Пудрите од естее се совршенство. Покривност, траење и се. Е сега малку е поскапа ама мислам дека се исплати. Е сега зависи дали ќе се погоди на кожата, не е сечија кожа иста. Ти веќе си пробала и ти се погодила и мислам дека не треба да се двоумиш за неа.
Пудриве на Шанел ги немам пробано , но читајќи ги гр блогерки од тие што пробале нивни пудри не се задоволни толку многу од трајноста. Но додека не пробаш нема да знаеш , тоа си зависи од лице на лице Во врска со maximum cover на Есте , баш пред да ја купам последниот пат double wear ја пробав на тестер , и е многу попокривна од double wear , и се мислев дали да ја земам , но продавачката ме предомисли дека не ми требало толку голема покривност поготово ако ја користам секојдневно , ама да ти кажам кога ќе ми заврши оваа double wear ,можеби ќе ја земам другава зашто и мене убаво ми легна на лице и не ми изгледаше тешка или како да носам маска. сега не се сеќавам која нијанса ми ја стави , а и незнам колку нијанси има за избор но од на double wear си ја најдов идеалната нијанса 1n2 ecru инаку јас имам мрсно чело и нормални образи , а пудрава мислам дека е за сите типови на кожа. а оваа double wear ја имаш пробано? исто е доста покривна и има голем избор нијанси , јас од кога ќе ја нанесам не ми мрднува од сабајле до вечер. Можеш и неа да ја пробаш. Па баш пиши ни што ќе одлучиш
Купив една пудра од Max Factоr и се е океј освен кај T зоната ми се прават ко грутчиња, ко исушена кожа кои не ги имам ако немам ставено пудра.. Дали е до пудрата или и нешто друго да ставам ? А инаку пудрата самата содржи primer....
Јас го користам ова пудро и многу сум задоволна, ептен е погодено за вечерно летно испаѓање. Препорачано е за секаква кожа, одлично покрива, не е многу мрсно и не е многу густо, по течно е. 350 денари е, мене ми е супер.
Јас немам проблем со трајност, дури и ББ крема ми стои солидно да не претерам ама пола ден. Мене не дека ми треба којзнае каква покривност ама сум претерано бледа,што изгледам како мртвак инаку за секој ден не ми е зошто и воопшто не користам пудра поготово не сега на жешково. Претешно сум со ББ кремата на Nuxe и сосема ми е доволно. Este Lauder maximum cover има 8 нијанси и мене ми одговараше 1N3 Creamy Vanilla ептен сум бела,е сега ми е страв да не ја утнам зошто кога ме шминкаа ми ја измешаа со друга Иако јас сум уверена дека таа би била мојата нијанса. Што се однесва до double wear некако мислам не е за моја кожа зошто мојава е комбинирана ама делумно и на периоди,особено пред циклус и тоа минимално. Во глобала ми е сува и дехидрирана и никако да си ја најдам соодветната подлога за да го решам тој проблем. Иако се е до организмот ама женски мозок секогаш сака да реши на полесен начин Тука искрено незнам дали ќе можам да се снабдам со тестер иако би си го платила само за да ја истестирам максимално,не за друго да не ми ги истакне сувите делови. Како и да е мислам ми фали малку за да биде моја
Јас маци ја користам, ја купувам од аптека 1100 1200 тука така беше цената Јас сум задоволна,целосно се посветив на лицето и користам цела линија на виши така да со комбинација со дневниот крем (кој го користам како прајмер) добивам преубав изглед. Малку мана му е што нијансите се малку низ аптекиве. @Rose96 може е рано за да те прашам но после ќе заборавам. Видов на инста. си ја купила seventeen matte plus мојата најомилена пудра,но јас во последно не бев мн задоволна чудно ми мириса ептен и не се сеќавам дали и на почеток така ми мирисаше. Дали и кај тебе мириса ? И пиши кратко за првите импресии за пудрата секогаш ги читам твоите постови пошо си искрена и се кажуваш Сега др. Ја имам vichy и сум задоволна и ја користам за некои поважни прилики. Seventeen скоро речиси ми е потрошена. Сега сакам да ја купaм max factor 3 in 1. Па ако може некое мислење.
@lovemme Вчера ја добив уште ја немам пробано ама обавезно ќе пишам пост со пред и потоа слики а и ќе снимам и туториал па ке видиш покривност.
Значи кожата што ја опиша делува накај комбинирана. Нормалната кожа може да биде само сува, не верувам дека би можело и мрсна. Девојките само ти дадоа совет. Кожата што ја опиша ја имам и јас значи комбинирана е.
Jas imam preemnogu mrsno lice i posle koristenje na razni mat pudri mislam deka rimmel stay mat e naajdobra! skoro pocnav da ja koristam i sum zadovolna...
Znaci kako sto ti vika imeto-idealna! Preubav priroden efekt na liceto, ne dvoi, lesno se prilagoduva na tip i ten na koza, vredi za sekoj denar
Кожата на лицето ми е сува. Барам лесна пудра, хидратантна, ама добро да покрива. Таква некојо постои? Моментално ја имам од Орифлејм - The One, а навечер ја користам од Ингрид.
Mislam deka ovaa od Oriflame ne e za suva koza. Ja koristev edno vreme imam suva.. epten mi ja doisusi. Inace od Max factor nema da zgresis ako kupis za suva koza.. pozz
Феминки помош,може? Користев скин луминајзер на МФ, потоа ја земав од лореал тру меч И од двете ми испаѓаа чудни брунчиња на места кои што сум ги немала Очигледно ни таа ни таа не ми одговараат Совет за некоја трета да пробам? Некоја полесна
@b.u.tt.e.r.F.L.Y Maybeline Affinitone 24 h Лесно се размачкува , не е воопшто тешка а покрива доволно .. ти ја препорачувам и не се потиш летно време од неа