Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.018
    Допаѓања:
    81.358
    @Rose96, јас ја имам најсветлата што ја имаат кај нас, 45 warm almond.
    Многу ми се допаѓа навистина, ама споредена со Revlon CS 150, Max Factor е многу пожолта, потемна е барем пола нијанса секако.
    Не се познава воопшто откако убаво ќе ја изблендам и покријам со пудра во прав, па добивам одличен природен изглед.
    Во последно време почна да ми здосадува, па пак и се вратив на Revlon CS, зашто навистина нијансата ми е непребол и не ми се познава на дневно светло. :lol:
    Мислам дека ќе ти се допадне истата нијанса, имај си предвид дека можеби ќе ти треба минимална корекција на прегибите кај виличните коски.

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.666
    Допаѓања:
    106.778
    Да ве известам има попусти во Шатци парфимеријата на пудри Буржуа , Лореал и др , еве го постот на фб

3. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.604
    Шатци е ок како парфимерија, ама ме нервира што за разлика од Космо каде што во сите продавници истите производи се на попуст, во Шатци не се. Отидов еднаш да купам пудра што не знам уште каде не изрекламираа дека е на попуст и на крај за џабе отидов, ми викаат девојче овде можеш да ја купиш по редовна цена, попустот е во Центар :@

И за да не бидам оф топик, дали ја има артдеко на попуст во Бисер, ако некој може да ми каже? :)

4. Marinelce92

Marinelce92 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    16
    Ја користам веќе една година Revlon за комбинирана и масна кожа ( мојата е сува кожа, али ја купив и таа пудра па воопшто не ми се допадна) и прилично сум задоволна од оваа, некоја слична на неа па и подобра? :D

5. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Пудрата на артдеко со поклон коректор е 860 а не 900, пишувајте точни цени кога веќе објавувате.
    Инаку @Mishela јас бев и ја пробав 10ката, 28цата ја барав во повеќе парфимерии на шатци и во космо и нигде ја немаше, а 10ката и мене како на @anastasijaki ми е ептен темна, и нема шанси таа да е светла нијанса нешто утнале :(

6. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.666
    Допаѓања:
    106.778
    @alisijad - ако ова се однесува на мене , јас постов го копирав од фб , не сум го напишала самата :)
    @Marinelce92 - ако си задоволна од пудрава воопшто и не ја менувај зашто за истиве пари нема шанси да најдеш подобра за мрсна кожа. Ако сакаш подобра би ти препорачала на Есте и на Клиник ама тие каде каде се поскапи. Јас зимата што помина ја купив истава на Ревлон за мрсна кожа се супер ми се погоди и нијансата и се но почнаа акни да ми излегуваат од неа и морав да престанам да ја употребувам. Штом тебе не ти прави проблем среќна си :D

7. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    не коритсаки предходно имаше објавено друга стриктно за оваа пудра :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Во врска со пудрата maxfactor facefinity, не ми е јасно како може барем кај нас во градот да нема потемна нијанса од 75 Golden. Сега ми е некако мааалце светла... Ами ко ќе се подисунчам.. Се надевам ќе донесат и потемни нијанси

9. Nita25

Nita25 Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    24
    Ја има некој користено Max Factor miracle touch и како сте задоволни од неа, гледам дека е за комбинирана кожа.

10. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.343
    Допаѓања:
    2.607

Да ми кажете збор-два за пудрава?За каква кожа е? Дали можат да ја користат помлади или е за зрела кожа? И колку е покривна?

11. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Во Македонија 75ката важи а најтемна нијанса. :)

На Love86 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Ееее,не сум знаела дека 75 е најтемна нијанса, а јас па се надевам да добијат потемни :D

13. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.154
    Најдов чаре за пудрава, ја купив најсветлата нијанса што ја најдов во Космо, на севентин тајм плус и ја мешам и алелуја добивам боја што не ми се дели од вратот :whew:

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.054
    Допаѓања:
    9.156
    Јас ја имам користено пред неколку години.ПреДОБРА пудра.Посебно за некој со нормална/сува кожа.За мрсна не е баш,ама ако размислам убаво,за секаква можи да се користи(иако таа со црното капаче е за мрсна/комбинирана,ама оваа е попокривна).Не сум сретнала досега таква кремаста пудра.Ако не се лажам,20 мл. е,ама вреди за парите. И + си добиваш коректор(камуфлаж) сега со понудата во Шатци.Планирам пак да и дадам шанса(y)

15. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Девојки, ајде ако некоја оди деновиве во Космо нека ѕирне дали ги има нијансите 200 и 300 од Ревлон Колорстеј за мрсна кожа. Се мислам меѓу 200 (nude) или 300 (golden beige).
    Знам дека сме збореле дека ја нема 200, ама наводно ја имало, така ми кажаа.
    @mims-89 ако не се лажам, мислам дека имаше другарка која работи таму, можеби си пишала дали ги има, ама не се сеќавам- доколку не ти е тешко прашај ја, навистина ме интересира.
    320 и 340 ми се премногу темни.

Јас не сум во можност да одам периодов, па затоа пишувам овде.

Инаку решена бев да ја земам Фејсфинити, задоволна бев како ми реагираше денот кога ставив од 75ката, си земав и тестер со нијансата 60 (75ка подобро ми одговараше), меѓутоа последните два дена ставав од неа и дали бидејќи беше пожешко, не се чувствував убаво со неа како со Ревлонот.
    Плус треба да добијам, па имав две бубулици мали, не сум најзадоволна како ми ги покри.
    Имам за уште еднаш од тестерот, ќе ставам утре или деновите, па ќе донесам конечна одлука дали да ја купам.

Ревлонот ми е проверена, неприкосновена на жештините, и знам дека и да ја купам Фејсфинити на крај пак ќе купам и Ревлон.

На koritsaki и Mishela им се допаѓа ова.
  16. bim00

bim00 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    93
    11425843_1041070715918032_5414002204529538768_n.jpg
    Попустот е во Космо

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.604
    помеѓу Revlon Colorstay, Loreal True Match и Rich Treatment Foundation (Artdeco) која е најдобра? ;)

18. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.666
    Допаѓања:
    106.778
    Оваа на Лореал не е за мрсна кожа , пробај ја оваа на Ревлон , многу е трајна и убаво покрива :)

На Bloom19 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.689
    Допаѓања:
    35.604
    Loreal Lumi Magique или Artdeco Rich Treatment Fondation :?:
    Која од овие пудри е подобра за сува кожа? И која нема жолт подтон?

Во моментов ја користам Loreal True Match, ама не ми одговара на лицево. Цело време ја чувствувам кожава како сува, а користам хидрантен крем претходно. Најверојатно не е за сува кожа.

20. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.604
    @koritsaki имам мрсно лице и што и да ставам пак сум си лампионче. Лореал ја користев до сеа ама некако ме мами Артдеко гратис Камуфлаж Кремот :lol: