Ја земав Bourjois 123 perfect по препорака на Мишела и импресиите засега се одлични Не очекував дека е толку мат што дури ја осетив прилично сува на моето ептен мрсно лице што е огромен плус.. 5 часа не ми светна ниту еден дел воопшто, мислам дека конечно пронајдов пудра која можам да ја користам без да ставам камена. Нијанси имаше си ја зедов 54 таман на мојот исунчан тен Наредниот пат ќе ја земам посветлата.. Оксидира минимално, за разлика од L'oreal Infallible која ми беше омилена до пред некое време а ми оксидираше ненормално.. Е сега останува да видам дали ќе ми направи некој проблем во поглед на акните бидејќи имам доста проблематично лице и со месеци маки мачев да го исчистам и сега кога конечно го доведов во ред се надевам нема да ме разочара, тоа што е без парабени ме теши некако. Инаку размислувам да си земам некоја подлога по можност исто од Bourjois за преку ден да ја ставам под неа (би ми дошла добро некоја препорака ) бидејќи мислам дека подобро ќе ми легне сепак.. Сега останува уште да видам како ќе се покажи навечер, инаку мислам дека ќе си се дружиме до септември дури да излези новата пудра на Bourjois, продавачката ми ја изнапофали па секако нема да и одолеам.
Ќе ви пишам јас деновиве, ја добив утрово и немав прилика да видам каква е. Вака од око изгледа многу фино, но уште не сум нанела на лице.
@Mishela баш ме интересира вака од прво гледање дали ти делуваше како да е многу прашкаста? Ич не ги сакам тие пудри со изразит мат ефект, сакам помека структура. Додуша некако ова Air mat ме теши некако дека нема да биде до толку, па осеќам дека ќе ја купам
Која е цената на новата од bourjois? @Mishela ако можеш да споредиш со flower perfection, таа ја имам користено и одлична ми е. Моментално ги користам мат BB кремот од авон и од rimmel stay matte, при крај ми се, ама се заинаетив да ги потрошам до крај, па таман да одлучам до тогаш.
Утре ќе ставам за на работа па ќе ви кажам впечатоци, денес сè ми е во работно „расположение“ и не излегувам, така да, шминкањето се одложува ; ако верувате, само видов дали нијансата ми е добра, немав прилика ниту да ѝ се порадувам. Ме потсеќа малку на 123 Perfect со видоизменета формула, но ќе видиме како ќе се покаже. Ќе ви пишам утре, секако.
Девојки,дали некоја од вас може да ми помогне и на мене? Потребна ми е пудра која прикрива добро,но да е за сува кожа..Ги читав претходните коментари,но ми треба совет за која е подобра,односно која одговара на ваква кожа,до сега имам пробано неколку кои ми ги имаат понудено во парфимериите,но не сум задоволна бидејќи ми се прават како „лушпички“ по одредени делови од лицето Кожата ми е ептен сува Ваше мислење?
@Eci15 Time plus ти е повеќе за сува кожа, инаку двете ги имам користено и Тrue match е далеку подобра според мене.
@honey.11 Јас ја имам користено и предобра е, одлично покрива црвенило и некои ситни неправилности, има полу мат финиш, и многу лесна структура има јас бев презадоволна и баш пак би ја купила за есен/зима. Нема да погрешииш, многу е подобра од таа на Боржуа, барем за мене и на мојата кожа. Еве линк од мојата рецензија http://rosee96.blogspot.com/2015/01/max-factor-cc-cream-review.html
Јас да се надоврзам - апсолутно купувајте Јас само ваква пудра не знам поинаку да ставам освен со прсти... Совет (сунѓерче, четка, како?) Инакѕу Витамина, од каде ја зема? Јас од Лептокарија, а таму имаше само две нијанси - едната премногу светла другата премногу темна за мене. Се одлучив за посветлата, секако ставам камена на крај, па супер изгледа, ама ме интересира дали воопшто постојат повеќе нијанси...
Не ја користам, ама еднаш ја имам пробано.. Пудрата е супер, покрива средно, убаво стои, блескаво.. ама воопшто не е за мрсно лице..
Девојки, кожата ми е мрсна , меѓутоа на Т зоната, ми е сува и постојано ми се прават лушпи од пудрата. До сега користев пудри на Rimmel.. Имате предлог за некоја добра пудра?
Ja kupiv pudrata na aura cover me no nijansata ne ja pogodiv e sega sakam da zemam nekoja druga znaci mora mat da bide poradi toa sto imam mnogu mrsna koza do kaj 400-450 den..predlozi? se izvinuvam za lat