Сега ја разгледував страната на Каротен, па ми падна во очи ова. Ја имате ли видено некаде кај нас? Знам лани сите “полудевме“ по ББ кремата од Каротен, меѓутоа таа дефинитивно не е за мрсна кожа, а ова ми изгледа многу подобро од неа. Advanced suncare protection and cosmetic technology together, in Carroten’s innovative new entry, MAT LOOK: the 1st sunscreen* for broad protection against infrared and ultraviolet radiation, with the added bonus of a gorgeous, matte-looking skin. Enjoy Carroten’s ultimate protection and a flawless, velvety, shine-free look. Carroten Mat Look suncare face creams are available in 2 types. Find the one that matches your skin. Say goodbye to shine and get ready to impress! Advanced IR PROTECTION+ (UVB+LONG UVA**) system, for broad protection against: - Harmful ultraviolet (UV) radiation, responsible for sunburn and premature skin ageing - Infrared (ΙR) radiation, responsible for skin damages (dehydration, discomfort, wrinkles, blemishes) Revolutionary protection filters, with 3ple protection mechanism: reflection, absorption, scattering of UV radiation Anti-shine technology for a long lasting matte look Hydra-velvet texture, that renders the product ideal to be used as a primer for everyday makeup. Paraben free Dermatologically tested Very water resistant
Имaв тестерче oд списaние oд oвaa кремa , лицетo нaвистинa гo прaви мaт и е oдличнa пoдлoгa зa пудрa, мене ми се дoпaднa. Јa препoрaчувaм нa тие штo имaaт мнoгу мрснo лице зaштo мене штo имaм мрснa тзoнa и нoрмaлнa кoжa нa oстaнaтиoт дел нa лицетo oсеќaв кaкo дa ми јa 'зaтегнувaше' кoжaтa нa oбрaзите.
@jagotka123 Пудрата ми е од Швајцарија и мислам дека е до 15евра можеби и поефтина . Да трајна е само што не тече од шишето морам со чепкалка за уши да нанесам и потоа со блендер или четка да нанесам ( инаку течна е ) има убава текстура ја има за масна , нормална и сува можа , не ги затвара порите . Можеш да го изгледаш видеото Инаку ја користам и оваа на Catrice и има голема покривна моќ
http://en.eveline.eu/1,5622,ART SCENIC COVER FOUNDATION 3 IN 1 PRIMER FOUNDATION CORRECTOR.html Некој коментар за пудрава?
Ај кажувајте чаре, се нервирам зашто очигледно ќе морам да си ја фрлам пудрата. Имам уште еден прст во шишето, ама како што се троши, потешко и потешко се вади. Постои ли адекватна пумпица за Ревлон Колорстеј, освен онаа од серумот на Авон - не можам да се оптеретувам со тоа, со години не користам такви препарати за коса и од старт ми е промашена инвестиција, а и немам претставници на Авон преку кои би нарачала, па ова секако отпаѓа. Не постои никаков друг производ со соодветна пумпица за неа? Макар било сајт за да си нарачам, или некој веќе постоечки производ - сеедно, само да биде функционално.
@Mishela Јас со години го превртувам шишенцето на пудрата кога ми е при крај, и така го чувам да стои додека не ја потрошам. Можеби не е баш хигиенски да брцаш во капачето ама друго решение не сум нашла. Вака истекува до крај пудрата. Можеби таа пумпицата на MAC што ја имате правено муабет одговара на шишево од Ревлон...
Пумпици имaм гледaнo нa ибеј пoтoчнo aкo пишете Nars pump foundation имaв читaнo декa пумпиците нивни oдгoвaрaaт нa сите шишенцa, и јaс се нервирaм зa тaa нa Есте штo јa имaм гo превртувaм шишетo зa течнoстa дa се симне кoлку мoже пoвеќе дa не гo фрлaм пoлнo шишетo. Јaс немaм се уште пoрaчaнo некaкo 10 еврa зa пумпицa ми е мнoгу и чекaм пoевтинa вaријaнтa дa нaјдaм
Зошто едноставно не си ја превртите пудрата или легнете ја хоризонтално и после со чепкалки за уши извадете. Зошто комплицирате и пумпици барате кога и со пумпица не излегува се.
Можете кога веќе ќе ви е при крај да измиете некое кутивче од крема и да ја исцедите во него останатата пудра.
