мене од таа flower perfection ми се направија такви црнки на лицето да тоа е нешо страшно...во почетокот ми беше во ред дури и презадоволна бев арно ама после цело потрошено кутивче почна лицето да ми се пресушува и плус црнки колку сакаш....ја фрлив нормално и ја земав виши и можда не покрива добро ама барем црнка една немам....лесно е на пудра да пишува дека не е камедогена ама дали стварно не е ќе видиш кога после потрошено кутивче ќе провериш што се ти има направено на лицето ...тоа не се гледа од едно две ставања на пудра...минимум два месеца па да видиш дали нешо одговара или не...
Користев едно време импала ама сватив дека на олку мала возраст да не си го уништувам лицето и сега не редам
Јас решив да ја земам од seventeen мат што е, само се мислам за нијанса, @Rose96 дали првата е многу светла и каква е за сликање со блиц? А ја пробав и на аура cover me , потешка пудра немам до сега пробано, за мене пудрава е коректор.
Нема на што. Од HM верувам дека ќе најдеш нијанса, а од Rimmel навистина не сум сигурна, зависи колку си светла. Ама убедена сум дека ќе ти се допадне вторава, затоа задолжително разгледај ги нијансите и пофали се што си одбрала. Што се однесува до Seventeen matt+, нијансата 01 е доста розеникава, а 02 жолтеникава. Барем мене ми беше така @kristina.k и разликата во нијансата беше малку очигледна. Штета што солидна пудра нема нијанси за бледи како мене. Natural Velvet имаат поубави нијанси од оваа, ама не ми е пудрата воопшто за кожа како нашата. Пудрата на @Rose96 пак, изгледа прекрасно, па доаѓам до заклучок дека е минимално потемна од мене. Па ако не се лажам, користиме различна нијанса од Revlon Colorstay.
@Mishela и јас сум светла со жолт подтон, ама на пример 53 од flower perfection ја користев долго време и не ми е темна, значи да ја гледам двојката од seventeen.
@kristina.k, па штом така, мислам дека одлично ќе ти одговара 2-ката. Јас од FP ја користам 51, затоа и ми е толку темна Seventeen. Баш нека каже Роуз која нијанса ја има, иако типувам на 2-ка. Освен ако не земала потемна за во лето.
Порано користев loreal true match sand w5, а мислам и дека w3 nude beige исто користев. Во спојлер прикачив слики од двете нијанси, отприлика толку сум светла. Па може да ми предложиш нијанса некоја од ХМ отприлика што би одговарала на овие, секако ако имаш користено. Колку разбрав и ти си со светол тен, па да споредиме. Те замарам Можеби повеќе би ми одговарала сега нијанса како w3 nude beige, пошто сонце не ме видело летово. Spoiler w3 nude W5 sand
Од Seventeen Matt plus ја имам 01beige, нијансата е баш неутрална ни жолта ни розева, на почетокот на летото ми беше и темна затоа што имам многу светла кожа. Втората нијанса мене на портокалова ми личи незнам како изгледа на лице, 03 е супер @kristina.k пробај си од тестер во парфимерија. Еве слика од сите нијанси достапни во Македонија Мене супер ми е пудрава, и во покривност и во трајност иако за нијансите морам да се сложам со @Mishela на Velvet Natural многу се поприродни и поубави. Инаку од Revlon ColorStay ја користев 150 Buff a сега ја користам 180 sand beige. На блогот имам слика со пред и потоа, и можеш да видиш дека баш е покривна, јас немам чисто лице имам пеги и црвенило кај образите а пудрава совршено ми ги покрива. Еве линк : http://rosee96.blogspot.mk/2015/08/seventeen-matt-plus-foundation-review.html
Мене мнoгу ми се слични нијaнсите loreal tm w3 сo bourjois hm 54. Сепaк прoвери си нa тестер нaјубaвo
Леле, вистина многу портокалова изгледа на сликата. Не знам, мене единицата ми беше розеникава кога пробував, оваа ми беше добра на тенот и баш ме чуди зошто е таква на сликата, па не се шетав јас портокалова во лицето, многу се смеам сега. Значи дефинитивно ја збунивме @kristina.k, се надевам дека ќе успее да си најде соодветна нијанса. @Sky-butterfly, јас сум многу, многу посветла од тебе со оглед на нијансата од L'Oreal која ти одговара. Мене од True Match ми одговара N1. Од HM ја користам 51 или 52, зависи од период, па тебе би ти препорачала да ги погледнеш 53 и 54. Иако 54 мислам дека можеби ќе ти биде темна, но сепак види ја. Речиси сигурна сум, дека 53 HM одговара со L'Oreal W3, a со W5 претпоставувам некоја потемна, можеби 54. Ќе го провериш тоа секако. Патем, еве swatch од нијансите на Rimmel Wake me up, не сум сигурна дали кај нас најсветлата нијанса е 100 или 103. Spoiler: Нијанси
@Mishela фала многу. И јас погледнав на нет нијансите на ХМ и мене ми изгледа дека треба да пробам 52 или 53. Мислам 54 ќе ми е темна. А од римел пудриве оваа 100 баш ми изгледа дека ќе удира на розе на лицето, евентуално 103 да ја видам, мада некако овие ivory нијанси секогаш ми влечат на розе :/ @koritsaki имаш ли ја користено ХМ пудрата и ако да која нијанса? Ми се чини дека слична нијанса на тенот имаме, сигурно не сум потемна од тебе.
