Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Marmalade

Marmalade Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    43
    Од продавачите лично...за жал така е ;( и сега што понатаму ни јас не знам...многу се нервирам вака кога ќе се навикнеш на нешто и потоа нема да го произведуваат,истото ми се случи и со маскара една на лореал толку беше совршена трепка по трепка обликуваше,и се простив и од неа...чим нешто е на попуст подолго време и нема нијанси толку од него...ги читам коментариве за новата прееска ја пробував ама што знам...точно е дека е жолтеникава ,прашкаста....не знам што да одберам...

2. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Ja nemase kaj nas vo parfimeriite i pred eden mesec,pa ja zemav bourjois 123perfect ama ne tolku ubava kako flower perfection i e po suva,pa zatoa pocnav da koristam revlon od pred nekolku dena,ama sepak sakav koga ke dojde zimata da si ja kupam omilenata fp

3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.696
    Допаѓања:
    106.930

Јaс јa земaв пред неделa ипoл oд дм вo ГТЦ. Види и вo Шaтци истo вo гтц сигурнa сум декa и тaму јa видoв бaш oвa мoевo брoјче 52.

На Marmalade му/ѝ се допаѓа ова.
  4. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.696
    Допаѓања:
    106.930
    Marmalade и заборавив да кажам дека само во шатци има попуст на бројчето 54 околу 625 денари беше а другиве бројчиња од пудрава се со нормална цена , јас од дм ја земав 879 денари

5. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.554
    Допаѓања:
    5.901
    Oo и aкo имa пoпуст хaхa

6. viviette

viviette Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    157
    1.100 ден.? Да не е грешка некоја, дека јас 2.000 ден. ја купив. Не се грижи воопшто за нијасата, иако ја има само во една нијанса лесно се прилагодува на кожата. Еве ти праќам слики за да видиш како изгледа. Мене кожата од долната страна на раката ми е секогаш посветла него од горната, а сега и имам малку и боја фатено што значи уште поголема разлика има. Ја имам ставено пудрата и од надворешна и од внатрешна страна десно од точката и совршено покрива и на долната и на горната страна. Поздрав :)

Прикачени фајлови:

7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.373
    Допаѓања:
    286.614
    @koritsaki Работава моја сакам кажам не знам речам..уствари и не знам што сакам да кажам, ама да пробам.
    Пред пола година имаше ти напишано за еден производ кој се нанесуваше на лицето, делот околу очите и даваше сјај, свежина. Тогаш погледнав клип, бев воодушевена од ефектот и го заборавив :rofl:.

Знам беше како бел прашкаст во мало кутиче и се мислам дека содржеше м во името:tmi:. Цена 20-30 евра можеби.

Не ми се смејте.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    Дани, да не мислиш на ова?
    Јас ја користам пудрава на истиот начин кој ти го опиша, во Т-зоната и околу очите :)

powder.png

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  9. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.373
    Допаѓања:
    286.614
    Може може :D. Истиот производ да е, само од пруг производител.

Уствари не знам ни дали беше под категорија пудра, може нешто друго беше. Што гледав и јас тогаш не знам, важно се воодушевив.
    Ставаа на внатрешните капаци, јаболчниците...од прашокот и се добиваше некој сјај.(facepalm)
    Коритсаки пиша дека е најдоброто на пазарот, знам му го препорачуваше на некого.
    @Jordanovska-K тука редактирам за да не одам офф во оваа тема.
    Мислам дека е тоа што имав на ум. Фала ти :hug:
    Наредно одење во дм ќе се опулам подобро да најдам.

Последна измена: 16 септември 2015
    На koritsaki и Jordanovska-K им се допаѓа ова.
  10. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    @danichap , ми звучи како да опишуваш highlighter.

Еssence исто имаат добри highlighter-и, ама јас си ја користам пудрава во истата намена - нанесувам поголем слој и оставам да одстои некое време, и подоцна нежно ја отстранувам со четка за камена пудра (baking effect).

Highlighter-ите се нанесуваат на јаболкниците, над веѓите, на носот, секаде каде што сакаш да привлечеш светлина, бидејќи содржат микрочестички кои фино рефлектират светлина и даваат свеж изглед.

essence-soo-glow-highlighters-swatch.jpg

На Mama25, irenna и danichap им се допаѓа ова.
  11. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.696
    Допаѓања:
    106.930

Danichap , искренo незнaм штo сум пишувaлa , aмa и мене ми дoјде вo пaмет хaјлaјтер. Јaс гo прoбaв тoј нa Бенефит
    И бaш ми се дoпaднa ефектoт иaкo рaзмислувaв дaли дa гo земaм зaштo тoлку пaри не ми се дaвaa зa хaјлaјтер и пoтoa гo земaв хaјлaјтерoт нa NYX вo вид нa кaменa пудрa штo е и гo дaвa бaш истиoт ефект и кaј кaј е пoевтин.

