Да , за нормална до комбинирана е , јас немам некоја мрсна кожа и мене ми е супер. За мн. мрсна кожа е другата 123 перфект
@koritsaki koja nijansa ja imase od Este Lauder? Koja e naj slicns so revlon 150 buff? Sakam da ja kupam ama neznam so nijansite. Vrabotenite mi ja preporacaa 1n2 ecru
Рoсе96 дa , 1n2 ecru јa имaм. Инaку пред тaa јa кoристев 2c3 fresco нo ми беше дoстa темнa. Јa кoристев и нa Ревлoн 150 buff и се сoсемa слични мoжеби мaaaлку oвaa нa ревлoн е пoсветлa. Нo и двете супер oдгoвaрaaт. Штетa штo јa немaм мoментaлнo пудрaтa нa ревлoн дa ти ги пoкaжaм нијaнсите пoдoбрo
@Rose96, да 1n2 Ecru e еквивалент на 150 Buff. Ама, внимавај 150 од таа за мрсна/комбинирана, не за сува. Зошто се различни. Тие за сува се потемни. Ама, зошто мислам дека ти не си толку светла? Внимавај Ecru е скоро креч бела на лице, иако не изгледа така. А, со блиц - бетер. Јас ќе ти кажам да пробаш 2n1 Desert Beige или ако ја има во Шведска 2w1 Dawn.
Извини што јас вака неповикана ќе се умешам 1n2 Ecru ти е полн погодок ако си ја користела 150 Buff, па и 180 Sand Beige. Јас 180 ја имам користено и Ecru ми беше мааалку светличка, ама ок изгледаше на лице, би можела да пројде и за 180. За 150 Buff мислам дека 1n2 е идеална, ама имај во предвид дека е доста светла
Ja zedov desert rose i ecru na tester da vidam koja poveke ke mi odgovara. Inaku napraviv sporedba so Revolonit 150 zatoa sto taa bese edinstvena pudra sto mi bese identicna so tenot. ☺️ Utre ke ja kupam i ke vi pisam ❤️
Бум шака лакааааааааа, бум, бум, стасав и ја до Ревлонот. Е тоа пумпата бееее, ај некако ќе преболам... Еирбраш ревлон е со пумпа, ама нијансите ќутук, како паштети. Џабалак тука да го купиш, не знам зошто кај нас толку скап - 12 долари сосе данок, тоа е 500-600 денари отприлика. Се мислев меѓу Олеј бб-кремата (како измешана бела помада и пудра е, во извртена линија, многу јак дизајн и е многу популарна марка тука, Olay) и Ревлонот, и отидов накај Ревлонот од проста причина што Олеј нема кај нас, па ми нема поента нешто да користам, да ми се бендиса и после да не можам да го купам. Го купив тоа за сува/нормална кожа, ради тоа што иде зима, а да не зборувам па тука колку е ладно, и не сакав тоа за мрсна да ме досуши уште толку во лицето. Нијансата си ја погодив и тоа мнооогу добро ја трефнав со оглед дека немав пристап до тестер, морав на тепка да одам. Е дали ја има кај нас, еден Господ знае, 320, true beige... И треба време да се стабилизира на лицето, прво изгледа чудно и вештачко, а по минута-две воооооопшто ама воопшто не се познава дека носиш пудро посебно не толку тешко и покривно пудро, а и се прилагодува на лицето, си легнува. Гледам оти е толку популарен Ревлонов, сега вака од малце, да го поносам сега следниов период па ќе допишам импресии.... а па со тоа четките како легнува,, тоа четката за течно пудро дури и делумно ми ја собира во шишенцето, папапапапа, а ќе се заангажирам и пумпичка да најдам додека сум на континентов каде што имаат нормални пумпички.
Ja zedov od Estee Lauder ecru, nijansata taman mi e pogodena, mnogu e dolgotrajna pudrava i ne se prekesuva na obleka telefon itn. Ke pisham detalna recenzija koga ke ja koristam povekje. I da eptem mogu mi naikuva na Revlonot.