Има една на essence Mat, бела боја има пудрата и кога ја нанесуваш воопшто не де приметува дека имаш камена а само на твојата пудра и дава мат узглед. Ја имам, ја пробав еднаш и си стои бидејќи мразам мат изглед. Со задовочство би ти ја дала
@mims-89 Го следев твојот совет за бб кремата на диор, хидра лајф и при денешниот шопинг првен таа ја испробав. Лесна структура и солидна покривност на релативно чисто лице. На жалост најсветлата нијанса беше претемна за мојот тен на кожа. Ми ја препорачаа од Shiseido како бб крема со структура слична на онаа на диор и најважното ми одговараше на тенот. Се надевам нема да зажалам и после некое време ќе се вратам на темава со позитивна критика за истата.
Девојки дај препорачајте ми некоја добра пудра за летово,не ми треба многу покривност само за изедначување на тенот ми треба Ја користам сега Тајм Плус на Севнтин
buba4e пудрава од Лореал ја немам видено ни пробано , само оваа погоре што ја поставив новата мат на Infaillible ја имам пробано
Девојки јас сакам да ве прашам..зошто кога ќе ставам подлога за шминка,пудра (особено имам забележано кај камената пудра ) кога ставам во предолот над устата и кај носот ми се прават како лушпички,дали е можно бидејки имам мн.сува кожа па претходно треба да ставам нешто како помада или сл..? дали некоја знае? Инаку најчесто го користам пудрото од AVON тоа како крем-пудро е.. еве го
Max factor facefinity ќе ми одговара ли и мене? Јас имам кобинирана кожа со мрсна т-зона, светам за пола саат какви 2-3 саати... Или друга да земам?
Јас ја користам и мене ми одговара. Не блеснувам за 2,3 саати. Плус без камена ја користам. Баш пред скоро време пишував на блог за неа.
Леле девојки мене max factor facefinity почна да ми истакнува суву делови. Незнам што ми се случува со кожата. Дефинитивно треба да барам похидратантна крема. Околу носот и устата сум сува како шмиргла