Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.098
    Creme puff од Mac factor ја има пробано некој?
    За камената пудра мислам.Гледам во космо е ефтина,сакам да ја купам.

2. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Уште еден доказ дека тоа со мали букви е најважно:rofl:а никогаш не го читаме:D

3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.693
    Допаѓања:
    106.911

Marama се oдлучи кoјa пудрa дa јa земеш? :wasntme: И мене ме зaинтересирa пудрaвa air mat нo се уште не среќaвaм дoвoлнo мислењa пo нет , зa дa знaм вo иднинa дaли дa јa прoбaм :) 123 перфект мене дoбрa ми беше, пoрaнo незнaм некaкo лицевo мн ми се мрсеше и зaтoa јa зaбaтaлив нo незнaм пaк би и дaлa шaнсa. Ми се дoпaѓa штo нaвистинa мaт гo oстaвaше лицетo и вo глaвнo пудрите нa буржoa мн убaвo мирисaaт :D

4. vikiimacko

vikiimacko Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    44
    јас ја купив, мириса исто убаво некако на нешто свежо онака, матира и трае кај мене цел ден а имам масна кожа, не ми направи никаков неред на фацкава сега за сега (а имам масна т зона) , арно ама и најсветлата нијанса 01 - мене ми е темна и ми мава на жуто...:lol:така да ќе се шетам жута ако не купам нешо у скоро време:$башка оксидира (е тоа не ми се свиѓа) и станува уше потемна:puke:друго е се ок...мада ја сум каспер пробај тебе може боља ке ти биде...ја ќе си земам сега на виши пудра и ништо друго (чисто да одморам од естето што не го мењам за нишо)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. AGIrlNamedMarija

AGIrlNamedMarija Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    214
    јас ја зедов новата пудра air mat и искрено не можам да кажам дека сум задоволна.
    никогаш не сум сакала пудри што се собираат и прават бели линии на капакот на окото и на подочњаците :/ во тој поглед пудрата барем кај мене потфрли, баш и колешката на работа сабајле ме примети и ми кажа за линиите.
    инаку пудрата има нежен и пријатен мирис, целосно го матира лицето, за оние што го сакаат тој ефект нема да згрешат со оваа пудра.
    исто така пудрата посебно мава на жолто, што треба да се има во предвид при купување.
    јас искрено се сомневам дека би ја купила повторно, не знам ни дали оваа воопшто ќе ја потрошам. после секоја ваква утка се убедувам себеси дека нареден пат нема да експериментирам со пудри, и пак го правам истото.
    меѓутоа пак ќе напоменам, ова е сепак мое искуство, можеби на друг тип на лице ќе му одговара повеќе :)

6. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.693
    Допаѓања:
    106.911

Уф е тoa ми е стрaв дa не oксидирa. :sweat:
    Јaс немaм некoј бел прoѕирен тен a не сум ни претемнa , инaку сегa зa сегa имaм пудри дури 3 oтвoренo. :lol: a први штo ќе зaвршaт се нa mufe и нa есте a честo сегa јa кoристaм и нa лoреaл тру мaч. Јaс немaм некoе мрснo лице пoгoтoвo преку есен зимa вooпштo не ми се мрси пa мoже некoјa oд буржуa пoвтoрнo дa земaм. А и дa ти кaжaм ми се здoсaдувaaт се едни исти пудри дa кoристaм :lol:

7. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.462
    Допаѓања:
    91.827
    Не отидов да ја ѕирнам, а и деновиве толку малку користам пудра што мислењето од погоре дека е до 31ви ми дојде ко кец на десетка :D

8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.020
    Допаѓања:
    81.365
    @koritsaki, штом кожата не ти е толку мрсна, не знам колку би ти одговарала Air Matt. Баш е типична пудра за мрсна кожа според мој впечаток, мислам дека постои голема веројатност да се појават лишаи кај прегибите меѓу челото и косата и поосетливи делови.
    Истиот муабет важи и за 123 Perfect, таа е уште „поагресина“ со деловите кои не се толку мрсни.

Јас би ти предложила да си одбереш нијанса од Flower Perfection; иако е најпокривна, нема иста структура како претходниве две - полумат е и дури кај мене има малку dewy, веројатно на нашки би било малку сјаен финиш. Мислам дека ќе ти се допадне, а и нијансите се доста пофини за разлика од оваа новата. :)

9. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.693
    Допаѓања:
    106.911
    Имaш прaвo мишелa, незнaм кoлку сум пишaлa нa темaвa aмa некoгaш бaш кaкo штo рече ти вo пределoт кaј веѓите и вo пределoт кaј кoсaтa кaј челoтo е рaпaвo и ми се лупи кoжaтa и се мислев дa не е oд некoјa пудрa. Мислaм декa ми се пoјaвувaт oвие црвенилa oд нa Есте пудрaтa. :|Вo пoследнo време јa чувствувaм некaкo пoтешкa нз и викaм дa јa пoтрoшaм пa дa не јa земaм пoвеќе. Тoгaш вooпштo дa не јa гледaм тaa нoвaтa air mat ќе рaзмислaм зa flower perfection :)

10. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.020
    Допаѓања:
    81.365
    Не дека е тешка пудрата - далеку од тоа, но таква структура има, мислам дека нема да биде баш нежна со осетливите делови кај некој со поразлична кожа.
    И јас имам периоди кога лицето ми е општо посуво, кога кожата од мрсна ми станува нормална и единствено нешто кое ми одговара е CC-кремата на Bourjois.
    Ако не ти се допадне Flower Perfection, еве ти уште еден избор. :)

На AGIrlNamedMarija и koritsaki им се допаѓа ова.
  11. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Девојки, препорачајте ми некоја пудра која што ќе биде за нормална до сува кожа, лесна и со природен изглед. Немам што да покривам освен темни кругови околу очите |(

Некоја што може да се најде во ДМ или во Шатци, бидејќи само до таму можам да одам :)

И некоја од која лесно може да се најде некоја светла нијанса, ама да не оди на розе кога се стави на лице. 8-|

12. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    @Sky-butterfly ако имаш само темни кругови, особено за летен период, не ти треба пудра, доволно ти е само коректор добар да најдеш.
    Јас преку ден не користам пудра, едно е што немам потреба, второ е што на жештиниве не можам да поднесам додатни слоеви.

Ти го препорачувам овој коректор. Мене нијансата ми е ептен погодена, воопшто не дели и не се собира под очите.

На angelche16, Sky-butterfly и Winter Lady им се допаѓа ова.
  13. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Не мислам пудра за сега, туку ете кога ќе веќе залади времево, кај и да е есента иде :)
    Секако не користам пудра во летен период, повеќе бб крема или па некоја нијансирана крема за сончање.
    Иако не ми треба некоја покривна пудра, сепак сакам да ми биде изедначен, измазнет тенот, затоа сакам пудра :) а бб креми не сакам бидејќи сакам да имам подлога на лицето во поладни денови.
    А коректор може плус:)

14. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.707
    Допаѓања:
    79.930
    Јас користам од Авон Color Trend

а и моите другарки ја користат и се задоволни.

15. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Moze li da mi ja kazes kolky pari e ovoj korektor,bidejki i jas imam cisto lice samo imam temni lrugovi okolu ocite ili predlozete ako znaete i nekoj drug dobar korektor sto dobro pokriva

16. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.020
    Допаѓања:
    81.365
    Rimmel Wake me up течната пудра мислам дека многу ќе ти се допадне, само не знам колку си светла и дали ќе успееш да си најдеш соодветна нијанса, но ете види и пробај. Пудрата е одлична за тој тип на кожа.
    Исто и Bourjois Healthy Mix. Веројатноста да се заљубиш на прво мирисање е многу голема. :lol:
    И двете имаат некоја средна покривност, која според мене е доволна за изедначување на тенот во пакет со подочниците. :)

На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    84
    Ај да прашам, незнам дали се сеќавате на оваа пудра од Боржуа био детокс, ама дали има некоја допирна точка со таа новата што е на попуст , прашувам затоа што негде прочитав дека брзо се суши и треба брзо да се разнеси на лице, па ме потсети на оваа Био детокс која мене лично ми беше погодена ама за жал за брзо откако ја открив веќе ја немаше за продажба. Anybody?
    p.s Во кои парфимерии е попустот на новата пудра? bio detoks.jpg

18. strawberry111

strawberry111 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    57
    Девојки знам дека прашањето не ми е за овде, но што користите за контурирање? Поточно оној кафениот дел ...каде и да прашам ми се чудат што барам не знаат:^)

19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.454
    Допаѓања:
    38.505
    Барај бронзер, за контури најдобро мат и понеутрална боја, да не е многу портокалов.

20. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.020
    Допаѓања:
    81.365
    Не, не е слична со Био Дитокс за жал. И мене на тоа ми текна, ама во секој случај не е како неа и мене ми е многу криво - премногу ми одговараше таа пудра. Патем, ти си прва на форумов од која читам позитивна критика за пудрава и баш ме радува, се чувствував како фрик кога девојките тврдеа дека тоа е најужасната пудра која некогаш ја пробале. :)

Купи си потемен коректор во стик, кој ќе има топол подтон, но нема да биде портокалов, туку повеќе да удира на кафеникаво.
    Мене контурирањето најдобро ми успева со потемни и посветли коректори во стик и „клучот“ е да се бленда убаво за да делува природно и да не останат несоединети делови над течната пудра кои ќе изгледаат како грди флеки. Со сунѓерче се постигнува најдобар ефект.