Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
  2. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.231
    @Mishela 12ката и 10ката се светли, барем така ги продаваат (нудат) во Македонија. Знам дека сите парфимерии во Бисер ги поминав и овие поголемите и не ја најдов. Нејзино е да си провери може ја имаат донесено во меѓувреме.
    @presiosaP скоро секаде ја има. Најсигурно во Космо, ама и во другите поголеми парфимерии ја има.

На Mishela и presiosaP им се допаѓа ова.
  3. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.882
    Допаѓања:
    5.219
    @presiosaP во Еликсир и ДМ знам со сигурност дека ја има.

На presiosaP му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.016
    Допаѓања:
    81.358
    @kolovoz не ми е купена од скопска парфимерија, пробав две светли, а 12-ка не беше меѓу нив, таа ми беше премногу темна, па не верувам дека би и одговарала на Алисија. Иако сепак убедена сум дека 10-ка би и била добра.

5. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Зашто не купиш од пудрите во прав? Севентин имаат доста бели како што сум приметила, така ќе можеш да ги осветлуваш сите пудри.
    Јас имам таква пудра на Диор и ми помага да си ги осветлам потемните нијанси на пудра, но јас не сум многу бела, среден тен имам па можам вака да се зезам, но пробај може ќе ти заврши работа... Артдеко исто така имаат доста светли пудри во прав...

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.885
    Допаѓања:
    18.108
    Епа вака сеа, имам чисто лице ставам преку викенд кога излегувам некаде зависи свадби,прослави по такви работи,имам пробувано разни пудри ке ги прашав во парфемерија ке ми дадеа но ниедна не ми се погоди ке ставам сеа и утре неможам во огледало да се погледнам, цело лице ми е со бубулици, од орифлем,авон нема од каде не пробав, ако некој имал ваков проблем, ако може да ми каже каква пудра користи или што да ставам на лицево :*

7. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.666
    Допаѓања:
    106.777

Кaквa кoжa имaш , мрснa / сувa ?

8. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.885
    Допаѓања:
    18.108
  9. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Девојки, која нијанса е пред 75ката од Максфактор фејсфинити?
    Ја пробав на тестер 75ката и супер ми е сега кога сум малку исончана, ама сакам да пробам и една нијанса посветла, чисто да имам прегледност како би ми одговарала.
    Како што гледав на нет, ми изгледа дека тоа би било нијансата 60, меѓутоа не сум сигурна...

Инаку ја тестирав со камена, ми издржа доста долго додека да светнам, потоа само еднаш потапкав со палома и после 10 часа го измив лицето. Првите 5-6 супер реагираше, немаше потреба од палома.
    И нијансата многу ми се допаѓа, баш е природна, сега кога сум исончана ми се осеќа таа мала розеникавост кај 220ката од Ревлонот, што воопшто не беше случај со Максфакторот кој ми се слеа со тенот и делуваше многу природно.
    Изненадена сум навистина, еве и на сликите од @senza.parole бев уверена дека има ставено од Есте, ептен профи изгледа.

Последна измена: 13 јуни 2015
    На Jordanovska-K му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    ^
    Дај ми линк кај има поставено слики @senza.parole не можам да и пребарувам по мислењата.

11. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    На Bridget му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.270
    Допаѓања:
    157.721

Во комплет ги имате на акција во Шатци за 900 денари.

На P.S.love му/ѝ се допаѓа ова.
  13. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.793
    Допаѓања:
    24.070
    Да, @sesilija, 60-ката е една пред 75-ката. Од сите 5 нијанси кои ги имаме кај нас, единствено 60-ката има жолт подтон. Другиве маваат на праскесто/розево.
    Може и има некоја која на лице би изгледала понеутрално, еве @Mishela мислам дека ја користи 45-ката, нека сподели, она има жолт подтон, колку што се сеќавам. Можно е таа да е жолта, ама е пресветла.
    Јас сум препозитивно изненадена од пудрава.
    Од нијанса, што не верував дека ќе најдам идеална меѓу петте, зашто се пресветли, па до состав, конзистенција, издржливост итн.
    При крај ми е, ама обавезно ја купувам пак.
    Единствена мана која ја има, е тоа дека се троши брзо, не знам зошто, можеби дека е потечна.
    Јас далеку од тоа дека ставам секој ден, а мислам дека за два месеци ми се потроши.
    Естето 7-8 месеци ми трае со иста употреба.

