Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.098
    Колку држи? Јас ја пробав пред да ја купам на Loreal но некако не ми се допадна структурата. Сега викаш за комбинирана одговара, да си ја потрошам мојата ќе си ја купам.

2. AGIrlNamedMarija

AGIrlNamedMarija Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    214
    Каде и да сум ја купила пудрата, на сите девојки што ја продаваатѕ= коментарот им е дека иако пудрата првично е наменета за сува кожа, одговара и за оние што имаат комбинирана кожа.
    Во однос на трајноста не можам да речам дека е на ниво на Есте или Диор (овие две сум ги користела и мислам дека 2 дена да не ја избришеш шминката пак ќе имаш пудра), ама за мој стандард е супер. Јас ја носам преку цел ден бидејќи најчесто заглавувам на работа и си стои на лицето. Притоа внимавам да не се допирам на лицето, ама тоа со сите пудри ми е навика.
    И секогаш кога и да почнувам да ја користам, ако сум правела пауза, на сите коментарот им е дека лицето ми е премногу свежо, дека имам одличен сјај, што сум сменила и слично :D

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.699
    Допаѓања:
    106.935

lovemme пробај ја на ревлон, ќе бидеш презадоволна. друга опција ти е на буржуа флауер перфекшн

На rainbowec, lovemme и mimi**** им се допаѓа ова.
  4. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    73.516
    Ако зборуваш за лореал 24 што е точно дека повеќе одговара за комбинирана кожа. Јас имам сува кожа на периоди и ја користев и воопшто не ми одговараше се осеќав како паштета да имам на лицево. :D@AGIrlNamedMarija

5. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Јас би ја замолила @Rose96 ако може да напише кратка рецензија за Fit Me пудрата и коректорот од Maybelline. За каков тип на кожа, каков подтон има, од каде ја зеде, колку кошта итн итн. :)

6. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    @kanella добив многу пораки за пудрава и овде и на фб, морам да ти кажам само дека никако не е за мрсна кожа, ептем многу свето на лицето а тоа е голем минус, за нормална/сува кожа би била перфектна. Јас ја користев со матт база за течна пудра и така многу ми се допадна. Има средна покривност која што може да се надоградува. И има сјајен блескав завршеток, јас ја зедов за зимава кога кожата ќе ми биде по сува. Многу убаво изгледа на лицето, многу природно. Инаку мојава е со жолт подон и е втора по ред светла нијанса, 210 е нај светлА. Ако имаш нормална или сува кожа супер пудра е ако имаш мрсна мој совет не ја купувај. Ке пишам по детална рецензија кога ќе ја користам подолго и ке ставам и линк тука. А за коректорот искрено сум многу разочарана, ама кратко време го користам па затоа и за него ќе пишам повеќе детали кога ке го користам подолго. Инаку ги зедов Шветска со цена околу 10 евра ☺️

На kanella му/ѝ се допаѓа ова.
  7. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    Се согласувам со @Rose96 за Fit Me Maybellinе дека е за сува/нормална кожа, затоа што после нанесувањето има дискретен сјај. И јас ја купив летово од странство, нијанса 220 Natural Beige - со портокалов подтон, но од истата линија оние кои завршуваат со бр.5 се со розев подтон (така прочитав некаде).
    Пудраtа има гел формула, па затоа лесно се нанесува и изгледа многу нежно и природно, иако при нанесувањето може да делува многу тешко и густо, па треба побрзо да се нанесе.
    На прв момент може и да не изгледа како да се совпаѓа со тенот, но многу брзо успешно се адаптира и го изедначува.
    Јас ја користев летово во најтоплото и многу брзо ми светнуваше, ќе видиме како ќе се однесува ладниов период :D

На kanella и Rose96 им се допаѓа ова.
  8. AGIrlNamedMarija

AGIrlNamedMarija Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    214
    погоре пишував за Bourojis healthy mix :D

9. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Јас ја земав оваа од Менхетен, прв пат ја користам, многу убаво покрива ама сува е и треба да се внимава при нанесувањето да не се претера.

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Мајка ми има на Clinique течна,а камена Stay Matte

11. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Што мислите за пудрава? Ја има некој користено?

12. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Da se samocitiram, bidejki ne dobiv predlozi minatiot pat, a ushte ne najdov pudra...

13. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    http://forum.femina.mk/attachments/...glasting-foundation-d33716_2_3266-jpg.218519/ Мене ми е една од најдобрите пудри за таа цена околу 600 денари.Ретко среќавам тука некој да ја пофали или користи зависи дали им одговаа на лицето.За нормална комбинирана кожа била јас мислев дека е за сува како и да е мене ми легнува супер на лицето.Многу покривна е.Мене кристал ми е лицето од неа.:inlove:

На mimi**** и kjukli им се допаѓа ова.
  14. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Iskreno ja imav zaboraveno pudrata,a stvarno e preubava,posebno za zimno vreme koga kozata ni e posuva,dava preubav sjaj,pokriva i e mnogu hidratantna,definitivno ke si ja zemam sega za ladnoto vreme,fala ti winter lady:*

На Winter Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  15. anna01

anna01 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo devojki!!!sakam da ve prasam dali nekoj ja ima koristeno pudrata rimmel stay matte I da mi kazete nesto poveke za nea,fala vi,pozdrav :l:

16. anna01

anna01 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    zdravo devojki sakam da ve prasam dali nekoj ja ima koristeno pudrata rimmel stay matte I ako moze da mi kaze nesto poveke za nea..fala vi :l::l:

Прикачени фајлови:

17. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Момички ќе ве замолам за предлог убава камена или пудра во прав, ама да покрива. :D
    Имам периоди кога не сакам со ништо да се шлапам по лице па камена ми е идеална опција.

Последно за оваа намена на Римел ластинг финиш камената ја користев, и години уназад на Боржуа хелти микс камената.
    Океј ми се и двете ама не ми се тоа што барам некако. :?:

18. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    http://3.bp.blogspot.com/-DIp_AAVipdU/UYlgRjT3OWI/AAAAAAAADCQ/4eaYw9VgA7k/s1600/P4110062.JPG
    Дефинитивно најпокривната пудра што ја имам користено, од камените. Два пати ја имам користено. Цената и е околу 600-650 денари.

19. srnicka00

srnicka00 Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Девојки дали некој ја има користено од MAC Studio Fix Fluid, дали сте задоволни? И дали некој знае која е цената на пудрава во MAC во Солун?:)

20. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    31.339
    Девојки ај кажете ми некоја убава пудра за мрсна кожа ?