Јас ја имам оваа и исто е многу покривна и повеќе е за навечер. А ако сакаш полесна тогаш најдобри се Мајбелин и Макс фактор ластинг перформанс
За тие што имаат комбинирана до мрсна кожа прашање. Ја користам ревлон колор стеј веке со години и ми е перфектна ама некако сакам да сменам малку па кажете ми дали да ја сменам за виши дерма бленд?
девојки едвај ја најдов денес во една парфимерија во битола и одма ја испробав одлична е имам комбинирана кожа немам мн.за покривање и лицето ми го прави мн.свежо досега ја користев менхетен но лицето ми се засити од неа ја користев повеќе од една година време беше за промена се надевам добра ќе ми е
Мене течната ми се допаѓа повеќе но и камената ја имам користено на мојата светла кожа 5-ка имам купувано и 4-премногу е светла а 6-та премногу темна
ај ве молам за еден совет ја користев така за преку ден пудрата на севентин ама имам комбинирана кожа и воопшто не ми одговара се мислев нешто за менхетен во црната тубичка или оваа новата што им е а и оваа нешто ја разгледувам на деби козметик што е за мат финиш ако некој има искуство за оваа нека напише или нека ми препорача пудра нека биде докај 500 онака за преку ден да ми се наоѓа и нека биде за комбинирана кожа.
Во една парфимерија во Бисер отидов со намера по пудра на менхетен но продавачката ми кажа дека сум мала за таа пудра и ми стави тестер од деби. Пудрата е одлична мноооогу е покривна (повеќе од менхетенот) само мене многу ми се познаваа влакненцата на лицето, тоа е и причината поради која не ја купив.
kako nov clen do sega razgledav 100 str i pak nezz kakva pudra da si kupam. Cel zivot sum vo potraga po vistinskata i nikako da ja najdam.Momentalno ja koristam na Seventeen Time Plus 4ka ama ne mi pokriva nisto za razlika od imapalta so koja ke izgledate kako da ste ja piknale glavata vo cement Time Plus ne se poznava deka voopsto ste ja nanele no ne pokriva.Sakam sega da idam da si ja kupam Max Factor lasting performance pa sakam da mi kazete koja cena e? http://www.balticbeauty.eu/toode/MaxFactor_Lasting_Performance_Foundation_Honey_Bei
некој друг да ми даде мислење за оваа пудра или некој нека ми препорача за комбинирана кожа докај 500 ден :?
Јас ја користам на Gosh и сум презадоволна ,затоа што покрива и воопшто не се познава дека имам ставено пудра, а ја користам и за преку ден и за навечер.одлична е.
јас користам на макс фактор и задоволна сум ми дава сјај и ми покрива се (ама немам и којзнае што брунки) ама сепак од пудрата лицето си го чувствувам мазно и исполнето со свежина
Во Шатце е 500 денари, тука некаде е и во другите парфимерии. Јас ја видов секаде и во Јуник и во Ким и во Еликсир мислам секаде ја има. И е за нормална кожа пред се, иако велат може и за сува. Јас имам сува и слободно можам да кажам дека за ништо не ја бива пудрава од моја гледна точка Менхетенот според сите читања се одлични за мрсните кожи, ама утки имаат во оние за сува.
Јас инерални пудри користам,сега ја имам на артдеко ама некако многу сува ми е,убава е покрива ама ми го суши лицето.Прикрај ми е па незнам каква да си земам а несакам течна. Ја има ли користено некој на ревлон минералнава?