103 е жолта, можеби ќе те изненади, навистина не знам. Види ја, ама со ХМ немаш утка, многу фина пудра е. Јас ја користам повремено во зима, кога лицето ми е чудно и не ми одговараат пудрите кои си ги користам вообичаено. Многу ми фали серумот ХМ. Не знам зошто воопшто го повлекоа од продажба, кога насекаде низ Европа гледам и следам блогерки кои постојано го фалат се` уште. @koritsaki, го има Хелти Микс серумот кај вас?
Мишелa a штo е рaзликaтa меѓу healthy mix i healthy mix serum. Тoa шишенцетo сo црвенoтo кaпaче е хелти микс серум тaкa? Инaку дa, гo имa. Сaмo мн се скaпи пудрите нa буржуa кaј нaс пo 20 еврa се, бaш тoгaш тoлку јa земaв 123 перфект
Да, серумот е во потесно стаклено шишенце со црвено капаче. Серумот е похранлив и похидратантен од самата пудра, но имаше послаба покривност од неа. Откако ја сменија амбалажата на ХМ, мене ми изгледаат исти, само што серумот имаше некако покарактеристична гел формула која мене многу ми се допаѓаше и баш ми беше супер кога го користев пред повеќе од 4 години можеби. Нема некој посебен мат финиш, нормална е, а и проблематичната Т-зона се масти побрзо, но со пудра во прав и не е толку страшно, посебно кога е студено и кога ништо мат не ми е по волја. Баш штета што го нема тука, а кај вас си држи цена, нема што.
Девојчици, help a noob out. Го користам мусот на Есенс. Знаете поискусниве веќе, лесно се мачка и е со некоја средна покривност, ама не трае нешто многу и станува светкав брзо. Потенок слој ставам, ама кога ќе натапкам со палома после 2-3 часа, мислам целосно речиси се брише/останува на паломата. Е, сега сакам некоја течна да си земам вака ко за поесенско/зимно време, така да океј е и да е нешто потешка. Не малтер, ама да има мат финиш и солидна покривност. Имам комбинирана кожа со прилично масна Т зона, али се контролира некако. Единствениот проблем е што преосетлива ми е кожата кај брадата и таму акни знаат да си никнат, па ко оние Lion чоколатцана изгледам кога црвенеат преку пудра. Читав Clinique acne solutions ја фалеа доста, а и Revlon ColorStay. Тука некаде ѝ се мислам и на Dior, ја имам пробано од другарка, фино делува, мада кратко ја носев, па не знам каква би била на подолги стази. Кај неа е беспрекорна, али таа има чиста кожа. Знам и дека Estee Lauder е фотошоп у живо, ама сепак мислам дека би било премногу да се користи секојдневно...нека ме оправи некој ако грешам. Која би ја препорачале така за крш кожа? Ако имате и други предлози, кажувајте, јас не сум нешто гуру кога се работи за шминка. Фала Богу па и не знам кои точно марки ги имаме овде, а кои не. После планирам да им појдам во Космо да изназемам тестери ако имаат од тие на кои им имам удрено мерак, али добредојдена ми е неутрална препорака, не нивна за да продадат што поскапо или овие по блоговиве каде е очигледно дека рекламираат. Не ми е проблем и 2-3000 да дадам, само да е некоја погодена.
@calliope, од Clinique, мене лично предобра ми е Superbalanced, мислам дека и тебе ќе ти се допадне. Имам пишувано поодамна за неа, ете ти еден предлог за тестирање. Потоа, најновото „откритие“ ми е Lancôme Teint Idole Ultra 24h. Пудрата е фантазија. Oil-free е, така да, на мојата кожа е супер. Многу е полесна на лице од EL, која патем мене тотално ме разочара, ама тоа друг пат. Похидратантна е и ми го држи лицето нормално со часови, покривноста е висока, нијансите се многу природни и одлично стојат на кожа. Лошата страна е тоа што кај нас е со слична цена како и EL - 2890/2990 мкд, ако не се лажам. Па, ако имаш можност да ја земеш некаде од странција - се наоѓа понекогаш за пониска цена, немој да се мислиш воопшто. Од drugstore брендовите, „гласам“ за Revlon CS без сомнеж.
Јaс пудрaтa нa Есте јa кoристaм oд 2013 гoд скoрo секoј ден и не ми нaпрaвилa никaкoв прoблем нo сегa ми е при крaј и зaтoa ќе јa сменaм. Oд Клиник јa имaм прoбaнo stay matte oк ми беше aмa нa Есте беше пoтрaјнa. Мoжеш дa прoбaш и нa Буржуa 123 перфект или тaa нoвaтa air mat
Butterfly извини сум гo прескoкнaлa твoјoт кoментaр пa не не сум јa кoристелa hm сaмo flower perfection и 123 перфект зaштo имaм мрснa кoжa. Нo вo врскa сo нијaнсите 52 ми oдгoвaрa oд фп вчерa бaш јa прoбaв 54кaтa (зa жaл сaмo oвaa нијaнсa беше нa пoпуст) нo темнa ми беше. Нaјубaвo прoбaј нa тестер незнaм и кoлку се слични нијaнсиве нa хм сo фп
@Mishela @Rose96 ја зедов тројката, единицата ми беше малку светла, а двојката е многу неприродна нијанса. Инаку овде ги имаше сите нијанси и темна 06 и нијанса 00 за ептен светол тен.