Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.259
  2. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Ја пробував пред некој ден на Кетрис ол мат пудрата, и дури пишав дека мислам дека ќе ми биде светла. Хах во каков сон ли сум била? Среќа пак отидов да пробам, и да размислам убаво, и после кога излегов надвор на дневна светлина ме мавна еден шок од нијансите. :o
    Сликава е на рака, ама пак разликата беше видлива, иако се уште имам малку од тоа што ми останало исончано од летото.
    Пудри со светли нијанси, освен на Севентин тајм плус? Втората слика мислам дека поубаво доловува колку всушност ми е светол тенот.

Инаку размислувам за идејата да се шминкам сама за матура, па сакам да почнам да се опремувам малку по малку. Се мислев за пудра која што ќе ми издржи долго а и ќе биде покривна и знам дека многу ја сакате Ревлон, ама некако ме премислува тоа што мислам дека ќе биде за мојата кожа тешка пудра? Не знам после дали ќе можам да ја искористам целосно и да си ја користам редовно?

Не сакам да дадам многу пари за шминкање кај некој само за една вечер и на крај да ме направи како сосема друга личност. А таму каде што сакам да си ја правам косата таа што шминка не знае што е блендање, и единствена опција за шминка е ДРАМАТИЧНО.

Што би ме советувале за ова? Ако одберам да ме шминка некој, и тоа некој што си ја знае работата ќе треба да дадам многу пари(1500+?), а тоа многу ми е pointless затоа што за една вечер не ми вреди воопшто. Ако ги вложам тие пари во мои шминки ќе ми останат за користење долго долго време. Во дилема сум? :doh:

Прикачени фајлови:

3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.701
    Допаѓања:
    106.940

Дејзи, прoбaј јa нa тестер пудрaтa нa Ревлoн , вooпштo не е тешкa пудрa бaрем зa мoјaвa кoжa и е мнoгу трaјнa 100 % целa нoќ ќе ти издржи дури и дa се испoтиш:) , не се брише леснo, мoжaм дa кaжaм нaјдoбрa дoсегa штo сум јa кoристелa oд сите drugstore пудри пa дури и oд некoи пoскaпи. Немa дa зaжaлиш вooпштo, кaкo штo гледaм имaш светлa кoжa пa мoжеш 150 buff дa јa прoбaш нa тестер, 110 мн светлa ќе ти биде ;)

На buba4e89, Rose96 и x.Daisy.x им се допаѓа ова.
  4. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    а нели за пудрава на ревлон имаше поплаки на темава дека не е покривна ко порано и дека предизвикува акни? :?:

5. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.025
    Допаѓања:
    81.371
    Не мора да биде Ревлон, можеш да ја земеш и Фејсфинити на МаксФактор или пак некоја на Буржуа. Барем тие секако ќе ги потрошиш и по матурата.
    Еве мене Ревлон во моите средношколски денови ми беше катастрофа - ми беше тешка и леплива, дури би рекла неподнослива на лице, а сега ми е најидеалната пудра која некогаш сум ја ставила на лице.

Светли нијанси има од Ластинг Перформанс на МФ, а од Севентин светли се повеќето на Natural Velvet.
    Мејбилајн исто имаат солиден избор на светли и нежолти нијанси, но не знам дали има соодветна пудра за мрсна кожа, освен онаа со плава пумпица можеби, која не знам ниту како се викаше.

Туку, јас сум за шминкање самостојно доколку навистина имате и прибор и најважно - фат. Во спротивно, не секогаш замислата и крајниот резултат се исти.
    Секоја година за матура има најголеми циркузи, без разлика дали се шминкале сами или не. :lol:
    За мојата матура се нашминкав сама и шминката издржа цела ноќ, а по коментарите на останатите, беше коректна, но да ми е овој ум сега, не би се шминкала во толку смоуки ајс стил.

Различна кожа - различно реагира. :)
    Кажував и порано - не се раководете по други, пробајте на својата кожа па видете дали чини или не.

