Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    znaci vaka,imam cisto lice i nemam mngou golemi pori ama koga ke stavam kamena pudra porite eptem se poznavaat i kako pogolemi se pravat imama prilicno suva koza ,dali nekoj znae kakva kamena pudra da nanesuvam na suva koza ?posto kamenata mi ko pravi liceto kako matirano i ne sveti ama ne mo\am da si pogodam nikako :(

2. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Ако има некој што ја користи пудрава, колку време ви издржува без да светнете (без камена пудра зашто не користам тоа)? Дава природен изглед? :D

На rainbowec му/ѝ се допаѓа ова.
  3. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.924
    Κога ја спомна CHANEL саκам да пρашам κолκу паρи би можела да чини во Гρчκа аκо ја има?

Инаκу мене ми тρеба неκој да ми пρепоρача пудρа за ептен мρсно лице што постојано си свети !? :(

4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.754

Да,има производи на Шанел , па пудрите се 50 евра , но попустот е мн мал на Шанел производите , секогаш е 10% додека на Диор,Есте,Клиник, Мејк ап форевер попустот е скоро секогаш 30-35%.. јас не сум ја пробала но сигурно е добра :) за оваа баш видов еднаш дека е 50 евра без попуст инаку е баш за мрсно лице
    инаку пудра до колку пари бараш? Ако ти се даваат повеќе пари , Estee Lauder Maximum coverage или еве оваа јас што ја имам double wear можеш да ги ѕирнеш но првава е многу многу покривна дури тетоважи покрива :) ако имаш толку мрсно лице можеш таа да ја пробаш прво на тестер да видиш како ќе биде..
    А нешто поевтино еве на Revlon colorstay ја имаш во Космо и Зегин мада јас од неа се исфрлав со акни и веќе не ја користам , можеш и таа да ја пробаш може тебе проблем нема да ти направи

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  5. staymotivated

staymotivated Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2014
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    34
    На Sexybaby86 и koritsaki им се допаѓа ова.
  6. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.754
    Да и мене ми создаваше , и овде на форумот баш пишав неколку пати и др членки пишуваа, на некои ипак им е добра. Затоа има тестер ќе си пробаш и ќе видиш јас уште од вториот пат забележав дека проблеми ми прави но инсистирав да видам дали е од неа. И кога престанав да ја користам исчезнаа акните

На staymotivated му/ѝ се допаѓа ова.
  7. BabyyBoo

BabyyBoo Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    66
    Ќе може некој да ми препорача течна пудра која добро покрива акни, пеги...

8. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.754
    прочитај погоре и пред 1-2 страни , имам пишувано за пудри што добро покриваат.. и до која цена бараш и за какво лице , мрсно/суво?

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Jas ja imam i edvaj cekam da ja istrosam :D barem mene ne mi odgovara taa pudra... Inace i ne pokriva bas... epten ja precenile na reklamata, ne e bas tolku posebna za tie pari kje si kupev poubava mislam :)

10. momomo

momomo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    41
    Jas ja kupiv Loreal Lumi, znaci mnogu mi se dopaga pudrata , pofalbi, samo za suvo lice bi ja preporacala.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  11. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.924
    @koritsaki
    Фала за инфоρмациите, иначе за шанел гледав видео неκаκо ептен убава ми се виде, а за ептен поκρивна не саκам оти многу се познава на светло κаκо паштета да имаш :D

12. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.754

Oвaa нa Есте нaпрoтив, се нaнесувa пo мaлку нa лицетo и не е кaкo пaштетa дa имaш , мoжеш дa видиш и нa сликите штo ги имaм пoстaвенo нa темaтa вaшaтa шминкa преку слики :)

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BabyyBoo

BabyyBoo Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    66
    Комбинирана кожа, а цената да не е превисока најмногу 800/900

14. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    2.324
    Пред некој ден ја земав ревлон колорстеј пошто уште многу малце имам од есте пудрата па да не ја потрошам одма... Јас сум презадоволна мене на лицето ми има ист ефелт како есте пудрата само овој пат ми е попогодена бојата. Веке недела дена ја ставам секој ден и не примерувам дека ми се појавува нешто на лицето. Обично секогаш се шминкам сабајле и ја вадам шминката навечер и немам никаков проблем со светнување бришење и слично.
    Спред мене односот цена квалитет им е фантастичен за 12-13€ се добива супер пудра. Јас нијансата ја пробував во космо а пудрата ја земав во зегин. Во космо е 870 а во зегин 750-760 така нешто беше. :) И да да напоменам дека мојава е за комбинирана кожа. Не знам дали има и за нормална или сува не приметив али ме праша продавачката за каква кожа ми треба.

