Jaс ја користам на Bourjois, 870 ден и во DM и во Cosmo и во Шатци.Ако имаш чисто лице би требало мал слој да ставаш и да те трае подолго(јас имам проблематична кожа и претежно ставам подебел слој и од прилика некои 6 месеци ми трае).Покрива доста, ја користам и лето и зима (лето користам малце потемна нијанса) и мислам дека вреди за парите .Поздрав
ја имам пробано но не ми се допадна тогаш ама ми беше утната нијансата 56 зедов и малку ми беше темна со розов подтон. инаку имам многу чисто лице ставам пудра само за вечерни излегувања зато лореал луми ми е погодена имам сува кожа а пудрата има сјај и не е мат. но ми е здосадена некако па сакав да пробам некоја друга, но за жал кај нас никоја од нив не се продава фала за предлогот, дефинитивно ќе ја земам пак но посветла нијанса
Sakam da si ja zemam revlon colorstay no nema testeri dokolku nekoj ja ima koristeno Seventeen mat+ medium beige nijansata a ja ima koristeno i revlon neka mi pise za nijansata Se izvinuvam na fondot nemam kirilica
Зoштo не прoбaш тестер вo кoсмo пa пoтoa земи јa нијaнсaтa штo ти oдгoвaрa oд aптекa јaс тaкa нaпрaвив кoгa јa купив
Имам мрсна кожа и понекогаш проблематично лице пред менструација, тогаш ми треба пудра која покрива добро.Дали знаете некоја ваква од лични искуства и ве замолувам доколку знаете пишете ми цена.
Јас кога ја купив мислев дека е со поминат рок баш поради миризбата ама сите така мирисаат, другарка ја користи истата и нејзината го има истиот мирис не е само до твојата. И не влијае никако јас мислев на почетокот дека мирисам цела од нејзе ама откако ќе се впие во кожата немаш гајле, ако ти одговара на лицето не мораш да престанеш да ја користиш само поради тоа.
Nemozam bidejki sum nadvor od MK i eftina mi se vide ovde Revlonot no ja ima vo market okolu 500 denari,no nema testeri zatoa prasav.Sepak fala
околу 200 и нешто беше, ја купив пред пола месец, ја купив од веро2 но ја видов и во ДМ маркет иста цена се
Жени , некоја да ги има користено пудрите на Nars? Ме интересира која е подобра за мрсна кожа , sheer glow или sheer matte? И најважното , проблем ми е да изберам нијанса бидејки ќе ја порачувам од нет , па да ми кажете која нијанса би ми одговарало од Estee Lauder Double wear 1N2 ecru (оваа нијанса ми е супер ) Сега за сега имам пудра но здравје септември сакам да порачам , дотогаш нијанса соодветна да најдам
Девојки сакам да ве прашам за помош претходно користев Bourjois flower perfection нијанса 54,дали пудрата од MF facefinity има нијанса што би ми дговарала бидејќи сакам да го искористам попустот.
https://findation.com Овде можеш да провериш која нијанса би ти одговарала, само напиши кои пудри и нијанси си ги користела.
Сестрами не ми менува пудрите на Ингрид има потрошено неколку паковања, сега имаше една нова купено, со пумпа ама сменета и била формулата мислам околу 300 ден беше, инпресионирана сум! На лицето не е мат него остава dewy финиш, ептем ми се допаѓа, не изгледа мрсно него баш здраво и блескаво, за летово е одлична. Се мислам дали да пишам и рецензија со пред и потоа слики, многу убаво го прави лицето буквално блеска а цената е смешна.
Ти блaгoдaрaм @naturally Ми излегувa нијaнсaтa mont blanc oд сaјтoв findition.com нo мнoгу нa рoзевo ми мaвa. Ги меркaм и нијaнсите fiji и deauville нo се плaшaм и премнoгу жoлти дa не се. Кaкo и дa е ќе рaзмислaм дoтoгaш иaкo фини ми се нијaнсиве ептен