Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.660
    Допаѓања:
    106.766
    според мене да, јас со четка ја нанесувам пудрата..мислам дека со четката рамномерно секаде и подобро се нанесува пудрата на лицето

На kala21 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Дали е идеална за во лето?

3. queen13_

queen13_ Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    118
    како што реков доста лесна е,мене за ова време ми е повеќе од одлична :)

4. Primrose.x

Primrose.x Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    91
    Девојки сте ја пробале ЦЦ кремата на Биотен? Ме бунат нијансите, имам доста светла кожа, а како што ја видов Light нијансата на нет, ми изгледа темна. Инаку имам сува кожа.

5. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    Не знам колку приметивте, но MaxFactor FaceFinity e на попуст во DM (јас видов во Веро Џамбо), моментално изнесува 588 ден. (најголемиот попуст и е 640 ден. од редовната цена - 840 ден.)

Не ја знам причината на ненадејниот попуст, дали рокот им е при крај, но дефинитивно ме стави на мисла дали да си направам залиха од истата... :?:

6. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Ja ima nekoj koristeno bazava? Eptem sakam da ja probam ama da ne mi se zaludno potrosheni pari

7. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Devojki da mi preporacate dali pudra dali bb/cc krema za letovo? Normalna mi e momentalno kozata samo kaj nosot mi e mrsna. Problemot mi e toa sto po samo dve min nadvor stanuvam crvena i ne mi se povlekuva.. Ja koristev na Catrice all mat plus ama dzabe se vcrvuvam kako ic pudra da nemam. Nekoja idea? :D

8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.660
    Допаѓања:
    106.766

штом ти е нормална кожата и малку мрсна за преку лето можеш да ја пробаш цц кремата на Буржуа , јас ја гледам ептен покривна па и јас се мислам да ја земам да ти кажам. Само претходно пробај си на тестер јас обавезно така ќе направам зашто мене ми е мрсна кожата на тзоната и малку на носот. На некои со мрсна кожа им одговара истото го читам и за тие што имаат сува кожа

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  9. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    73.459
    Јас ја имам пробано и искрено нема некоја разлика, а и кога ќе ја ставев базава некако чудно го осеќав лицево како да ми се собираше.Мислам дека за џабе ќе фрлаш пари

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    @macka91 Фала ти многу . :) Препорачајтеми некоја друга база до 1.000 ден?

На macka91 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    Денес ја купив Rimmel stay matte, и причниот впечаток ми е солиден, само мааалку барем повеќе да покриваше. Ама ми падна многу чудно, во дм кога пробував од тестерот бр. 200 ми беше баш погоден за мојот тен, па си ја земав таа нијанса, ама после кога нанесов дома од пудрата некако потемна ми е...|(

12. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    73.459
    Face Finity базата од Max Factor е добра таа можеш да си ја земеш

На lovemme и Rose96 им се допаѓа ова.
  13. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Не е причина рокот:)на мојата пишуваше произведена крајот на 2014 год(на некои 2015),а има попуст и на други производи МФ.

На Jordanovska-K му/ѝ се допаѓа ова.
  14. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Во ДМ, како и сите останати продавници има штедливи сијалици кои нереално ти даваат слика за тоа како пудрата навистина ти прилега на лицето. Нареден пат излези на дневна светлина, така нема да погрешиш. :)

На agirl17 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. veronikaveronika

veronikaveronika Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2011
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    132
    И мене истото ми се случи со истата пудра, 200. Јас па мислев дека ми оксидира на лице. Инаку да, ужасни се светлата во ДМ, па почнав да пробувам пудри само во продавници каде има дневна светлина.

16. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    @veronikaveronika не е само во ДМ светлото такво, и во Космо не е ништо поразлично. Јас кога пробував камена пудра, да не проверев на дневна светлина, ќе ја земев потемната, а нијансата што ја зедов совршено ми одговара на тенот.

Немам такво искуство, да ми оксидира пудрата, но мој совет е кога планирате да купите некој производ од парфимерија, а има тестер, искористете го тоа максимално. Ако станува збор за пудра, тестирајте ја и издржливоста, нијансата, како ќе ви реагира на кожата итн. :)

На veronikaveronika му/ѝ се допаѓа ова.
  17. simicka

simicka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    91
    Читам прво си ставала коректор па пудра редоследот е обратен значи ставаш прво пудра течна па коректор на критичните места па ставаш камена пудра , зошто доколку ставиш прво коректор па пудра со пудрата како потечна го рамачкаш и раствориш коректорот и ништо не си направила , ти препорачувам ревлон пудра и pan стикот на maxfaktor и плус кмена на maxfaktor пробај мислам ке делува но независно која фирма се прво пудра после коректор убаво натапкаш со прст да не се познава па изедначиш со камената

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  18. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    фала ти пишав после тоа дека го имам пан стикот ама не ми врши работа многу, а камена избегавам да ставам дека имам сува кожа и сите брчки ми се познаваат, ќе гледам да тркнам до белград да купам некоја од пудриве на Мак. За ревлонов тука читав дека не покривала ко порано :(

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.602
    Допаѓања:
    201.912
    Од сонце ти се јавува црвенилото или цело време ти е таква? Ако е од сонце, земи тониран крем со заштитен фактор, ама некој поквалитетен, за да ја заштитиш кожата на лицето. Исто како да имаш пудра. Такви креми имаш на Avene, Eucerin и Heliocare, со тоа што Авене е за оние со посветол тен, другите даваат ефект на исунчана кожа, Еуцерин не толку многу колку Хелиокер (ова ми е инфо од дерматолог). Малку поскапи се, ама вредат за парите. За други такви креми во моментов не сум информирана.

На kjukli, koritsaki и poenta им се допаѓа ова.
  20. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.025
    Допаѓања:
    36.075
    @kjukli Се сложувам со мислењето на @Annath.
    И јас го имам овој проблем со црвенило на образите. По совет од дерматолог редовно користам крем за заштита од сонце со висок фактор. Нанесувај го на лицето пред употреба на друг вид козметика (коректор, течна пудра или база за шминка) според препораките дадени на упатството.
    Има голем избор на вакви креми кои се одлични за цената. Мој избор се оние од детскиот асортиман како најефикасни.

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.