Туку, на темава ме нервира тоа што кога нешто фалиме, речиси сите се приклучуваат кон толпата - се прашувам инстинктивно или не - а доволно е да се јави една со негативно искуство и магично преку ноќ сите коментари се претвараат во сето она кое е спротивно на претходно искажаниот став.
    Жити јас и @sesilija што останавме заколнети во Ревлон. :)

Формулата е дефинитивно сменета, претходно беше многу потечна, дури водлеста. Сега е погуста и не мириса толку лошо - мене ми мирисаше ужасно.
    Покривноста порано не ми беше којзнае што, тогаш бев уште средношколка и не се ни сеќавам каков ефект добивав, но сега ми е сосема коректна - неправилностите ми се покриени и повеќе од доволно и добивам сè што барам од течната пудра.

Последна измена: 17 октомври 2015
    На sesilija, Annath, macka91 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    ^Мене Ревлонот воопшто не ми е тешка, баш напротив. Како убаво седнува на лице, немам зборови... Ја земав таа за сува/нормална кожа, ми се потхрани лицево, ми се среди, иначе лом бев од лишајчиња. Мислам ми се прероди лицето откако ја користам. Денес ја носев 11 часа, кога си дојдов бев иста како кога испаднав, а ем врнеше. Плус ја нанесувам со Реал Техникс четките, тие Кор колекшн, абе шта да вам причам, за мераци, ми викаат сите, аааа, си се пролепшала, аааааа викам, фала, фала, хаха. :D

Малце сега ми станува потемничка, ама ајде, не е ништо страшно... Не знам тука со нијанси во Македонијава како стојат, дефинитивно ќе ја купам пак. А колку малку треба да ставиш, јас со една мала точкичка цело лице си го покривам, па искрено мислам дека цела година може човек комотно да си ја користи, покривност ептен голема.

Е Дејзи, те советувам да си ја земеш пудрата ама те советувам и да си одиш на шминкер. Од мое досегашно искуство и со сама правена и со шминкана. Не знам финансиите како ти стојат, ама ако можеш да си дозволиш, друго е чувството а и крајниот изглед. Не ме сфаќајте погрешно, не сакам да звучам како сноб, ама ако во такви прилики не си приуштиш нешто плус (матурска, апсолвентска, свадба), не знам кога другпат ќе можеш, не е дека секој ден сме на филмскиот сет па ајде де.

Не бев нешто задоволна од последниот пат, долга приказна, нејќам и негативна реклама да правам оти сепак е реклама.... ама како ме имаат направено, мислам дека поубава во животот не сум била. :D

Имаш многу избор по Скопјето (мислам дека си од Скопје), проучи ги, распрашај се, немој одма по некои познати имиња (да не ги спомињам де), не се летај, 100 и кусур евра за професионална шминка е малце занесено, ама има луѓе што за 1000-1500 денари ќе те направат како филмска дива... Па што да не, пак ќе речам, ти си знаеш и буџет и замисла каква си имаш, ова мое видување на работите.

На koritsaki, mssuniquee и x.Daisy.x им се допаѓа ова.
  7. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Многу ми е страв и за коса и за било што кога оставам во раце на некој друг, затоа скоро се си правам сама, и се депилирам и веѓи средувам и сл. Многу долго време ми требаше да стекнам доверба во жената што ме шиша :lol:
    Можеби и ќе се решам да одам да ме нашминкаат зошто нели пак како што викаш тоа чувство е друго, ама ќе треба да се превртам од барање на девојки (или па машки зошто да не) и гледање слики од нивни „дела“. Работава ми е ни вака ни така, да не знаеш што да правиш.

Сепак како и да е ќе морам да си барам пудра за секојдневно користење, оваа при крај ми е, па фала ви за предлозите.

На koritsaki и Doozy им се допаѓа ова.
  8. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Ja proba 010 na lice? Ima mnogu razlika od zglob do bojata na lice. Te gledam na slikava i mislam deka bi ti bila dobra. Jas ja koristev i bukvalno bev kako duh na momenti. Nemam sretnato posvetla pudra.

На Sanjichka007 и x.Daisy.x им се допаѓа ова.
  9. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    На лице кога ја пробував ми изгледаше добро, ама не беше преку ден и не се видов на дневна светлина. И на ракава ми изгледаше добро таму под белите светла ама кога излегов и се видов сосема друга приказна. Можеби оксидирала..

10. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    2.083

Еве после две години од матура јас сеуште се каам што фрлив 2000 на „професионален“ шминкер,,
    Како прво не личев на себе, личев како да имам 27 години а имав 17 (роднините не ме познаа)
    Пудрата што ми ја стави беше еквивалент на малтер, и тоа две нијанси посветла..
    Трето сенките, о боже мој не знам каде да се скријам.. До сега не сум сретнала таканаречен шминкер што успеал да ми ги погоди сенките.. Сите прават некои апстракции од лилави,розеви,плави,кафеави не знам какви нијанси.. Имам плави очи и побарав нешто многу неутрално и нежно за на крајот да излезам како опашка од паун (facepalm)
    Некој ќе ми рече можеби ете така си го погодила шминкерот, но не, досега кај нас во Македонија немам сретнато шминкер што успева ги долови сенките на одговара на обликот на очите и бојата. Сите работат по шаблонот smokey eyes и не знаат ништо на страна.. И колку да се фалат со дипломи од странство и не знам каде, кај нас нема квалитетни шминкери тоа е факт.. Премногу нападно, кич и бугарски за мој вкус.. На некој можеби му се допаѓа таков изглед и тука не кажувам ништо.
    Кога би го вратила времето би се нашминкала самата без никакво сомневање.. На јутуб постојат толку туторијали што би те вовеле во мејкапот многу подобро од било која академија.. Познавам другарка што одеше на курсеви и плати вртоглава цена од 3000 евра а поимот контурирање и е непозната галаксија, е баш такви некои „професионалци“ ќе те претворат во кловн.

Забегавме многу од темава ама сакам да го искажам моето незадоволство од нашите шминкери. И
    точно со тие 2-3000 денари можеш да си купиш пудра која ќе ти одговара на твојот тип на кожа а не да завршиш со некоја пазарска што ја користат шминкерите и плус со утната нијанса. И плус со остатокот од парите можеш да си купиш достојна палета сенки кој ќе ти останат за понатаму.
    Пак ќе речам на јутуб постојат милиони туторијали за почетници, не е воопшто тешко и секој кој има желба можи да научи.. Подобро нешто нежно и едноставно кое ќе ти прилега на годините отколку некој квази шминкер да те направи како да си излегла од Планета Пајнер телевизија :lol:

На Annath, temily, jovanovska94 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Не оксидира, туку нијансата на раката не ти е иста со таа на лицето. Како и да е, да не те убедувам, јас ја обожавам таа пудра. Совршено ми го изедначуваше тенот. Трае добри 3-4 часа без камена и толку е лесна на лице. Моментално сум малку исоначана, па не ми одговара, ама да ми осветли лицето, ќе и се вратам. ^_^

На DoktorkaOz и x.Daisy.x им се допаѓа ова.
  12. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    @x.Daisy.x Јас од ревлонот сум многу задоволна :) И јас сама се шминкав за матура со ревлонот, 150 buff ја имам бидејќи сум бајаги светла. И не ми е тешка воопшто, а стои и убаво покрива.
    Иначе за нијансите можеш да си видиш од космо какви се а да си земеш од зегин, таму се 750 а во космо беа поскапи, не знам точно колку.
    А и тука да ви кажам, баш начекав пред матура сестра ми го купила на артдеко тој коректорот камуфлаж, па ми даде за матурата да ставам. Леле тоа и ревлонот заедно е сон :D многу ми се свиѓаше.

На x.Daisy.x и koritsaki им се допаѓа ова.
  13. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.701
    Допаѓања:
    106.940
    @alisijad да јас се жалев во врска со акните, ама дека и така си имам проблеми (со полицистични јајници) и не сум баш сигурна дали беше од Ревлонот , може тогаш така се погоди и да ти кажам мислам и втора шанса на Ревлонов да и дадам (fingers) зашто беше ептен добра пудра и нијансата ми беше 100% погодена а сега имам 5 пудри отворено и што дека кога нијансите не ми се баш погодени :^)

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  14. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    kupiv pred nekolku mes pudra od avon,dali ednas sum stavila,posto ne se sminkam.samo za po gosti i veselbi:*,ama izleze dobra

На betty boop му/ѝ се допаѓа ова.
  15. DoktorkaOz

DoktorkaOz Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    32
    Девојки помогнете ми и мене, со години се мачам да најдам некоја пудра што 100% ке ми одговара. Инаку имам комбинирана кожа, нормална со масна Т зона, ама со пудриве некако слабо ми оди или светнувам уште првиот час или ми се прави лушпи по лицето...
    Помооооош :(:D

16. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    @DoktorkaOz Пробај ја на Seventeen Matt Plus Foundation дава мат изглед на лицето и не е воопшто тешка, иако е мат не ги истакнва сувите делови на лицето, барем не кај мене. :)

17. lal

lal Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    23
    So godini ja imam koristeno revon pudrata,potoa sakav da smenam ja koristev na seventin i maxfactor,no sepak ne bev tolku zadovolna sakam povtorno da e vratam na revlonot.No gledam deka porano bese so 6spf sega e so 15spf,dali nekoja od vas ima koristeno od taa novata,da ne e smenet i sostavot na pudrata.

18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.025
    Допаѓања:
    81.371
    Тоа го одговоривме малку погоре низ муабетот - формулата е сменета без сомнеж, но ефектот е речиси ист, дури можеби и подобар - мене старото издание не ми се допаѓаше толку.
    Во склоп на муабетов:
    П.С. Јас на слики со блиц веќе не излегувам креч бела, а со старата Ревлон бев Каспер.
    Не знам дали зависи од камената пудра, но конкретно јас сум користела повеќе различни к. пудри, па ефектот ми бил ист и никогаш не ми се случи да бидам екстремно бела дури ни со обична камена од Голден Роуз над Ревлонот.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lal

lal Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    23
    . Jas sega nekako ja potrosiv maxfactor facefiniti i edvaj cekam da si kupam nova pudra od toj razlog sto na sliki izleguvam uzasno bela iako koristam kamena na rimmel!Znaci novite revlon go nemaat toj problem?Bi sakala daprasam i dali nijansite se isti i kolkava e cenata na sega?

20. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.810
    Допаѓања:
    24.084
    Дечки, и мене на темава.
    Прво да кажам нешто општо.
    Не постои пудра која има просечна оценка 5/5.
    Значи, пудра која според својата намена и состав ќе задоволи 100% од потребите на кожа за која и е наменета.
    Пример, пудра за мрсна кожа со оценка 4/5 е Esteè Lauder Double Wear, што изразено во проценти е 80%.
    Попросто, 8 од 10 луѓе кои ја пробале би ја купиле пак.
    Maximum Cover, исто на Esteè има 4.2/5. Веќе 84%.
    Колку повисока оценка, толку поголеми шанси некоја пудра да ви се погоди.
    Но, не мора стрикно да значи дека пудра со повисока рецензентска оценка ќе ви се погоди повеќе од некоја со помалку.
    Личен пример - MF Facefinity - 3.5/5, која ми е многу фина пудра. Имам пишувано порано, да не се повторувам.
    Реформулираната Ревлон - 3.8/5, ја подарив по ставени два пати и не би ја купила пак, нормално.
    Еве, јас и Мишела, онака отприлика како што читам, имам чувство дека која пудра и да ја пофали, мене не ми одговара, иако и двете имаме комбинирана/мрсна кожа.
    Мене старата Ревлон ми се допаѓаше премногу. Еве, гледам слики од пред три години, дочек на 2013-та, не сум бела во лице, туку баш убав светол изедначен тен.
    Убаво се сеќавам не ја купив пак, затоа што им давав шанси на с**ња.
    Bourjois 123, па Flower-от, па Mенхетен црната, па Севентин матот.
    Која од која повеќе оксидираше, Менхетен тежок малтер, Севентин ко пластика да имав ставено, оксидираше, плус грди нијанси. Bourjois па колку нестабилна фирма, пет пати купи една нијанса, исто толку пати различна. Сите оксидираа.
    Ете, некому може му е најдобра некоја од нив.
    Исто, Артдеко минералната, мрсна на лице со било која подлога. Кога ќе стиснам "испрати" сигурно ќе ми текне на уште некоја.
    Да се вратам на Ревлон новата. Мене ми беше тешка на лице, како пластика да имав, оној cakey изглед.
    Едвај чекав оние два пати да ја симнам од лице. И на сред образи огромни акни, милион посто од неа. А, и составот и е ужас над ужасите.
    Се изнапишав, а сакав да кажам дека сè е релевантно, дека треба лично да се проба и да се види. Секој си е приказна за себе.

На Annath, CameliaMiller, simoncelicius и 4 други им се допаѓа ова.