Женски ајде малце помош. Имам огромен проблем со наоѓање на нијанса која ќе ми одговара бидејќи сум мн бела. Ја земав макс фактор ластингот во нијанса 100 fair ,ама некако лицево ми се нафрла од неа и ја баталив. Па препорачајте ми некоја пудра имам комбинирана кожа со масна Т зона,и ме интересира дали во Космо во Ск ја има loreal true match во нијанса porcelan бидејки не сум од ск. Ви благодарам
Devojki mi treba mislenje za Flower perfection Bourjois ? Veke 10godini ja koristam maxfactor i ne sum ja smenila, mi odgovara no sakam da smenam i da probam nekoja poveke sto pokriva i za denje i noke
Нaјсветлите нијaнси oд oвaa пудрa се : n1, c1 i w1 , ќе си избереш зaвиснo oд пoдтoнoт нa кoжaтa. Еве и сликa дa видиш кaкo изгледa нaјсветлaтa нијaнсa Oвaa е тaa нијaнсa штo јa бaрaш. Јaс не сум мoментaлнo вo ск дa ти кaжaм дaли јa имa. Имaш мрснa кoжa и незнaм кaкo ќе ти oдгoвaрa, aмa дoдекa не прoбaш немa дa знaеш.
N1 ја нема кај нас, најсветлата која ја има е N2 и мене ми е претемна, затоа се откажав од оваа пудра.
Поточно ја барам оваа нијанса ама во мојот град ја нема,образите ми се нормални а т зоната се регулира со камена пудра. Се заинтересирав за оваа пудра бидејќи читав мн позитивникоментари за неа. Ти благодарам
И оваа не сум сигурна дека ја има кај нас, @maggy95. Зошто не им пуштиш пораки во инбокс на Космо и Шатци на фб? Прашај дали ја имаат нијансата, секако ќе ти одговорат, па ќе се снајдеш кога ќе доаѓаш во Скопје. Мислам дека сите нијанси на Лореал Тру Меч кај нас почнуваат со двојките. Не сум сигурна за C и W, ама N1 100% ja нема кај нас.
Seventeen имаат убави светли нијанси. Види ја Natural Velvet, мислам дека ќе ти се допадне по структура, иако јас мислам дека Лореалот е доста полесна од неа, ама сепак е фина пудра и со цената е тука некаде како неа. Нијанса секако ќе најдеш, јас ја користев пред неколку години 4ка мислам, не сум баш сигурна како одеа нијансите, ќе провериш.
Има верзии за сува-нормална и комбинирана-мрсна кожа, цените се движат секаде различно - до 850 ден. низ парфимериите, а во Зегин е најевтина. Патем, била ли некоја низ Зегин аптеките? Која е најопремена со нијанси од Ревлон Колорстеј? Бев само на Железничка, но имаше многу слаб избор и се откажав - имам пудра за до крајот на следната недела, па ќе ја мислам.
Девоjки, може да ми препорачате некоjа лесна пудра, бб или цц крема? Имам комбинирана до мрсна кожа. Периодов jа користам мус пудрата од Есенс, ама на делови од лицето особено под очите ептен се познава, ми jа суши кожата таму. Цената не е битна, сакам пудра коjа ќе врши работа, а при тоа нема да се чувствувам како да ми се гуши лицето.
Провери неколку страни наназад мислам дека се дискутираше за ЦЦ кремата на Буржуа или прашај некоја од фемините мислам дека Лилит ја користеше и она прва пиша за неа.
http://seventeencosmetics.com/uploads/images/Time_Plus_20090326092407.jpg Дали некој ја има користено ?