Па не е баш нова пудрава, ја имаш во сите парфимерии околу 500 денари е. Не би ја препорачала за мрсна кожа, повеќе е за сува, евентуално нормална. Ок покривност, од трајност не бев задоволна. И нијансите се малку чудни... Ако не планираш да ненесуваш течна пудра прво, подобро би ти било врз кремата да користиш пудра во прав одколку камена. Би ти ја препорачала минералната на Артдеко. Ти треба и специјална четка за нанесување или пуфкасто перниче. Ваква четка: Или вакво перниче: Во пакувањето мислам дека нема перниче/сунѓерче ама не ме држи за збор одамна ми е купена. Сум пробала многу пудри во прав, а од оваа сум најзадоволна, покривна е многу, а природно изгледа на лице ептен. Рамномерно се нанесува, не е таква да се собере на едно место и да не мрдне после, не ги истакнува сувите делови, јас со сува кожа ја користам. И самостојно кога ја нанесувам лицето ми го прави перфектно, долготрајна е, нема да ти се излупи по 2 саати или магично да исчезне (секако зависи и од кремот кој го користиш како подлога). Чини околу 1000 денари. Ми се чини дека ја имаше и во помало пакување со вградена четкичка, е вакво: Треба да е истата пудра во различно пакување, тоа е поефтино го имам гледано околу 700 денари. Пудрата вреди за секој денар, мене повеќе ми се погоди и од Диор која е 3 пати поскапа... Баш ме интересира коментар ако се одлучиш за оваа. Ќе ја користиш долго време, јас веќе година ипол терам.
^ Оваа ја меркав уште од пред некое време ама не можам никако за нијанса да се решам... Тенот ми е со жолт подтон, а светол. Пример Ревлон 150 ми е светла, 180 ми е малку темна. Идеална нијанса ми е на Боржуа Хелти Микс 52. Оваа на Артдеко во прав не можам никако нијанса да одберам...
Имам комбинирана кожа, образите ми се нормални (понекогаш суви) а т-зоната ми е масна. Најзадоволна сум од Ревлонот, бидејќи најдолготрајна ми е. Ама не знам денски, сепак многу ми е тешка... Затоа не ми е holy grail да речам. Хелти миксот на Боржуа мене ми е една од најомилените. Секогаш на нејзе и се враќам, без разлика која и да ја пробам. Покривноста не и е баш најјака ама супер изедначува тен, и многу природно изгледа на лицето. Во глобала се уште сум во потрага по пудра која ќе изгледа природно на лицето, ќе биде долготрајна и ќе покрива. Таква изгледа за мене нема.
Ne mi e za pokrivnost tolku, kolku shto sakam da go izednacham tenot na liceto. A nijansa nikako ne mozam da najdam. Zatoa i te prashav, mi deluva deka imame ist ten. Kje ja probam 52ka na Helti mix se nadevam kje bide okej. Ti blagodaram
Вака , 29 евра чини пудрата (имаат и често 25% па може и поевтино да ја најдеш), ја имам пробано само од тестерче и искрено не ми се допадна , покривноста е супер , средна до висока , мат е , но од километар се гледаше дека имам пудра ја чувствував на лицето ко маска и плус ги затвараше порите.. на поечток се воодушевив со покривноста но и претешки пудри не ми се допаѓаат. Можеш да си пробаш може ќе ти се допадне тебе , а инаку пудрава е само за мрсна никако за сува
Ми треба пудра до 500 ден за комбинирана кожа, да биде средно покривна или покривна, али да има некој природен финиш, да не биде како маска.
Јас ги гледав денес 010 и 015 и не знам која би ја земала, светла сум си, ама па да не бидам ептен како дух со 10ката..
За каков тип на кожа е МаксФактор Колор Адапт? Ја начекав на добра акција, но реков прво да се информирам.
Кетрис? Да бајаги се светли и беж се.. Јас 010 ка користев. Ме правеше малку посветла и летово ја мешав со ББ крема.
Јас на тестер пробав две од Аир Матот 03 и 02 мислам дека 02 ми беше погодена.Буквално овакво ми го направи лицето.Исто како и мајбелајнот мн.слични ми се. @kjukli Се надевам и кај тебе ке е исто.
Девојки Буржоар хелти миксот колку пари е да не знае некоја и дали би ми ја препорачале за сува кожа? Ви благодарам.
мајка ми ја користи таа мислам дека е околу 700-800 денари и е доста задоволна има исто така сува кожа
Океј благодарам за препораката, не можам да си најдам некоја добра пудра имам многу светол тен и сува кожа и ми ја препорачаа оваа пудра па реков да се консултирам и тука.
Океј благодарам, ќе ја ѕирнам и таа сигурно е достапна по порфимерииве, би требало во шатци да ја има, во Гостивар од искуство никад не можам да си најдам соодветно нешто било што и да е. Тоа што го барам ми се има дешавано често да не го најдам