На Mama25, danichap и Jordanovska-K им се допаѓа ова.
  12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    @koritsaki и други девојки што би можеле да знаат дали во Космос во Сефора има декоратива на Кларинс, конкретно ми треба оваа ББ крема:
    Ма и пудрите би сакала да ги пробам.

13. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.373
    Допаѓања:
    286.614
    Mary -Loy да не беше???

14. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.024
    Допаѓања:
    81.368
    Оп стоп Дани, јас го фалев Mary-Lou Manizer некаде по темите. :lol:
    Го купив неодамна, ќе пишам и рецензија наскоро - чекам прав момент да заблескам по есенската идила. :rofl::makeup:

П.С. Еве каде да прочитате нешто повеќе во врска со разликите помеѓу серумот и пудрата Хелти Микс. Пишувавме поодамна повеќе на темава, не ми текнува на која страница беше.
    Јас секогаш гласам за сеурмот :) , ама од проста причина што е недостапен кај нас, одлична зделка е и пудрата. :)

П.П.С. @mims-89, во Сефора има Кларинс козметика и како што ме држи сеќавање, ја видов и кремата пред некоја недела. :)
    Само уште @koritsaki да сподели цена ако знае, јас тоа не го меморирав.

Последна измена: 16 септември 2015
  15. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.373
    Допаѓања:
    286.614
    Со нетрпение чекам рецензија за хајлајтеров. Ми беше увртен во глава...и го најдов и најдов.
    Знам тој беше и Коритсаке некаде што го спомна и фалеше.
    А за разликиве и јас ја најдов пред 15 мин. рецензијава за разликите. Во однос на серумот ме одби што е повеќе наменет за лица со мрсна, комбинирана кожа. За некој со екстремно осетлива и сува кожа подобро да останам на пудрата.
    Туку пишав и во темата за четки за шминкање. Ај и таму посоветувај ме.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Цената треба да е околу 30-40 евра, не е повеќе...

17. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.696
    Допаѓања:
    106.930
    @danichap - да го имам спомнато и овој хајлајтер :lol: но не го купив на крај , зашто гледав разни видеа на јутјуб и некако не ме воодушеви како да не се познаваше воопшто на лице и на крај се премислив. Баш ќе направам еден swatch подоцна па да видиш како стои , ако можеш да најдеш nyx козметика може да си пробаш :)

@mims-89 - во градов кај што живеам таа Сефора не држат Кларинс производи , но во Солун во тој трговскиот мислам дека ја видов пред месец дена кремата и мислам дека беше околу 35 евра без попуст. :?: баш ќе прашам ако знае некој да ми каже па ако разберам со сигурност ќе пишам :) а да знаеш сега моментално има 30% попуст на тие познати брендови , секоја недела има , па ако одиш со попуст сигурно ќе ја најдеш

На mims-89 и danichap им се допаѓа ова.
  18. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.696
    Допаѓања:
    106.930
    @danichap еве зa oвoј хaјлaјтер збoрувaм :)

На macka91, softy1, mimi**** и 2 други им се допаѓа ова.
  19. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.373
    Допаѓања:
    286.614
    Колку што се сеќавам ти имаш мрсна кожа. синоќа баш гледав видеа за контурирање на лицето и сигурна сум дека мојата сува/осетлива кожа не би го издржала тоа.
    Гледам дека има течна варијанта од овој Bildschirmfoto 2015-09-17 um 12.46.38.png би се постигнал ли истиот ефект? Сега ми се уврти у глава ќе почнам да контурирам:tmi:.
    Ќе зедам бронзер(од benefit hoola го фалат) или темен стик(od meaybeline стикериве ги фалат гледам), а за светлите делови нешто вакво Bildschirmfoto 2015-09-17 um 12.49.15.png , односно да биде течно, демек подбро за оние со сува кожа.

Ај при араедно испаѓање ќе видам што ќе направам. До тогаш ќе гледам видеа на јутуб да принаучам нешто.

На koritsaki и Eli23 им се допаѓа ова.
  20. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.696
    Допаѓања:
    106.930

Да , мрсна кожа имам. Сум го видела и овој течен хајлајтер но не сум го пробала а исто има две нијанси како и овој јас што го имам. Пробај го па види , јас мислам дека течен по ке ти одговара штом имаш сува кожа :)