Конкретно на оваа мислам http://www.la-kozmetika.rs/kozmetik...25-hours-foundation-303-true-nude-tecni-puder
Дали некој ја има користено пудрата на алверде cover and stay? Добро покрива? Сакам нешто поприродно да пробам овај пат, па оваа ми падна во очи.
Каде ја има оваа од Римел во нијанса 103, повлечена е од продажба или? И дајте ми препорака за пудра која нема да има розов подтон, инаку имам комбинирана кожа и светол тен? Денеска во ДМ од сите тестери на Аура, Мејбилин, Катрис пробав, кога излегов надвор раката розова ми беше цела, а патем пробував од насветлите нијанси и оние кои изгледаа неутрални.
@gothchick во Еликсир можеш да ја начекаш, а во ДМ тешко. Инаку не е повлечена од продажба. Инаку таа нема розев подтон.
Од пудрава: презадоволна! Веќе втора година како ја користам, и како некој што нема проблематично (но екстремно суво) лице, многу ми одговара. Имам многу светол тен и нијансата light beige сосема ми одговара, не двои ни кај челото ни кај вратот. На почеток мислев дека и нема којзнае колкава покривност зашто имам чисто лице и не забележував којзнае колкава разлика, но сега во бременоста успева да ги потскрие сите црвенила и флекички. Препорачувам П.С. Цена: 800ден, а моментално е на 25% попуст во Шатци, до понеделник мислам
Да ги разгледаш пудрите на Ревлон колорстеј за мрсна кожа (нијансата 150 buff или па 110 ако можеш да ја најдеш и да пробаш на тестер ) исто можеш да ги провериш нијансата на Bourjois 123 perfect ili flower perfect , и тие се со жолт подтон
@koritsaki можеш ли да ми препорачаш бб или цц со заштитен фактор за летото? Имам како тебе мрсно лице.
Alondra вo врскa сo бб и цц кремите ,јaс би ти препoрaчaлa дa си земеш некoјa цц кремaт дефинитивнo дaвa пoгoлемa трaјнoст и пoкривнoст oдкoлку некoјa бб кремa. И јaс сум вo мислa дa си земaм некoјa мaлку дa нaпрaвaм пaузa сo пудрите бaрем сегa вo летo. Oвде јaс кaј штo живеaм вo гр излезе некoјa нoвa кремa вo прoдaжбa нo вo aптеките се викa Youth lab еве oвaa е пoтoчнo имa 30 спф нo е скaпичкa мaлку oкoлу 20 еврa a плус е зa мрснa кoжa. Незнaм дaли се нaoѓa oвaa мaркa некaде низ мк aкo јa имa би требaлo низ aптеките дa се прoдaвa. Другa нa Bourjois 123 cc cream и oвaa ми пaднa вo oчи гледaм нa јутјуб и блoгoви декa убaвo пoкривa a имa 15 спф. Oвaa јa имaш вo кoсмo вo шaтци еликсир. Јaс незнaм кoјa дa јa земaм бaш aкo земaм некoјa ќе пишaм еве и другиве феминки aкo имa нештo зa мрснa кoжa некa пoнудaт
@anastasijaki , @macovska и @Rose96 И јас забележав огромна промена кај ревлон колорстеј. Не знам точно ама до сега едно 8 шишенца имам потрошено а со последниве 2 имам забележано голема разлика, како да стана по ретка од порано, се сеќавам дека порано беше погуста и мораше побрзо да работиш со рацете зошто се фиксираше, сега некако ми е многу поводенеста од порано и тоа претходното шишенце ми беше купено од Македонија, ова сега не е од тука купено и истата приказна.Нешто имаат сменето во формулата и не е воопшто покривна како порано и некако повеќе се познава на лицето , не знам како и да е не сум задоволна, не е истата пудра што беше.Дури мислам дека некаде прочитав дали на некои коментари на еден американски блог дека забележале разлика и не се задоволни од неа како порано. Е сега јас до сега имам користено претежно високопокривни пудри, моментално сум на Ревлон колорстеј за секој ден, а вака за кафиња, искачање користам Есте Лаудер Максимум кавер од која сум максимално задоволна ама не сакам да ја ставам секој ден, сега ќе ми треба некоја пудра за секој ден за на работа , што ќе издржува на високи температури, затоа сакам да не ми е премногу тешка на лицето. Лицето ми е значително исчистено и единствен проблем ми се проширените пори на Т зоната, меѓутоа со тапкање на камена пудра мислам дека ќе се реши тоа. Значи каков совет би ми дале, и јас како @koritsaki се мислам за CC кремата на Bourjois ако некој ја користел нека сподели искуство, јас ја пробав малку на раката и ми изгледаше природно ама и како да нема никаква покривност, барем за изедначување на тенот ми треба да има.Се мислам да ја пробам и на Max factor skin luminazer, се надевам нема да светнувам од неа, кожата ми се има нормализирано после посетата на дерматолог но сепак имам малку помасна Т зона за разлика од остатокот од лицето. Исто ако имате некои други препораки за некоја што има доволна покривност за изедначување на тенот, не мора пудра може и ББ или ЦЦ крема. Колку издржуваат овие креми? Ми треба нешто да не мрдне 8 па и 10 часа, затоа ми е страв да не упиваат побрзо дека се лесни, исто и за полесните пудри прашувам?
