Течна пудра за лице

Discussion in 'Лице' started by angel, Nov 23, 2009.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Колку држи? Јас ја пробав пред да ја купам на Loreal но некако не ми се допадна структурата. Сега викаш за комбинирана одговара, да си ја потрошам мојата ќе си ја купам.

2. AGIrlNamedMarija

AGIrlNamedMarija Истакнат член

Каде и да сум ја купила пудрата, на сите девојки што ја продаваатѕ= коментарот им е дека иако пудрата првично е наменета за сува кожа, одговара и за оние што имаат комбинирана кожа.
    Во однос на трајноста не можам да речам дека е на ниво на Есте или Диор (овие две сум ги користела и мислам дека 2 дена да не ја избришеш шминката пак ќе имаш пудра), ама за мој стандард е супер. Јас ја носам преку цел ден бидејќи најчесто заглавувам на работа и си стои на лицето. Притоа внимавам да не се допирам на лицето, ама тоа со сите пудри ми е навика.
    И секогаш кога и да почнувам да ја користам, ако сум правела пауза, на сите коментарот им е дека лицето ми е премногу свежо, дека имам одличен сјај, што сум сменила и слично :D

buba4e89 likes this.
  3. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

lovemme пробај ја на ревлон, ќе бидеш презадоволна. друга опција ти е на буржуа флауер перфекшн

rainbowec, lovemme and mimi**** like this.
  4. macka91

macka91 Форумски идол

Ако зборуваш за лореал 24 што е точно дека повеќе одговара за комбинирана кожа. Јас имам сува кожа на периоди и ја користев и воопшто не ми одговараше се осеќав како паштета да имам на лицево. :D@AGIrlNamedMarija

5. kanella

kanella Популарен член

Јас би ја замолила @Rose96 ако може да напише кратка рецензија за Fit Me пудрата и коректорот од Maybelline. За каков тип на кожа, каков подтон има, од каде ја зеде, колку кошта итн итн. :)

6. Rose96

Rose96 Форумски идол

@kanella добив многу пораки за пудрава и овде и на фб, морам да ти кажам само дека никако не е за мрсна кожа, ептем многу свето на лицето а тоа е голем минус, за нормална/сува кожа би била перфектна. Јас ја користев со матт база за течна пудра и така многу ми се допадна. Има средна покривност која што може да се надоградува. И има сјајен блескав завршеток, јас ја зедов за зимава кога кожата ќе ми биде по сува. Многу убаво изгледа на лицето, многу природно. Инаку мојава е со жолт подон и е втора по ред светла нијанса, 210 е нај светлА. Ако имаш нормална или сува кожа супер пудра е ако имаш мрсна мој совет не ја купувај. Ке пишам по детална рецензија кога ќе ја користам подолго и ке ставам и линк тука. А за коректорот искрено сум многу разочарана, ама кратко време го користам па затоа и за него ќе пишам повеќе детали кога ке го користам подолго. Инаку ги зедов Шветска со цена околу 10 евра ☺️

kanella likes this.
  7. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се согласувам со @Rose96 за Fit Me Maybellinе дека е за сува/нормална кожа, затоа што после нанесувањето има дискретен сјај. И јас ја купив летово од странство, нијанса 220 Natural Beige - со портокалов подтон, но од истата линија оние кои завршуваат со бр.5 се со розев подтон (така прочитав некаде).
    Пудраtа има гел формула, па затоа лесно се нанесува и изгледа многу нежно и природно, иако при нанесувањето може да делува многу тешко и густо, па треба побрзо да се нанесе.
    На прв момент може и да не изгледа како да се совпаѓа со тенот, но многу брзо успешно се адаптира и го изедначува.
    Јас ја користев летово во најтоплото и многу брзо ми светнуваше, ќе видиме како ќе се однесува ладниов период :D

kanella and Rose96 like this.
  8. AGIrlNamedMarija

AGIrlNamedMarija Истакнат член

погоре пишував за Bourojis healthy mix :D

9. Elissa

Elissa Форумски идол

Јас ја земав оваа од Менхетен, прв пат ја користам, многу убаво покрива ама сува е и треба да се внимава при нанесувањето да не се претера.

CameliaMiller likes this.
  10. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Мајка ми има на Clinique течна,а камена Stay Matte

11. savana

savana Популарен член

Што мислите за пудрава? Ја има некој користено?

12. kjukli

kjukli Форумски идол

Da se samocitiram, bidejki ne dobiv predlozi minatiot pat, a ushte ne najdov pudra...

13. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

http://forum.femina.mk/attachments/...glasting-foundation-d33716_2_3266-jpg.218519/ Мене ми е една од најдобрите пудри за таа цена околу 600 денари.Ретко среќавам тука некој да ја пофали или користи зависи дали им одговаа на лицето.За нормална комбинирана кожа била јас мислев дека е за сува како и да е мене ми легнува супер на лицето.Многу покривна е.Мене кристал ми е лицето од неа.:inlove:

mimi**** and kjukli like this.
  14. mimi****

mimi**** Истакнат член

Iskreno ja imav zaboraveno pudrata,a stvarno e preubava,posebno za zimno vreme koga kozata ni e posuva,dava preubav sjaj,pokriva i e mnogu hidratantna,definitivno ke si ja zemam sega za ladnoto vreme,fala ti winter lady:*

Winter Lady likes this.
  15. anna01

anna01 Истакнат член

Zdravo devojki!!!sakam da ve prasam dali nekoj ja ima koristeno pudrata rimmel stay matte I da mi kazete nesto poveke za nea,fala vi,pozdrav :l:

16. anna01

anna01 Истакнат член

zdravo devojki sakam da ve prasam dali nekoj ja ima koristeno pudrata rimmel stay matte I ako moze da mi kaze nesto poveke za nea..fala vi :l::l:

Attached Files:

17. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Момички ќе ве замолам за предлог убава камена или пудра во прав, ама да покрива. :D
    Имам периоди кога не сакам со ништо да се шлапам по лице па камена ми е идеална опција.

Последно за оваа намена на Римел ластинг финиш камената ја користев, и години уназад на Боржуа хелти микс камената.
    Океј ми се и двете ама не ми се тоа што барам некако. :?:

18. M.laDy

M.laDy Популарен член

http://3.bp.blogspot.com/-DIp_AAVipdU/UYlgRjT3OWI/AAAAAAAADCQ/4eaYw9VgA7k/s1600/P4110062.JPG
    Дефинитивно најпокривната пудра што ја имам користено, од камените. Два пати ја имам користено. Цената и е околу 600-650 денари.

19. srnicka00

srnicka00 Активен член

Девојки дали некој ја има користено од MAC Studio Fix Fluid, дали сте задоволни? И дали некој знае која е цената на пудрава во MAC во Солун?:)

20. deskarada

deskarada Форумски идол

Девојки ај кажете ми некоја убава пудра за мрсна кожа ?