Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.884
    Допаѓања:
    5.224
    Да не знаете колку пари е во ДМ Rimmel lasting finish 24 во стаклено со црвено капаче? Пред месец дена отприлика отидов и стоеше цена 320тина ден. и после на каса ми кажаа дупло повеќе скоро, па морав да се избрукам и да ја вратам.

2. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    3.505
    ^Во петокот во Дм во Сити Мол стоеше цена од околу 330-340.

3. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Бидејќи ми е при крај стеј матот на римел, сакам да пробам некој нова пудра и се мислев да ја пробам стеј ол деу на есенс, но сакам да се советувам со вас, дали е за комбинирана кожа и колкава и е покривноста?
    Или ако имате совет за слична варијанта на пудра до кај 400 ден, со средна покривност.

4. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.884
    Допаѓања:
    5.224
    @Fatalnata таа е за комбинирана и мрсна кожа, попокривна е, само проблем се малце нијансите, доколку имаш посветол тен не би ти одговарала. Слична на стеј матот од римел е Аура кавер ми, мат со средна накај висока покривност и трае доста долго. Малце потечна варијанта ти е римел ластинг финиш, само што не е толку мат колку претходните. Цените на двете се околу 330 ден.

На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Па да имам светол тен, сите пудри кои сум ги користела се во беж нијанса, а за оваа од ессенс баш гледав на јутуб, и таа што ја имаат бежот ептен на портокалово ми оди, што значи не би ми одговарала никако. Па и не мора да е мат пудрата, не ми свети лицето мене многу, скоро па незабележително. Значи ми преостанува да ја видам таа на аура или другата на римел ластинг финиш ако го има во мојов град ако не ќе си почекам дури да дојдам во ск да купам. Инаку за римелов ластинг финиш ми кажуваш за онаа во стаклено шишенце со црвено капаче или онаа во црна туба? или се двете исти? пошо многу многу не се разбирам во пудри (facepalm):|

6. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.884
    Допаѓања:
    5.224
    @Fatalnata таа во црна туба ја повлекоа од продажба, оваа во стаклено со црвено капаче е како замена за неа, само има поголем избор на нијанси. :)

7. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    3.505
    Јас ја користам Lasting Finish во стаклено шишенце.
    Моментално кожата ми е нормална/сува. Предходно ја имам користено и старата Rimmel Lasting Finish, но оваа е похидратантна и со многу поубава формула има некаков серум. Нијансите не се исти, кај предходната ја користев 103 и кај оваа 103 но ги споредив и новава е посветла поприродна нијанса. Мислам кај нас 103 True Ivory е најсветлата нијанса.
    Се изненадив од покривноста и трајноста, доста е покривна, на почетокот е сјајна но после 2минути се фиксира за лицето и е полумат.
    Не ми се допаѓа што ми се собира под очите, но тука ми е посува кожата. Приметив дека околу носот и на долната вилица побрзо ми се брише пудрата, а тука кожата ми е помрсна.
    Не би ја препорачала за многу сува кожа, хидратантна е но не доволно за да не се собира на сувите делови што ми се случи и мене но се средија со подобра крема за лице.
    Сепак за цената која ја има и покривноста и трајноста која ја дава е супер.

8. Lana del Rey

Lana del Rey Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2015
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    135
    I jas isto imam takva koza i pred 5-6 meseci probav edna pudra kompatna od Bella Oggi (neznam dali ja ima vo makedonija probaj prashaj vo kozmeticnite saloni) i mi gi pokri site damki so mal sloj i ne ja pravi kozata mrsna i taa nema problem si dise ne gi zatvora porite... Cini okolu 350 denari ama vredi.