15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.754

ревлон колор стеј ти е 780 ден во зегин, можеш да ја пробаш иако мене проблем ми направи акни ми излегоа од неа,но покрива супер и мн е трајна

16. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Девојки ај кој ги има користено пудрите на Loreal Infallible 24h i Bourjoi 123 perfect да каже која е попокривна и потрајна. Инаку имам комбинирана кожа накај мрсна. Ја користев и уште имам Infallibe но некако приметувам дека нема да ми одговара за летните денови. Не сакам тешка(имам осетлива кожа, склона на акни), бидејќи ја носам по 7 саати само за на работа. Да не се навраќам назад треба мн.да читам а сакам уште утре да ја сменам:wasntme::lol:

17. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.754

оваа на лореал мене воопшто не ми беше покривна , буржуа ок ми беше во врска со покривноста само некако брзо засветував од неа во лето :) на лореал некако чуднии ми беа нијансите се на портокалово ми влечеа :?: пробај ја оваа на буржуа може ти ќе бидеш позадоволна

18. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    И мене некако loreal не ми беше поктивна, флеките црвенилата од акни ми се познаваа. Затоа си викам bourjois можеби е попокривна. Се надевам небе тешка за секиј ден

19. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Откако почнав да сеќавам затегање на лицето и тргнав во потрага по нова, полесна пудра за преку ден, одлуката падна на Афинитонот на Мејбилајн.

Се мислев помеѓу Менхетенот со пумпица (не ја земав ради многу розовите нијанси), помеѓу ББ кремата на Лореал (не ја земав ради лошо искуство со ББ креми), Севентин тајм плус беше исто во игра (сакав да сменам фирма малце), а искрено Оксиморон ќе ме убедеше за малце и за Максфакторот, ептен убаво и лежи на лицето. :D

Како и да е, сеќавам дека веќе лицево, со исклучок на носот, не ми е воопшто мрсно, туку кожава веќе ми преминува во сува категорија. Дали јас го пресушив, многу често го мијам, се обидувам да намалам во последно време, дали средствата се многу јаки и се за мрсна кожа, не знам.... Дури и млекото за чистење и тоникот (зелените на Биотен) гледам дека не ми годат веќе, позајмив во неколку наврати од розовите и гледам многу подобар резултат.

Е сега, искрено бев скептик за пудрава, 450 денари е, и малце бев ко меееех.... Нијансите и не беа нешто многу, 4-5 дали имаше, јас ја земав 24ката. Да нагласам дека другите беа ИСКЛУЧИТЕЛНО розови, така да пазете што купувате, барајте друга пудра ако имате жолд подтон а сте побели од мене. Иако изгледа темна, подтонот и е жолт, ставена на лицето толку перфектно ми се слева со тенот, а посебно со вратот, мислам дека дури ни Севентинот не ми беше толку погоден, посебно не новите пакувања. Ја пробав и на сонце и на неонка и на собна светлина и со блиц, и други ме гледаа, заклучокот е дека пудрата ми се слева перфектно со лцието. На рака кога ќе нанесам од двете пудри, (од старото шишенце Севентин) има речиси незабележлива разлика во бојата, што значи дека добро сум си одбрала. Во тој поглед сум задоволна.

Малце е потечна по структура, дури и чудно ми е колку тоа тече а сепак држи пудрово, дефинитивно похидратантна, е маана е што нема СПФ, а не е лошо сега за сонцево што припекува да си најдам ако ништо друго крема со заштитен фактор. Покривноста и е така-така, не ми ги покрива баш темните подочници, ама со коректор, се нема мака. Севентинот е мноооогу попокривна, но морам да го одморам лицето, па таа ќе си остане за вечерна употреба. (Мада што ништо чудно и да се преорентирам само на Афинитонот, многу сум задоволна). Ме зачуди да ви кажам право, денеска не мрдна од мене, ја ставив сабајле кај 10, а ја извадив дури после 19 часот, си стои, не бев светната, не бев рашлакана, баш си стоеше тип-топ. Не го осеќав после суво лицето откако ја извадив, ми се немаа направено лишајчиња, а Севентинот, особено ако се печев на сонце, има навика да почне да замирисува чудно, како на стоена шминка, што не е случај со Афинитонот.

Исто да напоменам, кога ќе ја нанесете, најубаво е, хм, да легне пудрава некои 5 минути. Не знам зошто ама ете, треба време за да се стабилизира и да се добие вистинскиот ефект. Прво ќе се шлогирате, во смисла леле што е ова на лицево, после си легнува како што треба, и сте УАУУУУУ. :D

Кој се размислува, еве една убава пудра за секој ден, дефинитивно препорачувам. :)))))))

На Giovanna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    GOSH ја користам 2-3 години активно и ептен сум задоволна од неа.. и не ти е нешто екстремно скапа 550-600 денари ќе ја најдеш + најбитно се покрива :)