имам пробано доста пудри, но секогаш се навраќам на l'oreal lumi i makeup forever hd лумиот е подобра за во лето а другата за зима. има многу на маркетот што сакам да ги пробам како на пример nars sheer glow,gorgio armani,dior foreve star,mac studio fluid и др. ако ги има некоја коритено овие горенаведените споделете искуства да знам дали вредат за парите
Пробај ја пудрата на Estee Lauder Double wear , и нема да зажалиш , јас ја користам оваа на Makeup forever ама не е баш за летно време , јас бидејки имам мрсна кожа многу многу не ми одговара ,за во зима е идеална , а инаку оваа на есте може да ја користат и тие со сува кожа
@koritsaki каде можам да ја најдам пудрата на Estee и која и е цената ? а да пудрата на makeup forever не е погодна за летно време нема заштитен фактор и е доста мат.
незнам каде живееш , ја има во космо и еликсир , околу 2800 и е цената, јас ја купувам од гр (овде живеам) поточно од сефора и јас наоѓам доста поевтино околу 30-33 евра
@koritsaki идеме доста често во гр сите high end прозиводи што ги поседувам се од сефора пред 2 месеци ја начекав пудрата на makeup forever за 32 евра а оригинално беше 50 а дали има продавница на nars таму?
Мојата ЦЦ крема ја заборавив во Србија и тоа во фрижидер( ја ставив бидејќи се стопила) Како резултат на тоа, ако може некој да ми каже ББ на Гарниер каква е, или ЦЦ на Гарниер ако има. Е фала однапред и одназад.
@buba4e89 моментално ја користам ББ на гарниер и можам да кажам дека е доста добра за периодов. Вообичаено ставам само коректор за преку ден, но ја тестирав кремава и се покажа доста добро, не ми се растече и немав чувство дека ми е премногу тешка. Нијансата ми се прилагоди на тенот, средно- покривна е, единствено мирисот е специфичен, но не се чувстува кога ќе ја нанесеш на лице.
Девојки, која пудра на макс фактор би ми одговарала? Се решив на макс фактор да земам после толку експериментирања со секакви пудри. Во средно користев една со тегет капаче, но ја нема повеќе. Имам 25години, комбинирана кожа и чисто лице. Поздрав.
@buba4e89 заборавив скроз да напишам за која крема објаснувам, еве, само мојата е LIGHT/CLAIR нијанса за комбинирана до мрсна кожа. За цената не знам, не ја купив јас.
Јас ја имам користено Diorskin Forever и ја препорачувам. Иако има целосна покривност многу е лесна. Воопшто нема да ја чувствуваш на лицето. Се разликува од Star по тоа што оваа е мат. Dior Star ја немам користено но ја имам пробано. По мое не е толку покривна ... Видов дека @koritsaki ti ja предложила Estee Lauder Doublewear и се слагам со неа. Разликата помеѓу овие двете е многу мала. И двете се доста покривни. Но ако веќе треба да бирам помеѓу нив би ја земала EL иако повеќе ја чувствувам на лицето сепак ми го прави поубаво за нијанса лицето. Воедно и двете не се отсликуват. На Диорот цената во Космо е 2600. @tockaAa. ги има во Космо во Сити Мол сите пудри на диор. Само слабо стојат со нијанси.
Јас го порачав овој крем што е како пудра од орифлејм па ќе видиме http://in.oriflame.com/catalog-images/product/global/26525_1.png
Јас ја користам Диорскин Стар и не сум баш задоволна. Имам многу мрсна кожа и некако тешко ми доаѓа на лице. Ја земав околу 2.800 од Космо ама не ми вреди за тие пари
Во Еликсир ја имаат донесено нијансата 80 и мене ми е за после одмор ама да го искористам попустот, ја купив пред три недели.. (Во Капитол поконкретно)
Во лето течните пудри и кремите треба ли во фрижидер да се чуваат? Читам на декларацијата пишува до 25 степени,а во соба ми е 28 (мерев со онаков собен термометар ). Имам едно чудо пудри и креми, да не се расипат ми е страв, не ми смета што се потечни од топлото.
Дa ти кaжaм искренo, течните пудри ги чувaм вo фиoкa a кремите и кaрмините секoгaш вo фрижидер, oд тoплoтo oвие прoизвoди пoгoтoвo кaрмините ептен се рaсипувaaт oвa ми гo кaжa еден шминкер и oд тoгaш ги чувaм вo фрижидер