наменети се за мрсна кожа, но мене и ми беа многу портокалови и најсветлите нијанси, а лицето го правеше ко некој гипс да имаш, ја имам користено и мене воопшто не ми се допадна
Mnogu teska pudra,sestra mi ja koristese i kako maska da imase na liceto,mnogu pokriva,ne svetnuva liceto podolg perod no ne e prijatna na kozata
Поодамна прочитав едно мислење за некоја пудра што е добра исто како ревлонот само што таа не дава таков одблесок на блиц, ама заборавив која беше. Мислам некоја боржуа беше. Не сум сигурна. Знае некој? Иначе ревлон користам долго време, супер ми е. Ама на слики бела бела, страшно бела ме прави во фаца и затоа се решив некоја друга да земам, да сменам малку.
Имам комбинирана кожа,пробав многу пудри, но најзадоволна до сега сум од боржуа flower perfection,многу лесна текстура има нежна а воедно е и покривна многу,топло ја препорачувам
Max Factor 2 in 1 serum foundation добра е? Овде во Шветска е на попуст 300 ден па се мислам дали да ја земам?
Разгледав неколку рецензии на интернет и не сум сигурна колку би била добра за твојата кожа со оглед на тоа што има анти ејџ ефект.
Марама што направи, ја проба? Јас дури после 11 дена го гледам постот, си пишала понеделник, ама не си потенцирала кој, можеби си мислела за наредниот. Се шалам, јас сега сум нешто опседната со козметиката на Аура цело време читам некои рецензии за нивните производи. Знам дека не ги фалите нивните пудри, ја прочитав и твојата рецензија за Cover me, ама гледав рецензии на српски блогерки и ми се уврте во глава да ја пробам, па планирам да си земам тестер од нијансата 104, мислам дека таа ќе му одговара, чисто да ми помине мислата за таа пудра. Многу ми е полесно кога се описни нијансите, еве кај Cover me 104 е beige и имам некаква претстава, а вака со Севнтин е потешко.
Планирав минатиот понеделник да биде ама ќе морам да почекам до наредниот Инаку за пудрата од Аура, јас ги имам 101 и 103 и ги мешав за да добијам нијанса приближна на мојата. Не ми ни текна дека 104 може да ми биде подобра се додека не ми посочија од Аура. Кога ја пробав баш ми се слеа со тенот ама во тој момент веќе имав пудри и не ја земав. Што се однесува до одговарање на пудра забележав дека една иста пудра во 3 различни денови различно стои. Па сега имам две, три (ги оставив мислејќи дека не ми одговараат) и ги менувам во зависност од тоа како ми изгледа кожата.
Дејзи, јас си ставам од изложените тестери во мало кутивче од гроздова маст, количина колку за еднаш или два пати и никаде не ми правеле проблем. Сакам дома на раат да си ја тестирам, а не под неонска светлина и во брзање. А вака мали тестерчиња ретко каде даваат од причина што најчесто персоналот си ги собира за жал.
Девојки, ми треба помош од вас Значи сакам да ја купам Revlon Colorstay ама не можам да се решам за нијанса. Секаде каде што отидов да глеам тестери, сите беа оксидирани и со 2-3 нијанси потемни од неотворените. Претежно ги купувам најсветлите нијанси, моментално ја имам Max Factor Skin luminizer, нијанса 50 Natural.
150 buff мислам дека ќе ти биде ок. Доста светла е natural 50 нијансата на МФ. За секој случај, види ја и 180. Не мораш да пробаш од тестер, види на swatch-еви од блогерки, пребарај на Гугл и спореди со твојата.