Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.248
    Допаѓања:
    56.983
    Пробај ја ArtDeco Rich Treatment од тестер. Таква е кремаста, нема да ти го суши лицето. Виши Дермабленд е претешка за секојдневна употреба, ќе ти ги затвори порите и уште повеќе ќе ти се лупи кожата. Барем од мое искуство така беше. За специјални пригоди е одлична, но дефинитивно не е за честа употреба.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Знам дека е милоин пати е испофалена пудрава ама морам и јас уште еднаш да пишам за Revlon ColorStay имав и една потемна нијанса дома и сега кога сум малце потемнета таман ми дојде. Пудрава е прекрасна и заљубена сум во ефектот што го дава, јас за имам за нормална/сува и иако периодов ми е комбинирана кожата пудрава одлично ми одговара и ми остава некој полу мат финиш на лицето. А за трајноста најмногу сум изненадена, пудрава е најтрајната што некогаш сум ја пробала! Ептем ја препорачувам :)
    Морам да напоменам никако не смее да се претера со количината за да не го добиеме оној паштета ефект, и исто така на почеток ми предизвика акни на лицево ама сега немам никаков проблем.

@1209 Јас би ти ја препорачала на Seventeen Velvet Natural, имаат палета на одлични нијанси, пудрата е многу лесна, има средна покривност и одлична е за сите типови на кожа. Порано ја користев, и пак би ја купила само поради убавиот ефект што го дава на лицето. Цената мислам дека не е повеќе од 600 ден :)
    Еве линк за да си ги видиш нијансите http://seventeencosmetics.com/en/colour/face/Natural_Velvet.html

На rainbowec, kim.k, 1209 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.750
    Допаѓања:
    14.458
    Девојки имам две прашања :)
    1. Дали некој ја користел ЦЦ кремата на Клиник и како ви се допаѓа? Дали можеби е слична со ЦЦ на bourjois?
    2. Ми треба пудра што би ја користела само за посебно прилики и што има фотошоп ефект. Која ја препорачувате? Диор, Есте Л. ?
    Инаку, имам нормална до комбинирана кожа.
    Ви благодарам.

4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.695
    Допаѓања:
    106.915
    Avery , јaс јa имaм цц кремaтa нa Клиник нo тaa вo зеленa oпaкoвкa, еве oвде имaм сликo дa видиш кaкo стoи

http://forum.femina.mk/threads/ББ-крема.16903/page-23

Инaку aкo имaш мн светлa кoжa не ти јa препoрaчувaм цц кремaтa нa Клиник, немa избoр нa нијaнси сaмo три a лaјт нијaнсaтa јaс јa имaм и сегa ми е темнa тaкa дa јa чувaм зa нaреднo летo. Цц кремaтa нa Буржуa е пoтечнa нo истo тaкa убaвo пoкривa, дoдекa тaa нa клиник е мнoгу пoгустa a Буржуa имa избoр нa нијaнси. Прoбaј си нa тестер:) зa пудрa јaс сум презaдoвoлнa oд нa Есте пудрaтa вo врскa сo трaјнoстa ,a aкo мoжеш дa јa нaбaвиш пудрaтa нa Make up forever HD тaa бaш гo прaви лицетo фoтoшoпирaнo нo јa имaш вo сефoрa нaјблизу вo грцијa

Последна измена: 10 септември 2015
    На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Kolku pari e ovaa pudra na artdeco i dali e pokrivna?

6. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.248
    Допаѓања:
    56.983
    @mimi**** не е многу покривна. Би рекла средна покривност затоа што сепак структурата и’ е густа, но слободно може да ја нанесеш во два слоја.

Мислам околу 800-900 денари се движи цената. Некој ако ја купил скоро ќе ти даде поточна информација.

7. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.750
    Допаѓања:
    14.458
    Ти благодарам на одговорот. Веќе ја користам таа на bourjois па затоа прашував, да направам споредба. А не сум користела пудра од Есте, може слика за која конкретно се работи? Таа со пумпица?

8. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Ti bl
    Ti blagodaram na odgovorot,jas ja koristam bourjois flower perfection mi odgovara na liceto i mnogu e pokrivna,ama mislev deka i artdeco e so slicna pokrivnost

9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.695
    Допаѓања:
    106.915

Немa прoблем инaку имa еднa пoнудa вo Кoсмo мoментaлнo aкo гo земеш 123 сетoт нa Клиник зa миење лице дaвaaт пoдaрoк цц кремa нa Клиник.

Не немa пумпицa имa кaпaче и тaкa си истурaш пудрa единственoтo нештo штo ме нервирa вп oвaa пудрa

На CrystalNoir и Avery им се допаѓа ова.
  10. mimiblack

mimiblack Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    45
    имам коминирана кожа... сува но со акнички и флеки а и бел тен со години пробувам секакви пудри но ниедна неможе да ми се погоди моментално користам импала но прво ставам крем па потоа пудра..
    совет за пудра соодветна за мојата кожа?

11. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Mislam deka bi ti odgovarala maybeline affiniton,dobro pokriva i mnogu dobro igleda na kozata a i imaat ubavi prirodni nijansi

12. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    539
    Девојки ве читам погеоре за Seventeen natural velvet пудрата давате многу позитивни критики. Јас ја користам Time од Seventeen и сум задоволна многу. Дали би сакала некоја од вас да ми каже ако знае за каков тип на кожа е наменета повеќе Natural velvet? Би сакала да ја пробам истата и од прилика колку чини пудрава? Ви благодарам.

13. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    @mimiblack од толку пудри најлошата си ја избрала. Пробај ја на bourjois helthy mix мислам дека би требало да ти одговара, или поевтина од Севентим тајм плус :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mimiblack

mimiblack Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    45
    хаха јас сум задоволна од тоа како покрива само што ете не е за сува кожа... одприлика колку кошта таа од севентим тајм плус ??

15. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    Последен пат кога ја купив беше 450 денари :)

Последна измена: 10 септември 2015
    На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Сакам да ја замолам @marama да ја проба мат пудрата од Севентин и да ми каже која нијанса ѝ одговара:lol:.
    Ги гледам нијансите и бројките ништо не ми значат, да беа со опис ќе ми беше полесно, вака ништо не правам и си мислам што убаво ми се погоди со фејсфинити, ја видов рецензијата на блогот на Марама, ја видов нијасата што нејзе ѝ одговара и си ја купив без да се мислам.
    Не сте фер на темата, пишувате супер рецензии овде или на блоговите, а сите сте бели, сите ivory, buff, човек не може да се ориентира:devil:.

На marama и AGIrlNamedMarija им се допаѓа ова.
  17. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.750
    Допаѓања:
    14.458
    Ја видов понудата, па затоа и прашав :) тоникот на Клиник гледам ми е при крај, планирав да се вратам и на гелот за миење лице (незнам кој гавол ме тераше да експериментирам со Алверде) па гратис ЦЦ крема успат нема да ми е на одмет :)

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.455
    Допаѓања:
    38.505
    @sesilija ако не си многу светла над 03 гледај ги, мене ми беа првите две многу светли, а тројката е многу убава неутрална нијанса сосема ми се поклопи. Пробај ги 04 и 05 од тестерите, мене многу ми помогна што пробав и направив споредба во парфимеријата. Инаку пудрата ми е предобра.

Да се надополнам имаат и опис плус бројот ама не ги запамтив сите
    01- light beige
    02-rosy beige
    03-natural beige
    04- medium beige

Последна измена: 11 септември 2015
    На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.464
    Допаѓања:
    91.829
    Ветувам во понеделник ќе ја пробам. Секако се мислам која пудра да ја земам наредна, па ќе и дадам шанса на оваа пред новата на Буржоа.

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.891
    Допаѓања:
    5.235
    Која цена е моментално Seventeen Matt Plus во Космо? Пишуваше некакво намалување дека имаат. :)