Течна MAX Factor colour adapt -многу лесна убава пудра презадоволна сум со неа,доста е добра за младешки изглед ,не пренашминкан да се добие И за финиш користам MAX Factor минерална во прав ,добра е многу,но не ја користам секогаш ,само за излегување или само кога ке се занесам во шминкањето,сакам поприродно да делувам и затоа првата си ја користам стандардно
Јас користам пудра од Gordani (Oriflame козметика), најсветлата т.е light ivory, она највеќе ми одговара. И да, ми се допаѓа
Моментално ја користам оваа пудра на менхетен ми се допадна бидејки е лесна пудра за млада кожа и антибактериска .Предходно ја користев од Авон Perfekt Wear 24 часовна но сепак таа е потешка пудра би им ја препорачала за оние со пробелматична кожа.
Исто и јас ти ја препорачувам.Немам личнмо искуство со оваа пудра,ама другарка(која воедно работи во една од попознативе парфимерии)има проблематично лице и многу ми ја испофали пудрава дека и одговарала и на природна база е...
Јас вчера ја купив оваа пудра од Космо и стварно е многу добра ,но е за масна кожа (за сува била гел пудрата). Доколку си од Скопје појди во Космо и побарај помош од продавачките околу избор на пудра за твојот тип на кожа(јас се изненадив од тоа колку се услужливи и колку добро ги познаваат производите кои ги продаваат)
Ако прашуваш за Bоurjois 810 ја зедов јас, заедно со коректор, а имаше и опција маскара. Провери во шатци , можеби ке ја најдиш се уште понудава
sum probala i sum koristela mnogu pudri za lice megjutoa najzadovlna do sea sum od tecnata pudra na menheten-za kombinirana koza i mat nezen izgled gi prekriva site nedostatoci, ne e mrsna, se vpiva na liceto i duri po 12 casa ne mi se brise . veke ja koristam 2 godini i ne planiram da smenam
Јас ја користам оваа пудра од Gosh и сум презадоволна,имам мрсна кожа и многу тешко си наоѓав убава пудра ама оваа е супер и не ми прави лицето да ми свети, околку 570ден е во Unique ама ја има и на други места.
ЗДРАВО НА СИТЕ....мој предлог за избор на добра пудра за мрсна и комбинирана кожа е MANHATTAN (powder mat).имам доста експериментирано,но оваа навистина се докажа.
Bourjois HealthyMix е за сите типови на кожа е, не е специјално наменета за масна ниту за сува. Јас на пример имам сува до нормална кожа и совршено ми одговара. И гел текстурата на серумот е предобар, уште полесна пудра е таа. Се на се квалитетни пудри за прифатлива цена.
Си ја купив денес хидратантната пудра на Дебора и задоволна сум. Изгледа многу природно на лицето, мат е,прикрива добро, хидратантна е и за сите типови кожа е, и миризот и е пријатен.
Па може слободно да се нанесува на млада кожа оваа пудра, има друга на Џордани таа е за зрела кожа.Оваа би можеле сите возрасти да ја користат.И јас прашував за пудрава, планирав да ја порачувам ама сепак се пишманив.Ај ако ја користиш пиши ми како си задоволна. А планирам да си ја земам сега оваа пудра што ја препорача Трендафилка.Само да прашам дали можам да ја најдам некаде во ГТЦ бидејќи таму ме носи патот, а ќе бидам ограничена со време кога ќе дојдам во Ск па нема да можам многу да разгледувам И како одат нијансите, јас светол тен имам ама не сакам ептен бледа да ми се погоди па како дух да бидам..
Ќе бидеш известена кога ќе ми стигне пудрата Во овој број на орифлејм е на намаление 350 ден. затоа и се одлучив да ја земам
колку што знам јас ја има само во бјути шоп, инаку прашај си ти по другарките некоја да не е зачленета, па да ти порача еве му ја страницата http://www.beautyshop.com.mk/Prodavnici.aspx, ама од којзнае кога не ја средиле
Јас имам проблематична кожа мрсна, сум пробала се ама баш се ама не бев задоволна,најмногу што ми помогна е течната пудра на LOREAL.