална. На кожата не се ни чувствува , дури двапати може да ставиш од неа и не делува како маска да носиш, под очите не се собира и не прави `дополнителни` брчки (што тоа многу ме нервира кај Есте пудрата) Оваа пудра е наменета за сите типови на кожа , покривна е , трајна , но тие што имаат многу проблеми на лицето (и многу мрсна и многу сува кожа) незнам како ќе им се допадне , и секако мора да се нанесе камена пудра на крај.Веќе некое време ја користам и можам да кажам дека стои 8-10 часа на лицето што е доволно за мене Да додадам дека на фотографии лицето е ко фотошопирано , имам поставено и слики на темата вашата шминка низ слики па кој го интересира може таму да погледне. Негативно е тоа што нема СПФ фактор и цената 43 евра без попуст - јас со попуст ја земав 32
Тешко ми е да одлучам меѓу L'oreal True Match и Revlon Colorstay. Имам светла кожа со жолт подтон и нешто меѓу нормална и комбинирана. Една девојка погоре праша за прајмер и мене ме интересира истото. Кои прајмери можат да се најдат тука по некоја поприфатлива цена, но тоа да не е прајмерот на Catrice бидејќи не читав баш добри рецензии за него.
Мојата секојдневна пудра е веќе при крај, а бидејќи иде лето сакам да си купам пудра што не покрива многу, некоја лесна така бидејќи имам чисто лице, размислував за ББ крем ама незнам ништо за нив. Некоја препорака?
Пробај ја на Ревлон колорстеј , имаш за мрсно лице , тестери нема во зегин само во космо можеш таму да пробаш за нијанса. Јас пишав претходно за пудрава дека бев многу задоволна но почнаа мозолки од неа да ми се појавуваат за жал но незначи дека и на тебе ќе ти се појавуваат , нели таа на Лореал е повеќе за тие со сува кожа. Во врска со прајмер незнам дали тој на Ревлон од истава линија го има во МК можеш и за ова да провериш во космо
Јас би ти предложила да ја пробаш Beauty&Fruity мат кремата на Алверде (не ме држи за збор, ама поскапа од 190 ден. не беше мислам) во комбинација со Max Factor Face Finity пудрата за лице. Таман некаде до 1000 ден. ќе ти дојдат, а ова мислам дека е најдобра комбинација на крема и пудра што може да се најде за тие пари. И јас ги користам моментално и двете и сум задоволна. Е... новото кај мене е што не ми е веќе носот „критична зона“ на прво светнување, туку сега е челото. На мојата екстра мрсна кожа, производиве издржуваат до 5 часа без светнување.