На ivancekitty, Sexybaby86, Jordanovska-K и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.666
    Допаѓања:
    106.777

Си ги прoбaлa пудрите нa bourjois healthy mix или нa loreal true match? Читaм дoстa ги фaлaт нив пa мoжеви некoјa ќе ти се пoгoди. Инaку зa сувa кoжa се oвие две

15. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.016
    Допаѓања:
    81.358
    @senza.parole , јас сум неутрална, жолт подтон немам во никој случај :lol: , но кога веќе можам да бирам, преферирам пудри со жолт подтон зашто со нив повеќе си се допаѓам. :)

16. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.882
    Допаѓања:
    5.219
    Имам еден проблем со пудрите. Кожата ми е мрсна и светнувам одма, а од друга страна доста ми се забележува на лицето на дневна светлина. Имам користено L'oreal true match, Rimmel stay matte и lasting finish во туба и во стаклено со црвено капаче, Essence stay matte и Long lasting, од GR некои, BB кремата од Балеа... и со сите го имав истиот проблем.
    Ми треба и да е попокривна бидејќи имам доста флеки од акни, а и акни. И цена до 500 ден.

17. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.016
    Допаѓања:
    81.358
    @Elence93, зошто не ја земеш Revlon Colorstay ? Во Зегин уште е поевтина, јас зедов ново шишенце од таму пред некој ден. Малку е поскапа од цената која си ја навела, но за таква пудра навистина вреди. Кога ќе ти легне дозирањето спрема твојата потреба, нема да имаш никаков проблем, нема да ти се познава. Нормално, ако ја погодиш нијансата.
    Мене мојата (150 buff) воопшто не ми дели и видов дека периодов каде каде ми е поубава од Max Factor.
    Не дека не ми се допаѓа MF, но многу е пожолта за разлика од Revlon-от.
    Revlon ми е баш она неутрално, пак ќе кажам дека не постои пудра на светов од која сум успеала да пронајдам поусогласена нијанса со мојот тен. Во овој сегмент, дури и Estée Lauder ме разочара.

До 500 денари можеш да ја видиш Manhattan во црното пакување, иако јас воопшто не ја сакам таа пудра затоа што многу се познава.
    Многу тешко се наоѓа пудра за мрсна кожа, па и со пристапна цена, евентуално на некој попуст или во сет.
    Исто, до таа цена можеш да ја земеш и L'Oreal matt magique. Мене ми се допадна, ама не ми остави некој посебен впечаток, не ми беше ниту мат ама многу убаво изгледаше на лице и не ми се познаваше.
    Мораш да ја видиш, навистина не сум сигурна дали ќе ти се допадне.

П.С. На крај осеќам дека и ти ќе завршиш со Max Factor Facefinity, ама си молчам. :lol:
    Нека каже некоја од девојкиве која била низ парфимериите скоро, можеби уште е на попуст, многу беше намалена.

На SV1911, crazylady, Rose96 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.885
    Допаѓања:
    18.108
    Loreal true match ја имам пробано а оваа првава не, ке ја пробам па ке видиме, фала ти :*

19. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    @Elence93 еве на претходните страници зборувавме на Фејсфинити од Максфактор, цената до крај на јули во Еликсир изнесува 590 денари, инаку редовната цена се движи од 750 до 850 денари.
    Пробај тестер, па ќе видиш како ќе реагираш.

Ревлон е исто супер, неа ќе ја пробаш на тестер во Космо, а ќе ја купиш 100 денари поевтино во Зегин;).

За флеките и акните треба да си најдеш соодветни препарати кои ќе ги го решат проблемот, бидејќи колку и да е покривна некоја пудра сепак испакнатините од акните секако се познаваат.
    Препаративната козметика е многу поважна од декоративната, прво треба лицето да биде во добра состојба, а потоа пудрата и останатите шминки се само дополнителен украс кој ќе го истакне тоа што претходно било постигнато со користење на препаративна козметика.

На SV1911, ivancekitty, danichap и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    @Mishela Која нијанса ја имаш од MF? И јас ја користам 150 од Ревлон затоа те прашувам, сите нијанси ми изгледаат претемни и пре розеви. Лани зедов и се ми беше убава ама нијансата премногу розева. Skin Luminizer ми се потроши па реков сега оваа да си ја земам, ја имам дома на Ревлон ама за сува кожа, а сега мрсната т-зона повеќе ми се мрси па ми треба нешто друго.