Предложете ми пудра за сува кожа што не е многу скапа и да покрива пошо имам малку пегички и обично кога ќе станам од спиење и треба да искочам ми се познаваат многу... До сега ја користев на Max Factor Lasting Performance и задоволна сум ама не ми се даваат 900 денари и сакам да пробам друга пудра да видам може некоја и повеќе ќе ми одговара
Римел стеј мат мене ми беше многу чудна пудра. Нијансите лоши, ми оксидираше на лицето многу и воопшто не беше мат на мојата нормална/комбинирана кожа. Моето искуство со оваа пудра е многу лошо. Јас би ви ја препорачала на Мејбилин Бетер скин (maybelline superstay better skin). Пудрата е прелесна на кожата, нијансите се многу природни и самата пудра дава свеж природен изглед на лицето. Јас сум презадоволна. Цената и е 400/500 денари.
Минералната Афинитон на Мејбилајн, можеби. Баш има свиленкаста формула и нежна е, мислам дека ќе ти се допадне. На цената не се сеќавам баш, ама знам дека беше 500 и нешто. Спојлер: слика
Цена на Affinitone mineral e 410 или 440 на попуст ја има сега @DulceChiquita @Mishela ти предложуваш пудри ја за цените сум задолжена хахахах
Женски немам многу време да читам низ форумов и да барам, па ако може некој да ми предложи течна пудра со средна покривност за комбинирана кожа, затоа што на некои делови ми се лупи кожата кога ќе нанесам. И да не биде некоја премногу тешка ко маска да носам на себе.. Би сакала да ја нанесувам врз Лореал трипл актив кремата.
@ванилала Моја другарка ја користи оваа пудра, има комбинирана кожа. Задоволна е многу од пудрава, само незнам колку и е ценава.
Не знаев дека и таа е на попуст, јас пред малце ја видов само 24-часовната, затоа така напишав. Фино, еве нека знаат и останатите девојки.
Девојки ај препорачајте ми некоја поевтина пудра ама убава.. Моментално ја користам оваа Спојлер: Пудра и имам чувство дека малтер ставам на лицето ептен тешко се нанесува и после пола саат ко да немам ништо ставено на лицето или па целата сум црвена Имам сува кожа
Девојки ајде помогнете ми.....пред еден месец ја зедов Loreal-true match ама многу ми се мрси лицето и воопшто не е долготрајна брзо се броши,а бојата ми е баш погодена (мислам дека акни на вратот од нејзе ми се прават).Инаку пред нејзе веќе 4-5 години ја користев Revlon colorstay,па ај реков да сменам.Е сега или или да земам некоја поквалитетна камена (дајте предлози) или пак да си се вратам на Revlonot.
@NESKAFE25 дома имам 16 течни пудри од овие drugstore и да ти кажам Revlonot ми е најдобра. Одлична покривност и долготрајност, плус не се пренесува на облека, телефон итн.
Девојки ( @Elence93 ) а таа на римел што ја зборите со црвено капаче, всушност е оваа Спојлер во ново пакување? Јас се мислам дали да си ја земам пак оваа или да ја пробам онаа на Аура, cover me? Јас имам ептен некој чуден тип на кожа, мене на одреден период кожата ми е многу мрсна а на одреден ми е многу сува. Сега периодов ми се мрси ненеормално многу што дури и онаа на менхетен во црната тубичка матот не може да ми ја држи под контрола. Но има периоди дури и кога пудра за нормална кожа мене ми прави буквално лушпи на лицето, како да ми е суво. Препорака од вас?
јас како што имам читано рецензии не е истата, таа е баш погодна за сува кожа, а оваа за мрсна и комбинирана.
дали некој ја има користено оваа пудра? и ако може да ми кажете мислење за неа...јас гледав нешто и на јутуб за пудрава но се двоумам дали да ја земам па ако некој ја има, да ми каже мислење..
Тргнав по cover me, ама никако не можев да најдам соодветна нијанса, светлите некако чудни ми беа. Влегов во Шатци и гледам стеј мат на римел по смешна цена. Си реков ќе ја земам па ако не ми е ок , ќе се ускреќи другарка ми која мака мачи со мрсна кожа. 2 дена ја користам и можам да кажам дека пријатно се изненадив со оглед на критиките што ги прочитав. Нанесувам ептен тенок слој, супер покрива, не ми ги истакнува посувите делови воопшто. Деновиве ќе ја земам и Lasting finish со црвено капаче (исто на попуст) и ќе си се обезбедам со добри залихи. Планирам матот да го користам за навечер, а втората за преку ден.