Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Quincy

Quincy Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2015
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    8.009
    Elisabeta пробај ја техникава. Јас видов многу разлика на лицето одкако нанесувам вака а и имам заприметено дека подолго ми стои шминката

На P.S.love и elisabeta им се допаѓа ова.
  2. staymotivated

staymotivated Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2014
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    34
    Ако некој се спрема да ја зема L'Oreal true match да ви кажам дека е на попуст 667 денари во Космо и плус даваат остранувач за шминка 125мл е овој:
    http://www.superdrug.com/medias/sys_master/front/prd/8841678782494.jpg
    Јас ја земав ама уште не сум ја пробала.

Последна измена: 17 април 2015
    На b.u.tt.e.r.F.L.Y му/ѝ се допаѓа ова.
  3. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    И мене пудрава ми е одлична! Исто како тебе само пофални зборови имам, многу природно изгледа и многу пати ми имаат кажано дека лицето ми изгледа многу убаво кога имам ставено од неа. Јас ја имам купено најсветлата нијанса и ми е супер погодена. Мене лишаи ми се познаваа, ама јас си ги имав пред тоа без оглед на пудрата, ми се појавуваат некогаш на образите.
    Супер држи и не ми ја снемува од лицето, без и со камена врз неа.
    Течна е и прелесно се размачкува. За цената си вреди. Кој не сака да троши многу пари или не е во состојба да одвои повеќе, ова е тоа што го бара. :)
    Дефинитивно ќе ја купам пак, од мене има (y).

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Дали некој ја има користено пудрава? Како сте задоволни? Што цена е и дали ја има во ДМ.. [​IMG]

5. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.965
    Имам комбинирана кожа со мнооооогу масна т зона. Дали би ми одговарала течнава пудра и колку сте задоволни од неа? [​IMG]

На rainbowec му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Иако не ја имам долго време, да пишам два-три збора.

Стаклено шишенце со пумпица и вакво кое нема да ви се скрши доколку ви падне. Не сум сигурна дали е наменета за многу мрсна кожа, ама за мојата умерено мрсна Т-зона одговара. 5-6 саати не светнувам, а со камена пудра сигурна сум дека може и повеќе да издржи. Најважно е што дава природен изглед, дури и кога имам ставено два слоја не ми се познава. (y)

Не е многу покривна, повеќе е за изедначување на тен. Јас ја користам во комбинација со Catrice камуфлажот и сум презадоволна од крајниот резултат. :inlove:

Цена: 450 денари

IMG_4901ggggggg.jpg

Последна измена: 19 април 2015
    На ivancekitty, rainbowec, crazylady и 3 други им се допаѓа ова.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Читав низ нетов многу била добра пудрава, но ме интересираат и вашите мислења.

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Најсовршената за мојата сува до нормална кожа со мрсно носе.
    Лесно се нанесува само ако имате совршено хидратантна крема како подлога или пак силиконска база (за вечерни излегувања) одлично стои.
    Некој полу мат финиш, не сјае, ма не се познава воопшто дека имате ставено пудра, ептен е природна баш нуд под услов да си ја погодите нијансата, а тоа не е воопшто тешко поради одличните нијанси.
    Солидна покривност, поголеми недостатоци не би рекла дека покрива, мене црвенилото и ситните мозолки ми ги покрива одлично, па може да се каже и темните кругови дека ок ми ги покрива ама сепак коректор си е коректор.
    Во поглед на трајноста можам да кажам дека сум презадоволна, од утро до мрак. Лесно се отстранува.
    Несакани ефекти немам од неа иако ми се случи деновиве неколку пати да заспијам со шминка без да ја извадам па пак ми е супер лицето.
    Околу 2600 ден. ја имам купено во Космо пред неколку месеци.
    Нијанса 021 и од истата линија nude имам и пудра во прав со истата нијанса 021, совршен тандем. Вака кога припекува сонце, а сум надвор и во движење постојано обавезно тапкам и со пудрата во прав одозгора и си имам совршено лице. Неможам да се сетам на цената на пудрата во прав.
    Диор ми се број еден кога станува збор за декоративна козметика па и за препаративна.
    Да можам се би изнакупила од нив!

