Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.660
    Допаѓања:
    106.756

Мене бaш ми се гледaше декa е пoпoкривнa oд пудрaтa нo рекoв идејa дa не ми е. :D Мислaм декa oвaa цц кремa ќе јa земaм :)

2. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.008
    И јас сум во потрага по CC/BB крема, но со цена до кај 400 денари. Имав посува кожа, сега веќе ми е нормална, не можам да се пожалам од тој поглед. Имам доста чисто лице, така да, не мора да е кој знае колку покривна. Едноставно, сакам да си ја користам секојдневно за преку ден, колку да ми се израмни тенот. Се двоумам помеѓу Garnier и Nivea, горе-доле таа им е цената. Any suggestions?

3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.015
    Допаѓања:
    81.354
    Не, не се впива во кожата, си останува на лице. Сега кога нанесувам од неа, понекогаш не ставам камена, па освен малку маснотија кај пределот околу носот, не сум имала никаков друг проблем со пудрава.
    Инаку, 6 часа трае секако, потоа ќе мора или само да го натапкаш убаво носот, челото и другите масни делови со салфетка или да нанесеш повторно камена пудра. Кога не сум имала земено со мене камена пудра, сум ја оставала така и пак си беше добра.
    Не знам, јас на тепка ја зедов ама многу се погоди пудрава.

На koritsaki и LaraSolare им се допаѓа ова.
  4. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    ЦЦ кремата на Буржа одговара и на сува кожа. И мене ми беше совршена, кожата ми е сува само кај образите и челото другите делови ми се нормални. Не се собира и не ги истакнува сувите делови, дури и како хидратантна ми се виде.
    Многу природно изгледа на лице, многу ми се допаѓа како изгледа на лице. Нијансите им се ослични, Буржоа секогаш имаат природни нијанси кои многу се слагаат со мојот тен, да не кажам ЦЦ кремава втората нијанса идентична е со мојата кожа. Моментално ми е потрошена и ќе ја земам пак за летово.
    Покривноста и е солидна, мене ми ги покрива малкуте пори што ги имам кај образите и црвенилото ми го покрива.
    Преубаво мириса.
    Одличен производ.

На girl-miri, koritsaki, LaraSolare и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.897
    Допаѓања:
    18.091
    И јас сум во потрага по ББ/ЦЦ крема периодов, па која цена е оваа на Буржоа? :)

6. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Мислам дека беше 680 денари, нека ме поправи некој што купил поскоро, јас пред некој месец ја купив.

На Antolinaa и koritsaki им се допаѓа ова.
  7. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Девојки ми треба помош од вас и совет за пудра. Вака поради хормонални проблеми имам влакненца на лицето и секој пат после депилација ми се познаваат ко црни точки бидејќи сум многу бела а влакненцата црни. Ниедна пудра ни коректор не ми ги покрива доволно а и да покрие после некое време ко самата пудра да се брише :(
    Имам користено пудри на Макс фактор Lasting Performance, на Мејбилајн афинитоне, Севентин Time plus и Natural Velvet, пудри на Aura, Golden rose ставам и коректор одоздола ниедна не ми покрива, а и нијансите никако да ми се погодат и најсветлата ми е темна пукнав веќе неможам да се кријам со косата веќе.
    Кажете ми пудра и/или коректор што ептен покрива за сува кожа ми треба.

8. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Estee Lauder Maximum cover покрива се и сешто :) Со неа не ми треба ни коректор, ни камена, единствено при вечерно излегување ставам коректор и камена од други причини, не да ја надополнам покривноста. Сега малку е поскапа околу 3000 денари е. Соодветна замена за ваква покривност не знам, а искрено мислам и дека нема некоја поевтина варијанта со екстремна покривност.Порано Ревлон Колорстеј покриваше убаво сега не сум задоволна толку од неa, во секој случај ни приближно добро како оваа.

За коректор Artdeco Camouflage cream покрива и трае навистина долго време јас го имам повеќе од година а уште ни до пола не е , а гледам многу девојки го фалат и оној на Catrice како поефтина варијанта :) Aко имаш прилика некаде од странство да земеш мислам дека имаше еден на MAC ProLongwear concealear, гледав ревјус на ју тјуб, една девојка покриваше тешок стадиум на акни со овој и бев изненадена од покривноста.И сум го пробала на тестер и самата сакам да го земам :)

На Jordanovska-K, alisijad и koritsaki им се допаѓа ова.
  9. Heidy

Heidy Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    68
    Vichy Derma blend - i jas sum bela i najsvetlata super mi e. Samo sto imam normalna koza, neznam za suva kako bi ti odgovarala :^)

Ajde sega pomos :D Bourjois CC ili Bioten CC kremata? 3 dena se mislam koja da ja zemam :D
    Se izvinuvam na latinica,od mobilen sun

Последна измена: 3 мај 2015
    На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sweet777

Sweet777 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    20
    Препорачајте ми некоја пудра со висока покривност за нормална кожа. :)

11. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Ти благодарам многу. Го имам користено камуфлажерот на Катрис и пан стикот на Макс фактор ама не бе пак се познава ко црни точкички :( А овие пудри на Мак некаде во околинава ги нема? Србија, Бугарија?

12. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.660
    Допаѓања:
    106.756
    Ги има во Грција производите на Мак и имаат многу често попусти до 25%

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  13. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    Да ми препорачате солидна пудра за комбинирана кожа, да покрива добро, ама да не е многу тешка а кожата, вака за потопло време? Читав погоре ја фалие Римел, таа добро покрива?:)

14. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.660
    Допаѓања:
    106.756
    agirl17 солидна пудра според мене е на Estee Lauder Double wear предобра за мрсна кожа што нема да светнеш и 16 часа со сигурност. Исто така е покривна но не тежи на лицето. Скапа е околу 3000 , но според мене е најдобра зашто скоро сите пудри ги имам пробано и сум светнувала за 2-3 часа. Можеш и на Ревлон колорстеј да ја пробаш ја има во зегин околу 800 ден е но мене лично акни ми правеше..баш феминки пишуваа пред неколку страни дека и е сменет составот изгледа , можеш и оваа да ја пробаш може тебе проблем нема да ти прави

На agirl17 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. simicka

simicka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    91
    Девојки ај предожете ми камена пудра обично користам течна ревлон и камена на maxfactor но сакм да пробам друга камена ми ги пофалија терактните минерални камени на golden rose има ли некој искуство

На Elissa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    и јас сум за камена ај да видиме некоја препорака, да знам што да си купам.

17. queen13_

queen13_ Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    118
    користам пудра од Maybeline better skin, за вакво време е супер бидејќи не е воопшто тешка.Нема некоја голема покривност ама за 430 ден. супер е :D п.с пудрава е наменета за нормална кожа
    Maybelline_New_York_SuperStay_BetterSkin_Foundation_30ml_1390209492_main.jpg

На buba4e89 и love-14 им се допаѓа ова.
  18. love-14

love-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    13
    и јас ја користам па прилично сум задоволна,веќе се откажав да прекривам 2-3 флекички и да правам драма околу лицево мое:rofl:

На queen13_ му/ѝ се допаѓа ова.
  19. queen13_

queen13_ Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    118
    значи иста судбина делиме (fingers) моите другарки ми велат ајде бе досадна си веќе само се жалиш од се нешто,демек како само ти да имаш бубуљки хахахах:P

На love-14 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    девојки а дали доколку пудрата се нанесува со четка за пудра има поголема покривност отколку кога се нанесува со прсти?