Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    @Annath, @poenta, Фала ви многу девојки. Ќе ја земам најверојатно на Авене бидејќи сум со светол тен.
    Инаку само што излезам на сонце така почнуваат и образите да ми црвенеат, како да сум работела на сонце, истото ми се случува и после една минута вежбање. Пред две недели земав крема со заштитен фактор 30 на каротен, но ми нема некој ефект. Така што ќе ја земам на Авене па се надевам нема до толку да поцрвенувам :lol:

2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.602
    Допаѓања:
    201.912
    Ако користиш крем со заштитен фактор и нема ефект односно пак се појавува црвенило, тогаш подобро прво консултирај се со дерматолог. Така најдобро ќе знаеш што и одговара на твојата кожа.

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    @kjukli значи тебе ти треба гел крема со разладувачки ефект, креми што смируваат црвенило, затоа што не ти е само од сонцето. Побарај во аптека креми против црвенило, ако би дала повеќе пари ѕирни ги на Клиник производите, имаат цела линија redness solution од креми до пудри.
    Зелените коректори покриваат црвенило, можеш да пробаш и со тоа.

На Sexybaby86, Annath, koritsaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Ве молам за вашето ценето мислење, L'oreal True Match или Revlon Color stay ,која има пожолти нијанси и е посоодветна за комбинирана до суба на образите,итнов ми е потребно мислење :)

5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.660
    Допаѓања:
    106.766

За комбинирана кожа на Лореал пудрава не е , повеќе е за тие со сува кожа. Пробај ја таа на Ревлон иако пред неколку страни баш пишувавме дека ни создава акни но сепак пробај си од тестер пред да ја купиш. Има за сува и мрсна кожа. А жолти нијанси имаш и од двете пудри , јас 150 buff ја користев исто и 180ката е жолта но нешто потемна од оваа 150

6. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    За матура ке се шминкам сама, и нормално сакам пудрата да ми трае подолго Ревлонот ми е при крај затоа што си шминкави други девојки, а таа на Lancome ми е темна затоа што сум пресветла. Се мислам дали да ја земам повторно Revlon ili Max Factor Face Finity 3in1 Foundation, која е подолго трајна и по покривна? Или препорака некоја друга таква пудра за по специјални пригоди до 1.000 ден? Таа на Vichy каква е?

7. -Zara-

-Zara- Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    29
    Мене за матура ме шминкаа со Vichy, природна козметика, одлично покрива, и како што излегов истата си се вратив дома, добра долготрајност и покривност и искрено ја препорачувам. Исто така би ти ја препорачала и Manhattan, ако си со посветол тен, земи ја 81 нијансата, на почеток делва грубо но кога ќе легне стои преубаво и има одлична покривност а чини од 400 до 500 денари, зависи од каде ќе ја купиш. Исто и Max Factor Lasting Performance е доста долготрајна пудра и има убави нијанси. Цената низ ДМ маркетите и е околу 700 и нешто денари, мање више, додека во маалски парфимерии се наоѓа и за 590 денари. :)

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    @buba4e89 ova e drugata pudra.

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Не ми се допаѓа таа, се мислев за таа со плаво капаче од Мејбилен. Јас имам комбинирана кожа која не бара многу многу покривање.

На Kukla994 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Ahm pa neznam ne ja imam koristeno taa pudra, stom ne bara mnogu pokrivanje zemisija taa drugata mislam deka ubava ke ti e posle neznam vidi citaj mislenja pa razmisli ;)

На bbwowww му/ѝ се допаѓа ова.
  11. littlevampire

littlevampire Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    699
    Феминки ај кажете ми ја цената на најефтината пудра во dm ако знаете? :P

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Пудра Римел мислам дека беше некаде и до 300 денари, а имаш и на Есенц

На littlevampire му/ѝ се допаѓа ова.
  13. queen13_

queen13_ Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    118
    дали некој го користел прајмеров,дали сте задоволни јас имам сува кожа со истакнати пори па ми треба помош и колку пари е од прилика ?

jaaaa.jpg

14. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    505
    како се гледа пудрата каков подтон има ?

15. Lunaria

Lunaria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    1.087
    Ми се експериментираше месецов со пудриве, и реков да ја земам пудрата на Deborah 24 Ore perfect

Пудрава на прв поглед и допир е добра, кога ја тестирав таму беше солидно покривна и има пријатен мирис. Воопшто не ја чувствувам тешка на лицето. Меѓутоа, по одредено време ми реагира чудно. На делови од лицето по неколку саати станува ...хм. попортокалова, а на друга побела :/ Подоцна пребарав и на интернет критики, и многу девојки ги имаат истите забелешки. Останува бела во пределот на надусниците. Не ставам многу перли, но со пудрава изгледа како пола перли да сум ги истурила на образите. Не e лоша, покривност средна, ама нема да ја земам пак. Се поскржавев за 200 денари плус, купи си Максфактор да те види Господ...

16. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    740
    Допаѓања:
    322
  17. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    која од пудрите на Vichy е за сува кожа? барав низ интернетов ама неможев да најдам баш :( и во која зегин се најснабдени со тестери?

18. beatriz

beatriz Активен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2014
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    65
    Devojki bidejki sum na svadba ne znam koja od ovie pudri da ja stavam? Koja od ovie najdobro bi izdrzala i najdobro bi izgledala? Ako moze mislenje da mi dadete bidejki vo dilema sum...:^)
    71paquFKUKL._SL1500_.jpg 5410076971435_face_finity_3in1.jpg revlon-colorstay-foundation-340-early-tan-combination-oily-revlon-foundation-1506371091-900x900.jpg

19. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    После долго размислување и се вратив на старата добра Радиант натурал фикс,покривна и најбитно со жолд подтон :)

20. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.660
    Допаѓања:
    106.766

Незнам дали каснам со одговор , јс не сум пробала пудри на М.Фактор и незнам за каква кожа се овие две, на Ревлон колор стеј имаш и за сува и мрсна кожа, јас ја имам користено таа за мрсна кожа и е супер покривна и трајна околу 10 часа сигурно издржува бар толку ја имам тестирано

На beatriz му/ѝ се допаѓа ова.