На Sweet777, girl-miri, Rose96 и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    @mims-89 Фала ти за рецензијава, ептем сакам да ја пробам оваа или таа на Армани, сега имам многу пудри ама за понатака имам план да си земам некоја од овие.
    Ги имам пробано сенките на Диор и подобро нешто немам пробано, се гледа дека вредат за секој денар. :)

На koritsaki и Jordanovska-K им се допаѓа ова.
  10. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    10.406
    Да ве прашам нешто...Минатата недела бев да си купам пудра Manhattan Clearface Natural Matte во плаво паковање е.Ама кога го отворив тестерот потече вода од пудрата, а пудрата некако беше на крајот од шишенцето.Продавачката стоеше до мене и одма почна да ме убедува дека нормално било така од стоењето, дури шишенце пудра ми отвори да ми покаже и од пудрата потече водичка.:|
    Пудрата е со полесна формула од црната Manhattan и од Manhattan Clearface Perfect Matte.
    manhattan_clearface_ma_teaser1.jpg
    За оваа зборам...Океј ли е така што се прави??:^)

11. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.015
    Допаѓања:
    81.353
    Најверојатно подолго време стоела така, па пред да ја употребиш протреси ја убаво и нема да го имаш овој проблем. Барем не би требало.
    Провери го и рокот на употреба ако има втиснат на опаковката или декларацијата, за секој случај.

На Salome му/ѝ се допаѓа ова.
  12. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.620
    Допаѓања:
    2.472
    Јас моментално ја користам. Прилично лесна пудр. За нормална кожа ја бива, за комвинирана и мрсна можеби но мора и камена.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Во ред, вчера во Еликсир ја пробав и беше прилично густа пудра, веројатно покрива солидно.

14. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.755

Rose96 , незнам дали во Мк ја има но овде кај нас во Грција да , баш пред некој ден ја видов во Сефора и реков дај ќе ја пробам од тестерче. Оваа е многу, многу попокривна од другава на loreal infallible , за трајност неможам да кажам зашто само еднаш ставив од неа (толку беше тестерчето за еднаш :D ) ја препорачувам за многу мрсна кожа и лице со акни , ти знам дека имаш сува кожа па незнам како ќе седи на твоето лице , да не ти го суши лицето :wasntme: ако ја донеле пробај ја па види , инаку е доста покривна и баш мат. Цената овде и е 13 евра кај вас можеби ќе е нешто поевтина

На MayDiamonds, lovemme и Rose96 им се допаѓа ова.
  15. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Јас ја користам Infallible 24h но онаа во стаклено шишенце со бордо капаче.Дава мат изглед, јас имам мрсна кожа. Но кога ја нанесувам треба да бидам побрза бидејќи мн.бргу се суши и неможам да ја размачкам. Ја носам по 7h дневно колку што сум на раб. но неможам да кажам дека е трајна, а и плус светнувам. Затоа планирам да ја заменам но се мислам за која.
    Е сега ако има нова верзија што е потрајна и за мрсно лице баш ке се распташам и јас колку е кај мене во градот ако ја има

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  16. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.755

Дa oвaa е мн пoпoкривнa oд oвaa сo стaкленo шишенце. Тaa сo стaкленo шишенце мoже дa јa кoристaт и тие сo сувa кoжa дoдекa oвaa е 100 % мaт бaрем нa мoевo лице штo јa прoбaв и незнaм кaкo ќе седи нa лице сo сувa кoжa. Штoм ти имaш мрснo лице сигурнo пoвеќе ќе ти се пoгoди

На Love86 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.373
    Дневната тонирана крема од Клиник која ја користам не е повеќе во продажба а паковањето ми е ептен при крај. Истото ми се случи порано со една пудра од виши|(.

Штета, баш ми одговараше на типот на кожата (сува осетлива) а нијансата идеална за мојот блед тен. За вечерна набавив течна пудра од Клиник која иако не ми е толку добра како кремава, си ја врши солидно работава.
    Имам чисто лице на кое му е потребно само изедначување за постигнување на нуде ефектот. Ако има некој искуство со диор, др. хаушка...или некоја друга со сличен квалитет, секој совет би бил добредојден.

18. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Си се вратив пак на мојата L'oreal Infallible, само си ја земав една нијанса посветла 130 инаку имав 200 и позадоволна не сум била никогаш, одозгора и ставам камена од Rimmel Stay mate и цел ден сум без гајле, знае да светне минимално ама не е ништо страшно и воочливо. Мислев дека никогаш нема да пронајдам совршена комбинација на две пудри ама ете ова е тоа.. И најмногу ми се бендиса тоа што лицето не изгледа како зациментирано, дава баш онака свеж изглед и боја. (y)

На Love86 и macka91 им се допаѓа ова.
  19. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.613
    Допаѓања:
    43.187
    Луѓенца препорачајте ми пудра за кожа со жолт тен, очајна сум никако да погодам соодветна нијанса, последната што ја зедов ми оксидираше и сега пак има некоја црвеникава нијанса, а мојата кожа е апла жолта, маслинесто жолта, не сум бела и имам нормална накај мрсна кожа.Препорака ве молам.

20. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.755
    која пудра ја користиш? а да пробаш пудра на loreal true match? имаaт избор на нијанси за секој тен мислам дека од нив ќе си најдеш соодветна нијанса

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.