Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.131
    Јас денес си купив ваква пудра и ваква маскара .. Па ќе видиме какви се ;)

2. NotInLove88

NotInLove88 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    77
    Течна MAX Factor colour adapt -многу лесна убава пудра презадоволна сум со неа,доста е добра за младешки изглед ,не пренашминкан да се добие

И за финиш користам MAX Factor минерална во прав ,добра е многу,но не ја користам секогаш ,само за излегување или само кога ке се занесам во шминкањето,сакам поприродно да делувам и затоа првата си ја користам стандардно :)

3. ocajna93

ocajna93 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2010
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    8
    Јас користам пудра од Gordani (Oriflame козметика), најсветлата т.е light ivory, она највеќе ми одговара. И да, ми се допаѓа :)

4. AngelGirl

AngelGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2010
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    78
    Моментално ја користам оваа пудра на менхетен ми се допадна бидејки е лесна пудра за млада кожа и антибактериска .Предходно ја користев од Авон Perfekt Wear 24 часовна но сепак таа е потешка пудра би им ја препорачала за оние со пробелматична кожа.

Прикачени фајлови:

5. martincencee

martincencee Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2010
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    75
    Исто и јас ти ја препорачувам.Немам личнмо искуство со оваа пудра,ама другарка(која воедно работи во една од попознативе парфимерии)има проблематично лице и многу ми ја испофали пудрава дека и одговарала и на природна база е...

6. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Колку пари е пудрава? ме заинтересиравте, и така при крај сум со пудрата :)

7. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.752
    Јас вчера ја купив оваа пудра од Космо и стварно е многу добра ,но е за масна кожа (за сува била гел пудрата). Доколку си од Скопје појди во Космо и побарај помош од продавачките околу избор на пудра за твојот тип на кожа(јас се изненадив од тоа колку се услужливи и колку добро ги познаваат производите кои ги продаваат)

8. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Ако прашуваш за Bоurjois 810 ја зедов јас, заедно со коректор, а имаше и опција маскара.
    Провери во шатци , можеби ке ја најдиш се уште понудава :D

9. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.752
    Едната е 800,а другата 640 (во космо)

10. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    За Bоurjois прашував :) Утре одам да видам дали ќе ја најдам :)

11. ivana.16263

ivana.16263 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    sum probala i sum koristela mnogu pudri za lice megjutoa najzadovlna do sea sum od tecnata pudra na menheten-za kombinirana koza i mat nezen izgled :) gi prekriva site nedostatoci, ne e mrsna, se vpiva na liceto i duri po 12 casa ne mi se brise :D . veke ja koristam 2 godini i ne planiram da smenam

12. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    444
    Јас ја користам оваа пудра од Gosh и сум презадоволна,имам мрсна кожа и многу тешко си наоѓав убава пудра ама оваа е супер и не ми прави лицето да ми свети, околку 570ден е во Unique ама ја има и на други места. :D

Прикачени фајлови:

• 284335_l.jpg
      284335_l.jpg
      Големина на фајлот:
      16,3 KB
      Прегледи:
      508
  13. PIPI-83

PIPI-83 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    ЗДРАВО НА СИТЕ....мој предлог за избор на добра пудра за мрсна и комбинирана кожа е MANHATTAN (powder mat).имам доста експериментирано,но оваа навистина се докажа.

14. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Bourjois HealthyMix е за сите типови на кожа е, не е специјално наменета за масна ниту за сува. Јас на пример имам сува до нормална кожа и совршено ми одговара. И гел текстурата на серумот е предобар, уште полесна пудра е таа. Се на се квалитетни пудри за прифатлива цена.

15. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.629
    Допаѓања:
    2.473
    Си ја купив денес хидратантната пудра на Дебора и задоволна сум.
    Изгледа многу природно на лицето, мат е,прикрива добро, хидратантна е и за сите типови кожа е, и миризот и е пријатен.

16. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655

Оваа пудра на џордани беше за млада кожа?

17. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Па може слободно да се нанесува на млада кожа оваа пудра, има друга на Џордани таа е за зрела кожа.Оваа би можеле сите возрасти да ја користат.И јас прашував за пудрава, планирав да ја порачувам ама сепак се пишманив.Ај ако ја користиш пиши ми како си задоволна.

А планирам да си ја земам сега оваа пудра што ја препорача Трендафилка.Само да прашам дали можам да ја најдам некаде во ГТЦ бидејќи таму ме носи патот, а ќе бидам ограничена со време кога ќе дојдам во Ск па нема да можам многу да разгледувам :?: И како одат нијансите, јас светол тен имам ама не сакам ептен бледа да ми се погоди па како дух да бидам..

18. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Ќе бидеш известена кога ќе ми стигне пудрата :D Во овој број на орифлејм е на намаление 350 ден. затоа и се одлучив да ја земам :lol:

На karina8 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    колку што знам јас ја има само во бјути шоп, инаку прашај си ти по другарките некоја да не е зачленета, па да ти порача
    еве му ја страницата http://www.beautyshop.com.mk/Prodavnici.aspx, ама од којзнае кога не ја средиле

На karina8 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. shakira111

shakira111 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    Јас имам проблематична кожа мрсна, сум пробала се ама баш се ама не бев задоволна,најмногу што ми помогна е течната пудра на LOREAL.