Kanella не би ти препорачала да ја земеш пудрава иако е на добра акција.Ја користев пред неколку години и навистина беше најубавата пудра и немаше рамна, лицето порцеланско го правеше, а не беше тешка.Но и ја сменија формулата и сега не би ја купила по никоја цена, па така и не ја користам воопшто.Ја искварија ептен.Би ти препорачала да си земеш друга пудра.А штета, сеуште ми е криво бидејки стварно беше предобра. Но во секој случај на времето кога ја користев имав нормална кожа и ми одговараше.
Да не ја има некаде на Аура, cover me, на попуст? Обично ја даваат со плус уште некој производ гратис па би сакала да ја пробам за преку ден до факултет одлична мислам дека би била.
Провери во Шатце. Како да ја видов кога бев. Римел стеј мат сигурно беше на попуст. Мислам и Аура, ама не сум сигурна.
Мене најсветлата нијанса (101) на Cover Me од Aura ми е прекрасна, но формулата е ужасна за мојата кожа. А баш штета, за така добра и секогаш пристапна цена, па и погодената нијанса. Секогаш сум така со budget friendly пудрите.
Доста солидна покривност има, @Luna91. Eве рецензија во која има дадено слики во однос на покривноста, па процени сама. http://enovosti.ba/aura-quotcover-mequot-tecni-puder-sve-nijanse/582720 Мене не ми одговара формулата, малку ми е тешка, а секојдневно ја користам Ревлон Колорстеј, која не ми е воопшто како оваа. Не ми се познава на лице зашто мојата нијанса (101) е баш неутрална и исто како да немам пудра изгледа, но многу ми се познаваат сувите делови и околу очите изгледа лошо.
@Luna91 Ревлонот е 850 по пафимериите, во Зегин е нешто поевтина, а Аура е речиси три пати поевтина, 300 и нешто денари е. Значителна разлика има во цената и многу сакав да ми одговара пудрава ама тоа е, си останувам на Ревлонот. Затоа пак, на мајка ми ѝ се посреќи.
А некој да направи споредба во однос на покривноста и тежината помеѓу Cover me, и оваа другава Take care? Порано ич не ги сакав на Аура производите, ми беа дури и подпросечни, ама откако почнав да ги користам моливчињата, руменилата и сјаевите се предомислив. Во последно време се навистина подобрени во однос на квалитеот. Од пудриве сеуште немам пробано ништо, па би сакала да си земам една од овие две. Оваа сега ја има на попуст во космо за смешни 250 денари.
Супер рецензија! Јас го меркам 03 за контур. Што мислиш дали за тоа би бил добар? За жал тешко се наоѓа нешто кремасто за контур кај нас..
Јас ја видов во тоа како списание што го даваат, ама еве го има и електронски, точната цена е 275 денари ама не знам до кога трае, на списаниево пишува октомври-ноември, ама сите акции што ги имаат моментално траат до 31 месецов, п претпоставувам дека и оваа важи до тогаш. http://www.cosmotinex.com.mk/katalog/okt 2015/cosmo-magazin-31/index.html Инаку, @mimi**** мислам дека оваа вторава, што е во стаклено шишенце, Take care... е полесна и е за посува кожа, ама имај во предвид дека не е баш нешто многу покривна. Ако се одлучувате за оваа, да знаете ја има во сетче заедно со коректор во стик - Cover me, за 450 денари исто во Космо
Дали некој има користено пудра од ДИОР, ја гледам на јутуб ептен ми се бендиса, иначе моментално користам од РЕВЛОН.. И лицето цело ми се нафрла, иначе имам мрсна и проблематична кожа. Препорака од вас за некоја така поубава пудра, по долготрајна??
Ја немам пробано како контур ама мислам дека би требало да биде добра зошто е кремаста и лесно се размачкува и плус лесна пудра е па мислам дека лесно и убаво би се слеала со други пудри доколку користиш друга пудра за остатокот од лицето.