Кога пудрата е скроз при крај, хоризонтално поставено шишето ако сакате оставете го и со денови, ништо нема да истече. Во другиот случај, не ми се допаѓа затоа што се прави премногу хаос, а тоа сакам да го избегнам. И не комплицирам, напротив, се трудам да си најдам начин за да си олеснам во безброј ситуации. Мене комплицирање ми е ова жонглирање со пудрата, па потоа да ја собирам ко со кутлача или да фрлам. Најнепријатна ситуација ми е да ја носам со мене додека патувам, а сигурно нема да ја држам во рака цел пат, дури и во куферче за шминки си мрда натаму-наваму и секогаш ми е растечена, лом. Со пумпица нема да ми биде воопшто проблем тоа, а патем, не ми се случило никогаш да не потрошам пудра до крај, посебно не пудра која има пумпица. Освен бледи линии по амбалажата која станува целосно провидна, не ми останува ништо друго. Ако ја ставам во кутивче од крема, ќе се исуши побрзо, ми се случило многу пати до сега, па и ова не ми се допаѓа и не ми е пријатно да ја користам таква.
^ Ок, тогаш порачај си пумпица која кошта десетина евра за пудра која вреди исто толку, само затоа што е многу тешко последните две-три користења да се помачиш да ја извадиш со чепкалка за уши на пример.
Не се работи за две-три користења, спомнав некаде поназад дека вака сум цел месец и не знам зошто мораше да бидеш цинична ама ок, твоја работа. Кажав и претходно дека не сакам да си правам такви акробации со вадење по чепкалки па плескање по четки, кога може да биде многу поедноставно. Не се работи само за тие пет нанесувања, ама моите причини за тоа не се ничија работа. Патем, истата таа пумпица со стерилизирање би успеала да ја користам и за наредните пудри, мене ми е сосема во ред и потребно ми е, ако некому тоа не му се допаѓа, нека се снајде на друг начин кој му одговара повеќе.
Мишела јас имам од мајбелајн 24 часовната и така ја ставав наопаку да стои , после кога веќее не одеше надолу ја отворив и со цевчето си вадев .. сега има уште ептен за 1 ставање ама ке ја фрлам не се вадии . инаку дај слика од таа пумпица . И пишии како си се снајдела.
И јас да се надоврзам на муабетот за Ревлонот- мене кога ми беше при крај ми стоеше превртена и пудрата целосно падна долу, во грлото на шишето. Ја дотрошив до последната капка, буквално целото стакло беше чисто, немаше воопшто преостанато пудра внатре. Не ми се собираше во капачето, кога отварав го исправав шишето, земав колку ми треба дали со прсти или ставав на сунѓерчето од Орифлејм и немав никаков проблем, ниту неред. Не ми се веруваше дека толку максимално ќе ја искористам, баш поради многуте коментари дека тешко се вади. Еве сега ја користам Фејсфинити и имам чувство дека неа нема лесно така да ја испразнам, ја користам можеби два месеци, а не забележувам чисто стакло, што значи нема така да лизга како Ревлонот.
Мене шишето од Макс фактор ми е целосно чисто до таму до каде што е потрошено, а како што и спомнав, никогаш не сум имала проблем со ваквите пудри, секогаш ги трошам до крај без проблем. Ќе се снајдам и со оваа, не ми се допаѓа така и тоа е тоа.
Во колекцијата на Голден Роуз има нова течна пудра се вика Голден Роуз Матте, многу лесна пудра за оние што немаат многу да покријат. Јас пробав тестер, само што штета е што тестерите немаат нијанси, прво си помислив дека е нешто како транспентна пудра, се прилагодува на сечиј тен, но не е така. Ипак доста е добра и не е тешка. Ми се допаѓа како матира, и не се чувствува дека имаш ставено пудра. Барав слика но не успеав да најдам. Никогаш не сум користела пудра од оваа колекција. Дали некој ја пробал пред мене, да каже уште некој збор два?
Мишела ај ако не ти е проблем постирај слика за каква пумпица станува збор? Јас сите до сега што сум ги користела во сите ми останувало пудра а и не сум успевала пудрата да ја потрошам до крај со пумпица.
Најобична пумпица е, иста какоко кај сите пудри во стаклена амбалажа, само што оваа наводно треба да одговара на специфичното грло од шишето на Ревлон Колорстеј, затоа што неа ја користам и ми смета тоа што нема таков механизам. Мене ми е најдобро со пумпица од многу причини и никогаш немам губитоци. Инаку @koritsaki, се снајдов и нема да нарачам засега, а до душа и не најдов некоја која одговара, мислам дека ти полесно ќе се снајдеш за Double Wear, речиси сите и` одговараат.
некоја камена што одговара по течната на revlon? ја имав едно време таа на rimmel stay matte, ама ја немам пробено во комбинација со revlon, знам дека после l'oreal не ми одговараше баш, како со вода да сум се прскала нешто чудно се случувше