Девојки имам некој жолткаст тен, ама светол... Ми треба пудра за нормална до комбинирана кожа до кај 500.. Ја користев најсветлата од Кетрис ал мат ама сега ми е пресветла.. Предлог?
Од Дм околу 420 беше. Мене ми беше солидна, еден слој ставав. Убаво ми изедначуваше тен и без камена околу 3 часа ми стои..
Здраво феминки,ќе може да ми кажете доколку ја имате користено пудрата на max factor - lasting performance дали сте задоволни? Сакам да знам дали покрива добро и дали би ми одговарала бидејќи јас имам мрсна кожа... фала ви многу ))
@marristovska1 Јас ја имав пред неколку месеци, покривноста и е доста висока, не е скроз мат има некој dewy финиш, убаво стои на лице но за жал мене нијансите не ми се погодени.. Сите се розеви што не ми одговараат на мојот жолт подтон и изгледам како да сум намачкала паштета а и содржи парабени што мене ми создаде акни на моето доста проблематично лице.. Но доколку ти одговараат нијансите и немаш проблеми со акни и со козметика која содржи парабени тогаш дај и шанса мислам дека ќе ти се допадне.. Да беа погодени нијансите и да не ги содржеше тие состојќи кои моето лице не ги прифаќа сигурно би ја користела уште долго.
Да дадам мислење за новата пудра на Боржуа Аир Матот ја пробав на тестер да малку на жуто мава ама јас потемна нијанса пробав.Инаку пудрата е многу покривна , преубаво мириса и убаво го матира лицето.Мајка ми ептен ми ја бендиса како ми стоела па се ми ја фали.И викам дај ми пари да си ја купам вика аа скупа е хаха.Имам залиха на пудри па кога ке ми е некоја при крај обавезно ја купувам.Слична ми е ко мајбелајн 24.Ја препорачувам
@marristovska1, штом имаш мрсна кожа, подобро земи ја Facefinity 3 in 1. Дури и самата формула е многу подобра од онаа на Lasting Performance, посебно кога се работи за мрсна кожа. Мислам дека повеќе ќе ти се допадне оваа. Туку, јас денес цел ден го поминав со Ревлон Колорстеј + фиксаторот од Авон на лице, прв пат без камена пудра после не знам колку години редовно користење на истата и замислете, ниту почна да блишти, ниту пак има некакви знаци дека во скоро време би почнала да светкам. Чао камена пудра, јас се (само)заљубив.
Мишела какво мислење имаш за Аир матот ? Неможам да ти ги барам мислењата.Инаку ептен ти се допаѓа фиксаторот а ? Епа и мене хаха.Има добри производи од авон.
@Winter Lady Спојлер Инаку да, ми се допаѓа фиксаторот, ќе го нарачам пак кога ќе ги потрошам залихите.
Јас на огледало кога се видов после 4 часа ми стоеше сеуште после незнам не се погледнав.Без никаква подлога ни камена пудра ни фиксатор.Со камена а и фиксатор мислам дека ке достигне над 10 часа.Може и 12.Фиксаторот една вечер за излегување од 9 часот до сабајле до 7 ми ја држеше шминката иако нонстоп се факам по лицето.Мене ми се допадна пудрата А НА МАЈКАМИ ПОСЕБНО ЛИЦЕТО КРИСТАЛ МИ ГО ПРАВЕЛА.Ми беше премногу меко и на допир и матирачко.пОДОБРА Е ОД 123 ПЕРФЕКТ. Фала ти за спојлерот.Мене ревлонот не ми е покривна баш.
Мене старото издание на Ревлон ми беше ужасно, новата формула е подобра и во однос на формулата и во покривноста, супер ми е. Буржоа не ја користам толку често, ептен кога ме фаќа мерак да сменам. Фина е, ми се допаѓа, ама не е Ревлон.
@Mishela а што користиш како подлога под Ревлонот? Се мислам и јас да ја земам, а моментално користам крема Гарниер, па се мислам дали би одговарала.
@velesanka, користам наизменично две креми, во зависност од тоа каква ми е ситуацијата со кожата; кога е постудено и кожата ми се суши, нанесувам Nutra Effects од Авон (онаа хидратантната со сино на амбалажата) и во денови кога лицето ми е помасно, ја нанесувам онаа Gentle Aloe од Avon Care линијата. И со двете се совпаѓа одлично. Впрочем, не знам која крема не ми одговарала со оваа пудра, единствено не бев задоволна како изгледа со онаа матирачката на Алверде (јаболко и лимета).
Јас почнав да ја користам пудрата на Bourjois flower perfection , пудрата е супер има голема покривност , само едно ми е чудно истото од пред 2,5 години кога ја користев, зашто имам чувство дека е леплива по нанесувањето , било да ставам камена или не , кога ќе се фатам на лице - лицето лепливо.. дали и вие што ја користите истото ви се случува баш ме интересира.. како и да е имам мн пудри отворено , Есте што завршува , на Мејк ап форевер и на Буржуа. Сега сакам да пробам некоја и на Сефора , таа ми е наредна на список Сигурно се чудите ама обожавам да си правам колекција од течни пудри
Доста долго време ја користев од гош пудрата и ми беше преубава, ама по долго користење кожата изгледа ми се презасити и ја чувстував цело време како на површината да ми е,како маска. После тоа бев во потрага по совршената пудра па пробував од макс фактор, лореал, мејбилан и ниедна не ми одговараше. Па по препорака од @Mishela зедов тестерче од ревлонот и веќе 2-3 дена ја користам и можам да кажам дека е одлична.Најдобра пудра до сега што сум ја користела. Лесна ја осеќам на кожата, ми го изедначува тенот, а и доста е покривна. Ти благодарам многу @Mishela
Девојки мене ми треба нова пудра. Имам нормална кожа со мрсна т зона. Ја користев seventeen matte plus одлична ми беше, но ми пречеше мирисот. Виши ја имам но таа ретко ја користам. После ја купив max factor face finity добра е но многу ми го суши лицето како лишаи ми прави и заприметив дека оксидира. Сега барам др па препорачајте некоја друга цената не е битна.
Moze da ja probas bourojis flower perfection mislam deka ke ti odgovara,mnogu e pokrivna i prekrasno mirisa,isto i revlon za normalna koza e dobra,gi imzm i dvete i mi se omileni ne bi gi menuvala
Јас последниве неколку години ја користам bourojis healty mix и мислам дека подобра пудра за таа цена нема на пазарот. Тоа го кажувам во однос на трајноста, покривноста и здравиот сјај на лицето што го дава. Инаку пудрата е за сува кожа, меѓутоа јас имам комбинирана кожа и ептен ми одговара, особено во зимскиот период. Повремено кога ќе ми се смачи ја менувам, но секогаш повторно и се враќам. Единствена мана што јас и ја наоѓам е тоа што се копира на алишта и нема заштитен фактор. Исто така и ревлонот ти е одличен избор.