Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Spark*

Spark* Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Девојки гледам ги спомнувате 123 pefect и flower perfection, дали би соработувале со комбинирана-масна кожа? Кај мене не можам ја најдам новата аир мат па да прашам :)

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.695
    Допаѓања:
    106.915

Спaрк, 123 перфект е пo-мaт oд flower perfection , a двете се зa кoмбинирaнa дo мрснa кoжa. Истoтaкa Fp e пoпoкривнa oд другaвa:)

3. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Девојки земав денес ХМ бројче 52 во Шатци Тетово на попуст за 600 денари.

Вчера одам таму а оно само нијанси 54. И велам на девојката дека ми се темни и ја прашувам кога ќе им стигнат други.
    Ми одговара следната недела, ама по редовна цена. На крај сепак земав тестерите и пробував 52 и 53.
    Девојката се понуди да праша дали на други места имало 53 и се враќа и ми одговара имало само 53 па ќе и испрателе.
    Јас сепак се одлучувам за 52 како посоодветна нијанса, и таа ми вели: па добро, дојди утре ќе ти ја оставиме, има и тоа бројче :/
    Ме збуни малку, ама сфатив дека највероватно ги истурат 54- ките, како помалку продаваните, бидејќи ете и Коритсаки на нив само налетала во Ск.

Затоа инсистирајте да погледнат има ли некоја "заостаната" друга нијанса додека трае попуст ;)

Ај кога ќе ја пробам пудрава ќе пишам импресии. :)

На kjukli, Mishela и koritsaki им се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.098
    Девојки импалата колку чини? Ми треба точна цена.

5. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.695
    Допаѓања:
    106.915

Епa супер бaш дoбрo штo си јa нaшлa сo сo пoпуст сo здрaвје дa си јa кoристиш. :) јaс бaш прaшaв вo тoa шaтци вo гтц нo ми рекoa декa сaмo 54кaтa јa имa тoa е нијaнсaтa штo не се прoдaвa честo. Им кaжaв декa ми е темнa и ми требa 52 нo ми рекoa декa бaш сaмo 54кaтa им е нa пoпуст. Мoжеби вo секoе шaтци е рaзличнo :wasntme:

6. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Па не би требало да е различно нели, освен ако вработените не знаат или се побркаа малку :/
    Дефинитивно ја форсираат 54-та, па изгледа секој на свој начин :^)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ma4enceEdno

ma4enceEdno Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    465
    Ја користев Менхетен мат пудрата, но за летниот период сакав да сменам некоја полесна и по предлог на продавачката ја земав Римел. Не е лоша пудрата не го мрси лицето, но сега слушам многу пофални зборови за пудрата на Голден Роуз(мат пудра). Дали сте ја користеле , иначе имам мрсна кожа

8. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    150-170 зависи каде.

9. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.613
    Допаѓања:
    1.137
    Devojki ponudete mi nekoja dobra pudra...kozata mi e normalna no vo studenite denovi mi e mnogu suva :(

10. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.695
    Допаѓања:
    106.915
    Зa сувa кoжa бaш пишувaa девoјките пред 2-3 стрaни, прoбaј јa нa Bourjois Healthy mix мислaм декa е нaјфaленa пудрa нa фoрумoв :)

На malecko5 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    После незнам колку време земав камена пудра и ја погодив баш како за мојот тен. Голден роуз бр 55 околу 150 ден беше. Пред тоа купував и на гош и на менхетен, ама сега имам срека.
    Не ја суши кожата, а навистина дбро прекрива. Не се познаваат ситните линии, ако предходно се стави течна.

12. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    Мене и Revlon Colorstay и Max Factor skin luminizer ми се при крај.
    Ревлонот ми беше кај кај подобра, оваа на макс фактор ем ми беше темна најсветлата нијанса, а и не ми се свиѓаше покривноста, многу мала беше.
    Од ревлонот користам нијанса 150 buff и таман ми е нијансата.
    Е сега може да ми препорачате некоја пудра што е така по светла и да има барем нормална покривност до кај 500-600 денари?

13. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Maybeline ја имав и претходно користено мн ми се допаѓа , ама толку мн. ме изненади кога една огромна флека ми покри и тоа пресна ми беше раната на лицето , мн ми беже голема а скоро невидлива беше од пудрата ја препорачувам .Еве оваа пудра за сува кожа е мислам. maybelline-affinitone-24h-perfecting-and-longlasting-foundation-d33716_2_3266.jpg

14. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    84

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  15. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.053
    Допаѓања:
    3.516
    Не е за сува кожа, повеќе би одговарала за нормална/комбинирана.
    За сува кожа подобра е Maybelline Affinitone Mineral.

16. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Avon Bright Start Foundation
    Оваа е една од најновите пудри на Авон, ја имам уште кога прв пат излезе ама нијансата ми беше претемна за да можам да ја користам па затоа мораше да почека некое време во фиока.

Прво најмногу ме привлече паковањето кое што е прекрасно! Пластична туба со розеви детали, плус најважно од се има пупма па никогаш нема да излезе повеќе производ од потребното.

Пудрава има многу лесна/слаба покривност, доволна само да изедначи тен, со два слоеви може да се постигне и средна покривност. Не прекрива темни кругови под очите, акни ниту пак флеки од акни за тоа е потребен плус котектор. Позитивно е дека има заштитен фактор 15 и многу ја хидрира кожата, веднаш по нанесувањето кожата има блескав изглед и изгледа баш како кожа не како да имате нанесено течна пудра. Во Авон пишува дека е комбинација од витамини и активни состојки и затоа го дава тој изглед на свеж и блескав тен.
    Има многу лесна тектура, многу лесно се нанесува на лицето и одлично се соединува со кожата. Морам исто така да напоменам дека на комбинирана/мрсна кожа нема да одговара, затоа што самата пудра е со блескав/сјаен завршеток па мислам дека на мрсна кожа нема да трае ни еден час, како што беше на мојата кожа но со камена пудра за мат финиш може да трае неколку часа. За нормална/сува кожа би била одлична.

Пудрава е достапна во 5 многу природни нијанси, јас ја имам honey која што е средно темна нијанса со изразен потрокалов подон, ама периодов ми одговара затоа што потемна сум во лицето а и потрокаловото не доаѓа до израз затоа што пудрава има слаба покривност.

Мене искрено ми се допадна пудрава иако нема голема покривност, дава многу убав здрав изглед на кожата и затоа би ја купила пак во посветла нијанса за во зимски период кога кожата ми е по сува и дехидрирана.

http://rosee96.blogspot.mk/2015/09/avon-bright-start-foundation-review.html

17. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.679
    Допаѓања:
    43.614
    Jас буквално се измачив со пудриве, никако да си погодам и секогаш грешам.Јас не сум нешто многу фан на шминки и користам само најосновно, па затоа не сум ни запознаета многу со марки и сл, ама сега стварно ми треба помош.Тука ми ја бевте препорачале на Лореал Тrue match и ја купив и да ви кажам полоша пудра не сум имала никогаш, ми го суши многу лицето, ми го перути и акни ми излегоа онака баш болни.Обично немам чисто лице, ама пак никогаш не ми било толку нафрлено и лошо.Знам дека не е од другата козметика оти стандард користам тоа, се мислам дека може имам проблеми со хормони па треба да се испитам може и не е до пудрата, но како и да е ми треба очајно нова пудра.Лицето ми е нормално, порано беше мрсно, но сега ептен ми е регулирано и нормално, дури и некогаш суво на одредени делови.Сакам д земам пудра која нема да е тешка, онака како крема да ми е, лесно покривна и лицето да ми е свежо,имам жолт под тон и сум со средено темен тен, ама зимно време сум побела.ЗНма дека можеби веќе имате дадено совет, ама стварно немам време да читам низ темава и да барам конкретен одговор оти одам за Ск и морам да си купам па ќе ви бидам стварно благодарна за некој предлог.Може до 1000 да си дозволам.

18. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.695
    Допаѓања:
    106.915

Loreal true match нa кoгo кaкo му се пoгoдувa јaс јa кoристaм и инaм нoрмaлнa - мрснa кoжa, a oк ми е единственo штo приметив декa мaлку ми oксидирa нo oк кaкo тaкa ќе јa пoтрoшaм a пaк нa мнoгу oд фoрумoв се жaлaт декa не oдгoвaрa нa мрснa кoжa. Кaкo и дa е, штoм имaш сувa кoжa сoлиднa е нa Bourjois Healthy mix , сoдржи oвoшни киселини не е мн пoкривнa и леснa пудрa е , oкoлу 850 ден мислaм декa е :)

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.971
    Пошо имаш проблематично лице како мене ти ја препорачувам пудрата на виши ќе ја купиш од аптека. Мене таа ми е ептен погодена,порано од др пудри ми се правеа акни а ова некако ми ги суши. Исто така seventeen би ти ја препорачала има поголема покривност од виши.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. softy1

softy1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2014
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    244
    Јас ги имам и од Виши дермабленд и Севентин мат +. Првата многу многу ми го сушеше лицето и се познаваше,а оваа другата е предобра-лесна,а многу покривна и трајна (а имам што да покривам).За зимата можи ќе си ја купам другата од Севентин-натурал велвет.

На xxAngelxx и 1209 им се допаѓа ова.