На CrystalNoir му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lana del Rey

Lana del Rey Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2015
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    135
    Mozn
    Mozno e da jas bi ti preporacala da prasas vo apteka ili kozmetički salon. Naj ke si pogodiš. Pozz :*

10. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    По барање на многу девојки во форумов еве рецезнија за пудрата од Севентин, плус се потрудив да направам слика и од сите достапни нијанси во Македонија и плус имам пред и потоа слика еве линк http://rosee96.blogspot.com/2015/08/seventeen-matt-plus-foundation-review.html

На sesilija, sanja.burgundy, lovemme и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    2.082
    Денес отидов во Шатци (Битола) со намера да ја купам Bourjois Flower perfection ама имаше само две нијанси што не ми одговараа, продавачката ми рече дека нема да ја има повеќе оваа пудра и дека на нејзино место ќе донесат друга е сега не ми кажа дали престана да се произведува или веќе нема да ја добиваат баш таа..
    Ми ја препорача 123 perfect од истата марка ама не знаеше да ми ги спореди овие две пудри како и што се очекува од повеќето продавачки, затоа може да ми каже некоја феминка што ги користела како е покривноста на 123 perfect и за каква кожа е наменета. знам дека Flower perfection е најпокривна од сите ама ме интересира дали да ја земам како нејзина алтернатива штом веќе ја нема. :)

12. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.018
    Допаѓања:
    81.359
    @MayDiamonds, и двете пудри одговараат за комбинирана и мрсна кожа, а Flower Perfection има поголема покривна моќ.
    Мене оваа пудра ми се допадна, но не ме воодушеви во летниот период, бидејќи и покрај базата за шминка и фиксирањето со пудра во прав, светнував за неполн час.
    Многу е покривна и многу убаво мириса, ама за тие пари мене подобра ми е 123 Perfect. Разликата во покривноста е ептен мала, формулата им е малку поразлична, со тоа што 123 Perfect е мат и има баш фин прашкаст финиш, a FP не е ниту полумат, мене ми беше малку сјајна и леплива.
    123 веднаш се фиксира на лице и треба брзо да се бленда, но тоа не го сметам за некој голем проблем. :)
    Ако имаш комбинирана или мрсна кожа, мислам дека ќе ти се допадне оваа пудра.

Инаку, баш ме интересира која ќе биде новата пудра на Bourjois - и онака ми треба нова пудра, ништо чудно да се решам да ја пробам ако ми фати око.

На Jordanovska-K и MayDiamonds им се допаѓа ова.
  13. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    2.082
    Фала ти @Mishela навистина ми помогна, имам комбинирана накај мрсна кожа така да штом нема голема разлика ќе си ја земам 123 perfect.
    Долго време бев во потрага по мат пудра па за некој ден ќе пишам и лично искуство. :)

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Madlina

Madlina Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    301
    Новата пудра на Буржоа се вика Air Mat :) Bourjois-Air-Mat.jpg

На Avery, Giovanna, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.018
    Допаѓања:
    81.359
    Читав нешто на фан-страната на Bourjois пред два-три дена, но немав поим дека токму оваа ќе биде пудрата, ја очекував Happy Light.
    Како и да е, не можам да одолеам и ако најдам погодна нијанса секако ќе ѝ дадам шанса. Се надевам дека нема да нè разочара (поздрав, @kala21). :)

П.С. Ревлон Колорстеј во Шатци е 770 мкд - на акција е или конечно им текна да ја намалат ?

Последна измена: 14 август 2015
    На kala21 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    @Mishela Те помислив и јас кога ја видов:DА веќе ја потрошив МФ:)Колку пари е пудрава ако некој ја проба нека пишува одма.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Macadamia

Macadamia Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    39
    Јас ја користам камената пудра Stay Matte на Rimmel London и сум многу задоволна.
    Мат е и покрива многу, трае по цел ден. Посебно е наменета за мрсна кожа. Околу 320 денари е.
    Веќе 2 години ја користам и ќе ја користам и понатака, се разбира. :) (y)

http://www.google.com/imgres?imgurl...a9Ftqp_Y0M&ei=2NPNVcK9HMiusAHOobaYCQ&tbm=isch

18. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.797
    Допаѓања:
    24.075
    MF Face Finity да не е негде на попуст? :lol:

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. FoodLover

FoodLover Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    469
    Дефинитивно!:nod: Лесна,кремаста и трајна.Му дава на лицето природен изглед.Плус обезбедува секојдневна заштита,со заштитен фактор е. :!: 1229444_fpx.jpg

20. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    Девојки, дали некој ја има користено и дали сте задоволни? Планирам да ја купам.... Благодарам
    * не 11866307_1481516775491725_5323624891799752079_n.jpg можам многу да листам назад низ темава*