Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Девојки имам некој жолткаст тен, ама светол... Ми треба пудра за нормална до комбинирана кожа до кај 500.. Ја користев најсветлата од Кетрис ал мат ама сега ми е пресветла.. Предлог?

2. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Од каде ја купуваше и колку пари? За кетрисот зборам? :)

И каква покривност има?

3. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Од Дм околу 420 беше. Мене ми беше солидна, еден слој ставав. Убаво ми изедначуваше тен и без камена околу 3 часа ми стои..

На x.Daisy.x му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285
    Дали можеби некоја од вас ја има користено оваа од Авон?

Avon Ideal Flawless Matte Mousse Foundation[​IMG]

5. marristovska1

marristovska1 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2015
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    170
    Здраво феминки,ќе може да ми кажете доколку ја имате користено пудрата на max factor - lasting performance дали сте задоволни? Сакам да знам дали покрива добро и дали би ми одговарала бидејќи јас имам мрсна кожа... фала ви многу :)))

6. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.779
    Допаѓања:
    2.091
    @marristovska1 Јас ја имав пред неколку месеци, покривноста и е доста висока, не е скроз мат има некој dewy финиш, убаво стои на лице но за жал мене нијансите не ми се погодени.. Сите се розеви што не ми одговараат на мојот жолт подтон и изгледам како да сум намачкала паштета :lol: а и содржи парабени што мене ми создаде акни на моето доста проблематично лице..
    Но доколку ти одговараат нијансите и немаш проблеми со акни и со козметика која содржи парабени тогаш дај и шанса мислам дека ќе ти се допадне.. Да беа погодени нијансите и да не ги содржеше тие состојќи кои моето лице не ги прифаќа сигурно би ја користела уште долго.

На marristovska1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Да дадам мислење за новата пудра на Боржуа Аир Матот ја пробав на тестер да малку на жуто мава ама јас потемна нијанса пробав.Инаку пудрата е многу покривна , преубаво мириса и убаво го матира лицето.Мајка ми ептен ми ја бендиса како ми стоела па се ми ја фали.И викам дај ми пари да си ја купам вика аа скупа е хаха.Имам залиха на пудри па кога ке ми е некоја при крај обавезно ја купувам.Слична ми е ко мајбелајн 24.Ја препорачувам :hai:

8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.262
    Допаѓања:
    81.825
    @marristovska1, штом имаш мрсна кожа, подобро земи ја Facefinity 3 in 1. Дури и самата формула е многу подобра од онаа на Lasting Performance, посебно кога се работи за мрсна кожа.
    Мислам дека повеќе ќе ти се допадне оваа.

Туку, јас денес цел ден го поминав со Ревлон Колорстеј + фиксаторот од Авон на лице, прв пат без камена пудра после не знам колку години редовно користење на истата и замислете, ниту почна да блишти, ниту пак има некакви знаци дека во скоро време би почнала да светкам. :)
    Чао камена пудра, јас се (само)заљубив. :smirk:

На Doozy, rainbowec, Rose96 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Мишела какво мислење имаш за Аир матот ? Неможам да ти ги барам мислењата.Инаку ептен ти се допаѓа фиксаторот а ? Епа и мене хаха.Има добри производи од авон.

10. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.262
    Допаѓања:
    81.825
    @Winter Lady

Инаку да, ми се допаѓа фиксаторот, ќе го нарачам пак кога ќе ги потрошам залихите. :)

На Winter Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Јас на огледало кога се видов после 4 часа ми стоеше сеуште после незнам не се погледнав.Без никаква подлога ни камена пудра ни фиксатор.Со камена а и фиксатор мислам дека ке достигне над 10 часа.Може и 12.Фиксаторот една вечер за излегување од 9 часот до сабајле до 7 ми ја држеше шминката иако нонстоп се факам по лицето.Мене ми се допадна пудрата А НА МАЈКАМИ ПОСЕБНО ЛИЦЕТО КРИСТАЛ МИ ГО ПРАВЕЛА.Ми беше премногу меко и на допир и матирачко.пОДОБРА Е ОД 123 ПЕРФЕКТ.:D Фала ти за спојлерот.Мене ревлонот не ми е покривна баш.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.262
    Допаѓања:
    81.825
    Мене старото издание на Ревлон ми беше ужасно, новата формула е подобра и во однос на формулата и во покривноста, супер ми е.
    Буржоа не ја користам толку често, ептен кога ме фаќа мерак да сменам. Фина е, ми се допаѓа, ама не е Ревлон. :)

На Winter Lady, Rose96 и mimi**** им се допаѓа ова.
  13. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.647
    Допаѓања:
    2.475
    @Mishela а што користиш како подлога под Ревлонот? Се мислам и јас да ја земам, а моментално користам крема Гарниер, па се мислам дали би одговарала.

14. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.262
    Допаѓања:
    81.825
    @velesanka, користам наизменично две креми, во зависност од тоа каква ми е ситуацијата со кожата; кога е постудено и кожата ми се суши, нанесувам Nutra Effects од Авон (онаа хидратантната со сино на амбалажата) и во денови кога лицето ми е помасно, ја нанесувам онаа Gentle Aloe од Avon Care линијата.
    И со двете се совпаѓа одлично. Впрочем, не знам која крема не ми одговарала со оваа пудра, единствено не бев задоволна како изгледа со онаа матирачката на Алверде (јаболко и лимета).

На velesanka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.997
    Допаѓања:
    108.539
    Јас почнав да ја користам пудрата на Bourjois flower perfection , пудрата е супер има голема покривност , само едно ми е чудно истото од пред 2,5 години кога ја користев, зашто имам чувство дека е леплива по нанесувањето , било да ставам камена или не , кога ќе се фатам на лице - лицето лепливо.. дали и вие што ја користите истото ви се случува баш ме интересира.. :wasntme:
    како и да е имам мн пудри отворено , Есте што завршува , на Мејк ап форевер и на Буржуа. Сега сакам да пробам некоја и на Сефора , таа ми е наредна на список :D Сигурно се чудите ама обожавам да си правам колекција од течни пудри :D

16. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.041
    Допаѓања:
    5.470
    Дали ја има кај нас новата Мaybelline dream satin liquid? И која цена е?

17. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.408
    Допаѓања:
    77.710
    Доста долго време ја користев од гош пудрата и ми беше преубава, ама по долго користење кожата изгледа ми се презасити и ја чувстував цело време како на површината да ми е,како маска. После тоа бев во потрага по совршената пудра па пробував од макс фактор, лореал, мејбилан и ниедна не ми одговараше. Па по препорака од @Mishela зедов тестерче од ревлонот и веќе 2-3 дена ја користам и можам да кажам дека е одлична.Најдобра пудра до сега што сум ја користела. Лесна ја осеќам на кожата, ми го изедначува тенот, а и доста е покривна. Ти благодарам многу @Mishela :*

На rainbowec, Mishela и Rose96 им се допаѓа ова.
  18. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.972
    Девојки мене ми треба нова пудра.
    Имам нормална кожа со мрсна т зона.
    Ја користев seventeen matte plus одлична ми беше, но ми пречеше мирисот.
    Виши ја имам но таа ретко ја користам.
    После ја купив max factor face finity добра е но многу ми го суши лицето како лишаи ми прави и заприметив дека оксидира. Сега барам др па препорачајте некоја друга цената не е битна.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.637
    Moze da ja probas bourojis flower perfection mislam deka ke ti odgovara,mnogu e pokrivna i prekrasno mirisa,isto i revlon za normalna koza e dobra,gi imzm i dvete i mi se omileni ne bi gi menuvala

На lovemme и koritsaki им се допаѓа ова.
  20. AGIrlNamedMarija

AGIrlNamedMarija Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    214
    Јас последниве неколку години ја користам bourojis healty mix и мислам дека подобра пудра за таа цена нема на пазарот.
    Тоа го кажувам во однос на трајноста, покривноста и здравиот сјај на лицето што го дава. Инаку пудрата е за сува кожа, меѓутоа јас имам комбинирана кожа и ептен ми одговара, особено во зимскиот период. Повремено кога ќе ми се смачи ја менувам, но секогаш повторно и се враќам.
    Единствена мана што јас и ја наоѓам е тоа што се копира на алишта и нема заштитен фактор.
    Исто така и ревлонот ти е одличен избор.

На Sanjichka007, lovemme и buba4e89 им се допаѓа ова.