Вo врскa сo пудрaтa нa Ревлoн и јaс не бев зaдoвoлнa прв пaт јa купив вo јaнуaри и не јa ни дoтрoшив тaкa скoрo пoлнa си седи сегa мнoгу aкни ми излегувaa oд неa. Инaку вo врскa сo цц кремите јaс вo темaвa бб кремa нa феминa сaмo штo прoчитaв декa oвaa нa Буржуa не билa бaш зa мрснa кoжa и декa не билa ни мaлку пoкривнa. Ај бaш ствaрнo некa пише некoј aкo јa имa убaвo испрoбaнo кремaвa. Се мислaм и зa oвaa нa youth lab нo пaк 25 еврa некaкo мн ми се чини зa цц кремa
И мене ме интересира за цц кремата од Буржуа , дали добро покрива и дали издржува долго на лицето без да светне. Јас имам мрсна кожа , посебно околу т-зоната и од скоро сите пудри после 2- 3 часа светнувам, а потребно ми е нешто што издржува барем од 8 -10 часа. Сега сакам да земам нешто што ќе изгледа природно на лице, ама сепак покривно. Иначе имам прилично чисто лице, со тек таму некоја акна ама не е страшно... Еве што најдов на интернет
@LaraSolare Мене на Макс Фактор ми е омилена пудра, ептем ми се има погодено. Ама, знам дека ти сакаш пудри со голема покривност, а оваа е со лесна/средна. Добро е што сепак може да се надоградува а и со добар коректор се постигнува поголема. И јас имам ептем мрсна т-зона периодов, ама со камена пудра плус фиксатор пудрава ми стои долго на лицето. Инаку за цц кремава на Боржуа имам слишано само пофални коментари.
Се двоумам помеѓу Essence all about matt и Garnier bb кремата за мрсна кожа. Ме интересира покривност и издржливост (отприлика за колку време светнува лицето ).
@SoNreir кога се работи за покривност, пудрите се попокривни од BB кремите. Конкретно за оваа пудра, има средна покривност, издржливост околу 5 саати. Јас сакав поголема покривност, а и нијансите не ми оговараа, инаку за таа цена е солидна.
Јас имам таква нијанса Natural Beige многу ми се допаѓа.Не свети многу... Само некогаш како вода течи од неа... Ја користам веќе 2-3 години и супер е.
Јас ја имам користено ЦЦ кремата на Bourjois. Уште ја користам, мене многу ми се погоди иако имам мрсна кожа. До душа, во моментов повеќе ми е нормална, со мало отскокнување на Т-зоната која ми е малку помасна, но дека е тоа што беше - во никој случај. Сега комотно можам да ставам од L'Oreal true match и да терам цел ден со малку камена. Mислев дека никогаш нема да го доживеам ова, а до кога ќе трае, немам поим. Не дека кожата ми стана нормална преку ноќ, пак сум си комбинирана со масно и светкаво носе, ама се јаде некако. ЦЦ кремата за нормална и комбинирана кожа е одлична, јас поинтензивно ја користев кога лицето ми беше помрсно, ама немав никакви проблеми со светнувањето во тие зони, нанесував само малку камена пудра и ништо повеќе. Покривноста е поголема од онаа на пудрата 123 Perfect, барем кај мене и има многу понежна, свиленкава формула. Не е мат, завршетокот е нешто помеѓу полумат и дискретен природен сјај, не буквално, туку баш изгледа природно и убаво. Мене толку многу ми се допадна, што кога по втор пат ја купував, зедов една и за мајка ми. Навистина е убава пудра, не ја вбројувам воопшто во ББ или ЦЦ креми, навистина нема врска со нивната непокривност, попокривна е дури и од некои пудри кои порано сум ги користела.
@Mishela ќе може ли само да ми кажеш колку ти траеше, пошто многу ми е битно да издржува повеќе и дали ти упиваше по подолго време пример по 6 часа да изгледа како ништо да немаш ставено, знам дека има некои такви пудри што упиваат и затоа прашувам, ми ја треба стварно за цел ден