Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Пудриве се на попуст бидејќи рокот им е до октомври,матот е 299 а другава околу 700 ден.има ли некој искуство со нив ?

Прикачени фајлови:

• 22613.jpg
      22613.jpg
      Големина на фајлот:
      46,3 KB
      Прегледи:
      50
    • 86419.jpg
      86419.jpg
      Големина на фајлот:
      48,9 KB
      Прегледи:
      47
  2. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    На MissDior му/ѝ се допаѓа ова.
  3. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Ми се чини као да ти е темна оваа нијанса или до тенот е, блицот. Околу очите и вратот ти е побел. А за каков тип на кожа е?!?!

4. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво малку сум потемнета во лицето од Водно затоа е така (обожавам да планинарам). Според мене одговара на сите видови на кожа, затоа што претходно секако треба да нанесеш крема за лице па потоа пудра. Многу лесно се впива, не ја масти кожата што е најважно, фантастично мириса (мирисот не е воопшто јак, многу суптилен).

5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.378
    Штета што 00 е повлечена од пазарот, посебно е добра за оние со светол тен. Скептична сум за новава 01 но прва прилика ќе и дадам шанса.
    Секогаш гледам со резерва кога еден продукт е наменет за сите типови на кожа, посебно поради екстра сувата и осетлива кожа која ја имам.
    Едит: @Biodevojka секогаш со задоволство ти ги читам рецензиите. Секогаш корисни информации и совети за нега. Веќе ме поттикна да набавам некои производи.
    Од мене чиста 10 и продолжи понатаму несебично да го спдоелуваш своето знаење со нас.

6. mylifeasana

mylifeasana Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2015
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    10
    Кога сме веќе кај пудрите сакам да се пожалам. Пред некое време купив ваква essence течна пудра. Бев и сеуште сум задоволна од самата пудра, но не ми се свиѓаше едно нешто. Пудрата ми беше пред крај и кога отидов до dm (од кај што ја купив) да земам нова, за среќа ја немаше истата боја па останав без пудра. Викендот требаше да искочам и зашто немав пудра ја исеков и бев сигурна дека на тубата ќе има од пудрата. Ама.. целата туба била празна. Само во едно мало делче имаше пудра. Јас се зафркнав еднаш, немојте и вие хаха :D

На Sweet777 и b.u.tt.e.r.F.L.Y им се допаѓа ова.
  7. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975

Пробај ја Афинитон мат, нијанса Golden Beige... Може да ти изгледа претемна на почетокот ама не е, се впива некако по неколку минути и баш си фаќа убава нијанса. Се сликав на сонце, со блиц, без блиц, на неонка, на нормално светло, нииииишто ама баш ништо не се познава. И јас многу тешко си наоѓам соодвета нијанса на пудра, имам ист тен како твојот. Мислам дека ќе те бендиса, на сите ја испрепорачав. :D

450 ден, ја имаш во сите парфимерии.

Ако сакаш некоја друга пудра, исто мислам дека и Лореал имаат добар избор на жолтеникави нијанси, точно не знам да ти кажам, а и мојот долгогодишен хит, Севентин велвет, од 6ка па натаму, до 5ка се розови.

А за понатаму, која и пудра да ја купуваш.... Прво види ги нијансите од дома, види кои се класифицирани како жолтеникави, кои како розеникави, па кога ќе отидеш, со тестерите ќе пробуваш да видиш која жолтеникава нијанса е најблиска до твојот тен. :)

На khaleesi1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Леле драга колку сум среќна, навистина ти благодарам за убавите зборови, секако дека ќе продолжам, сега подготвувам многу нови рецензии за органски мејкап, масла за нега на тело и масажа и креми за сончање. Кога станува збор за пудрата Хаушка, верувај ми дека новата колекција оваа во црно кутивче бојата 01 одговара на старата 00, и наменета е за ептен светла кожа, порцелански тен за норвежанки. Јас ја пробав на мене вчера и беше премногу светла (сега пак и во лето кога ќе потемнам уште повеќе ќе двои). Затоа и се одлучив за 02 затоа што е поприродна. Сега не знам јас каков тен имаш ти, можеби и ќе ти одговара. Поздрав.

9. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.151
    На времето кога ја користев Ревлонов дефинитивно имаше поголема покривност, очигледно ја смениле нешто. А, баш ми беше следна на список за купување, ме премисли сега слабава покривност.

На LaraSolare му/ѝ се допаѓа ова.
  10. macovska

macovska Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2014
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    203
    Нешто кај Ревлонот е сменето дефинитивно.
    Лично јас ја користам од прва или најкасно втора средно.Скоро 7-8 години минимум,нормално со паузи.
    Никогаш од Ревлонот не сум се нафрлала.Ако некој е компетентен најмногу да зборува за Ревлонот мислам поради долгогодишното искуство комотно можам да кажам дека оваа Ревлон што сеа ја користам и таа од пред некоја година не се исти.
    Како што кажав правев паузи само поради критиките кои ги добивав дека е мн тешка пудра а јас сум млада нема смисла толку тешка пудра.
    Презадоволна бев до пред одреден период.Правев подолга пауза од Ревлонот , некои добри 6-7 месеци ...
    И зедов пред месец дена.
    Прво различна е покривноста,а и кога ќе ја нанесам веќе се познава. Гледам дека и другите се жалат.Околу покривноста,мислам дека е покривна но не како порано.МОј совет афини мат е соодветна замена.
    А доколку има некоја феминка што ја користи и не е задоволна од покривноста мој совет е над Ревлонот мал слој на камената пудра на Дебора (таа што е 600 и нешто денари во злато/жолто пакување).
    Од дебора камената ден денес веќе 8ма година не сум пробала подобра и понежна камена пудра и по покривна.Вреди за секој денар.А доколку се наводени сунѓерчето што е во паковката може како кремаста да се користи.

На LaraSolare, M.laDy и Rose96 им се допаѓа ова.
  11. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    20150427_135337.jpg
    Прв пат ја купувам ама е мноогу убава сум ја видела на другарка а и сум ја пробала о стварно убаво ми стоеше на лице. Кога ке исуши нема потреба од камена, скоро како да имаш и камена пудра изгледа.
    Ма да јас не користам баш камена и таман ми дојде. Ви ја препорачувам ;)
    @Adina eve za sto stanuva zbor canim.

На Sesil и Adina им се допаѓа ова.
  12. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    eeeh znaev dek e ovaa..ja imam koristeno,predobra e :D

На Kukla994 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Ete sega neka si kupat site sto se dvoumat, dovolno pofalbi za edna pudra :P :D

На Adina му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Paljus

Paljus Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    11
    Dali nekoj ima videno vakov korektor nekade kaj nas

Прикачени фајлови:

15. Sweet777

Sweet777 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    20
    Дали некој ја има користено течната пудра од Радиант и доколку ја имате кажете ми дали сте задоволни?..

16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.660
    Допаѓања:
    106.756
    За која поточно Радиант те интересира? Јас ја имав како тестерче оваа на сликата и не бев нешто којзнае што задоволна во врска со трајноста ,а по нет читам дека по кратко користење се расипувале испуштале нешто како течност дали не ги чуваат ко што треба по продавнициве којзнае.. Инаку оваа е за мрсна кожа

17. PinkGirl*

PinkGirl* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    647
    Јас ја користам оваа,убаво ми мириса,покрива и мат е за мрсна кожа.

Прикачени фајлови:

• bb_p.jpg
      bb_p.jpg
      Големина на фајлот:
      18,5 KB
      Прегледи:
      54
  18. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.451
    Допаѓања:
    38.499
    Ми треба нова пудра за комбинирана кожа, последно ја користев од римел мат што е, но не сум многу задоволна. Пред тоа ја користев bourjois flower perfection, но сега се двоумам меѓу новата на аура и 123 на bourjois. За аура читав убави работи, а исто и за таа од bourjois - но и дека оксидира на кожата. Што ме советувате која да ја пробам?

19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.660
    Допаѓања:
    106.756

Нa Буржуa 123 перфект убaвa ми беше пудрaтa нo јa сменив зaштo сaкaв нештo пoпoкривнo. А мене личнo не ми oксидирaше. Инaку пудрaвa е зa мрснa кoжa

На Sweet777 и kristina.k им се допаѓа ова.
  20. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Дали некој има користено пудрa на римел? Слушнав добри биле, ме интересира цена и каде можам да ја најдам и дали одговара за сува кожа?