Мене бaш ми се гледaше декa е пoпoкривнa oд пудрaтa нo рекoв идејa дa не ми е. Мислaм декa oвaa цц кремa ќе јa земaм
И јас сум во потрага по CC/BB крема, но со цена до кај 400 денари. Имав посува кожа, сега веќе ми е нормална, не можам да се пожалам од тој поглед. Имам доста чисто лице, така да, не мора да е кој знае колку покривна. Едноставно, сакам да си ја користам секојдневно за преку ден, колку да ми се израмни тенот. Се двоумам помеѓу Garnier и Nivea, горе-доле таа им е цената. Any suggestions?
Не, не се впива во кожата, си останува на лице. Сега кога нанесувам од неа, понекогаш не ставам камена, па освен малку маснотија кај пределот околу носот, не сум имала никаков друг проблем со пудрава. Инаку, 6 часа трае секако, потоа ќе мора или само да го натапкаш убаво носот, челото и другите масни делови со салфетка или да нанесеш повторно камена пудра. Кога не сум имала земено со мене камена пудра, сум ја оставала така и пак си беше добра. Не знам, јас на тепка ја зедов ама многу се погоди пудрава.
ЦЦ кремата на Буржа одговара и на сува кожа. И мене ми беше совршена, кожата ми е сува само кај образите и челото другите делови ми се нормални. Не се собира и не ги истакнува сувите делови, дури и како хидратантна ми се виде. Многу природно изгледа на лице, многу ми се допаѓа како изгледа на лице. Нијансите им се ослични, Буржоа секогаш имаат природни нијанси кои многу се слагаат со мојот тен, да не кажам ЦЦ кремава втората нијанса идентична е со мојата кожа. Моментално ми е потрошена и ќе ја земам пак за летово. Покривноста и е солидна, мене ми ги покрива малкуте пори што ги имам кај образите и црвенилото ми го покрива. Преубаво мириса. Одличен производ.
Девојки ми треба помош од вас и совет за пудра. Вака поради хормонални проблеми имам влакненца на лицето и секој пат после депилација ми се познаваат ко црни точки бидејќи сум многу бела а влакненцата црни. Ниедна пудра ни коректор не ми ги покрива доволно а и да покрие после некое време ко самата пудра да се брише Имам користено пудри на Макс фактор Lasting Performance, на Мејбилајн афинитоне, Севентин Time plus и Natural Velvet, пудри на Aura, Golden rose ставам и коректор одоздола ниедна не ми покрива, а и нијансите никако да ми се погодат и најсветлата ми е темна пукнав веќе неможам да се кријам со косата веќе. Кажете ми пудра и/или коректор што ептен покрива за сува кожа ми треба.
Estee Lauder Maximum cover покрива се и сешто Со неа не ми треба ни коректор, ни камена, единствено при вечерно излегување ставам коректор и камена од други причини, не да ја надополнам покривноста. Сега малку е поскапа околу 3000 денари е. Соодветна замена за ваква покривност не знам, а искрено мислам и дека нема некоја поевтина варијанта со екстремна покривност.Порано Ревлон Колорстеј покриваше убаво сега не сум задоволна толку од неa, во секој случај ни приближно добро како оваа. За коректор Artdeco Camouflage cream покрива и трае навистина долго време јас го имам повеќе од година а уште ни до пола не е , а гледам многу девојки го фалат и оној на Catrice како поефтина варијанта Aко имаш прилика некаде од странство да земеш мислам дека имаше еден на MAC ProLongwear concealear, гледав ревјус на ју тјуб, една девојка покриваше тешок стадиум на акни со овој и бев изненадена од покривноста.И сум го пробала на тестер и самата сакам да го земам
Vichy Derma blend - i jas sum bela i najsvetlata super mi e. Samo sto imam normalna koza, neznam za suva kako bi ti odgovarala Ajde sega pomos Bourjois CC ili Bioten CC kremata? 3 dena se mislam koja da ja zemam Se izvinuvam na latinica,od mobilen sun
Ти благодарам многу. Го имам користено камуфлажерот на Катрис и пан стикот на Макс фактор ама не бе пак се познава ко црни точкички А овие пудри на Мак некаде во околинава ги нема? Србија, Бугарија?
Да ми препорачате солидна пудра за комбинирана кожа, да покрива добро, ама да не е многу тешка а кожата, вака за потопло време? Читав погоре ја фалие Римел, таа добро покрива?
agirl17 солидна пудра според мене е на Estee Lauder Double wear предобра за мрсна кожа што нема да светнеш и 16 часа со сигурност. Исто така е покривна но не тежи на лицето. Скапа е околу 3000 , но според мене е најдобра зашто скоро сите пудри ги имам пробано и сум светнувала за 2-3 часа. Можеш и на Ревлон колорстеј да ја пробаш ја има во зегин околу 800 ден е но мене лично акни ми правеше..баш феминки пишуваа пред неколку страни дека и е сменет составот изгледа , можеш и оваа да ја пробаш може тебе проблем нема да ти прави
Девојки ај предожете ми камена пудра обично користам течна ревлон и камена на maxfactor но сакм да пробам друга камена ми ги пофалија терактните минерални камени на golden rose има ли некој искуство
користам пудра од Maybeline better skin, за вакво време е супер бидејќи не е воопшто тешка.Нема некоја голема покривност ама за 430 ден. супер е п.с пудрава е наменета за нормална кожа
и јас ја користам па прилично сум задоволна,веќе се откажав да прекривам 2-3 флекички и да правам драма околу лицево мое
значи иста судбина делиме моите другарки ми велат ајде бе досадна си веќе само се жалиш од се нешто,демек како само ти да имаш бубуљки хахахах
девојки а дали доколку пудрата се нанесува со четка за пудра има поголема покривност отколку кога се нанесува со прсти?