Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.613
    Допаѓања:
    43.187
    Сега κоρистев на Ρимел match perfection последно, κаκо пудρа ми е оκеј ама нијансата ужас, на лоρеал не сум κоρистела, но еднаш пρобав и ми беа неκаκо ептен темни сите нијанси, не сум ни толκу цρна, сρеден тен.Не знам, видов денес на Ауρа една sand нијанса совρшена ми беше и мат , ама досега немам κоρистено пудρи од оваа фиρма, κаκви се да не знаете?

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.660
    Допаѓања:
    106.756

@marama имаше пост за пудра на Аура но не беше нешто задоволна мислам :wasntme: побарај го постот на нејзиниот блог :)

На 1209 и marama им се допаѓа ова.
  3. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.448
    Допаѓања:
    91.789
    http://maramasplace.blogspot.com/2015/01/aura-cover-me.html

Еве го моето мислење за пудрава ако станува збор за истата.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Од Диор ББ крема имам искуство со две:
    Оваа на сликичката е со нова амбалажа (ама нова, може има година...) јас имав т.е. уште ја имам од истава линија hydra life но во стара амбалажа, разликата била само во додатокот на пумпичката моја е во туба без пумпичка, во формулата немало измени. За сува кожа е супер, за осетлива незнам мораш да го ѕирнеш составот ма да и мене на некои делови ми е осетлива, а ББ кремов е одличен. Мојата тонирана крема не гласи како ББ туку како tinted moisturizer еве го најдов:
    повеќе не би требало да е во продажба, ако го видиш негде значи е стар.
    Лесна текстура има, покривност многу мала колку да изедначи тен и покрие некој сите недостаток. Дава преубав сјај како живост и свежина на лицето и е солидно хидратантен, јас во лето воопшто и не нанесува друга крема после миење лице си го аплицирам, мислам дека ќе ти се допадне и ќе ти одговара.

Имам уште еден ББ крем од Диор, овој:
    Но овој гласи како ББ за исончана кожа nude tan така да и најсветлата нијанса ќе ти биде темна, јас го користев лани кога се вратив од одмор бидејќи се навистина темнички нијансите дури и таа најсветлата. Сепак можам да кажам дека е нешто предобро но со полу мат финиш.
    Од таа линија но само nude имаат и нормален ББ крем, тоа е ова:
    Не се сомневам дека е одличен како и овој за исончана, но би рекла дека повеќе се за нормална кожа затоа што се сушат на лице и даваат полу мат изглед, па сепак повеќе би ти ја препорачала ББ кремата hydra life, далеку похидратантна и полесна за аплицирање.

Имаат и ББ крем за околу очи бе, не ми се верува :lol:.

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  5. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Jas ja koristam skoro polovina godina i mnogu mi e ubava i na izlget i dobro ja custvuvam :) trae dobro od utro do vecer i bez kamena pudra,veruvam so kamena bi bilo i posle dolgi casovi ubavo na lice.

Inaku na ova tecna pudra koja kamena bi preporacale,mi zavrsi ednata odamno i ne sum kupila druga oti ne znam koja da si zemam?

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    И јас кога го потрошов птвото шише си реков ќе си земам l'oreal true match, но на моето мрсно лице како брашно да имав ставено. Се раџочарав многу.Размислував за Revlon но... некако кога читав мислења повеќето беа дека е потешка пудра и не е за секој ден(а јас ја носам по 7h. за раб.).... Ииии пак ја земав l'oreal infallible. Е сега незнам како ќе биде за летните денови да не си светам многу:lol:

7. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    И јас ја меркав True match долго време ама потоа кога прочитав дека содржи парабени кренав раце, имам ептен проблематично лице.. досега поголемиот дел од пудрите ми направиле акни, Infallible е единствената досега која не ми појави таква реакција. Засега заедно со камената на Римел ми се ептен погодени ама и јас сум скептик за летниов период, си викам таман си погодив пудра па сега летово ако ми свети многу не знам што ќе правам. :( Гледам излегла некоја нова верзија на Infallible не знам каква е, ако ја има некој пробано нека пиши рецензија :)

8. softy1

softy1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2014
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    244
    И јас се мислев за True match,ама не ми е некако за комбинирана/мрсна кожа :^)
    @MayDiamonds Покривна е оваа Infallible?

9. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.660
    Допаѓања:
    106.756

Софти , јас за мрсна кожа не ти ја препорачувам оваа true match повеќе е за нормална до сува кожа , брзо ќе ти светне лицето. Оваа inflaiblle е попокривна од првава , а особено ако ја најдете таа мат што пишав мислење за неа на 482 страна уште подобро зашто таа е баш за мрсна кожа , еве јас имам мрсна и ја пробав на тестер

На softy1 и P.S.love им се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Ќе си ја купам дефинитивно. Јас ќе ја пробам со таа на Catrice па ќе пишам мислење.

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Јас имам многу мрсна кожа и Infallible ми е супер, инаку да има солидна покривност... Навистина ме изненади кога првиот пат ја купив бидејќи видов дека има баш течна водеста текстура ама за чудо сето црвенило и лузните од акните ми ги покри, и не е тешка воопшто не се осеќа на лицето дека ја имаш, јас сум презадоволна. :)

На softy1, beatriz и P.S.love им се допаѓа ова.
  12. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    девојки која нијанса е најсветла од пудтрата на Ревлон Color Stay? И дали е ептен светла/бледа?
    Некако и најсвелите нијанси мене ми се темни и ми се двои лицето од вратот и тоа ми е проблем :(

13. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.660
    Допаѓања:
    106.756

еве ги нијансите на ревлон колорстеј , од 110 почнува но во мк ја нема таа нијанса. Јас ја земав од зегин 150 buff , во мк оваа е најсветла и мене ми беше ок нијансата јас сум светла во кожата (со жолт подтон) но не и бледа да речам..најубаво оди во космо и пробај си на тестер за нијансите

14. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.794
    Допаѓања:
    11.247
    Веќе неколку дена ја користам ЦЦ кремата на Буржоа и морам да признаам дека пријатно ме изненади. Јас имам мрсна кожа. Кремава солидно си покрива иако има доста течна структура. Кај мене 6 часа без проблем си издржува на лице, многу е лесна и многу убаво го прави лицето, човек да се заљуби сам во себе :D. Лошо е што јас сум 10 часа на работа, секојдневно 12 часа ми стои на лице и можам да кажам дека е солидна. Е сега светнува за светнување ама кај мене сите пудри светат по одредено време. Затоа не ги сакам тешките пудри затоа што ептен се познаваат а оваа ептен стои природно на лице. На нормална кожа би била супер, а освен тоа многу лесно се вади.

На LaraSolare, mims-89, beatriz и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Platoniclover15

Platoniclover15 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2014
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    58
    дечки која е подобра, ББ или ЦЦ крема ?

16. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.660
    Допаѓања:
    106.756

цц е нешто попокривна :) според мене цц крема(y)

17. khaleesi1

khaleesi1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2013
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    52
    Девојки ај ве молам малку помош. Имам жолтеникаво накај маслинеста боја на кожа и досега не сум пронашла пудра што нема да ми се познава, сите ме прават или бела во лицето или црвенкаста. Чисто лице имам, значи воглавно ми треба за изедначување на тенот. Преку ден ако ставам веднаш ми се познава. Затоа ставам ептен малку и со натопено со вода сунѓерче. Кои пудри имаат така пожолтеникави тонови и не се многу тешки?И да биде некоја која ќе и дава влажност на кожата, не да ја суши. Ако имате и др предлози, сите се добредојдени. Ви благодарам :)

п.с. Инаку имам нормална кожа.

Последна измена: 23 април 2015
  18. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво на сите, со оглед на тоа што во оваа тема говориме токму за пудрите, можно е да ве интересира оваа рецензија која штотуку ја објавив на мојот блог, со оглед на тоа што многу девојки ме прашаа за природни и органски пудри. Се надевам ќе ви се допадне. http://biodevojka.blogspot.com/2015/04/dr-hauschka_23.html
    Поздрав

19. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Na Oriflame, Giordani Gold ubava mi e i si ja koristam 3-4 god.Ako imam nekoi bruncinja ili akni togas ja koristam pudrata na max faktor

20. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111