Фала ти на исцрпниот одговор. Ќе те почекам да пишеш рецензија за Гамарде...нешто ми вели дека таа ќе биде најпокривна,и она што го барам. Решена сум да се префрлам на орг.козм. па за почеток мора да земам пудра која има најголема поккривност,од органските. Потоа со самото користење,секако ќе има ефект па може да испробувам и други од истииот ред .
Девојки ако може некој да ми помогне.. Решив да купам Ревлон Колорстеј ама се двоумам околу нијансата..Тестери најдов во Космо кај нас(не сум од Скопје)ама што да ви кажам,распаднати,оксидирани,исушени,најверојатно стојат таму од отворање на дуќанот а не сум сигурна ама мислам дека се од старата верзија на пудрата со спф6.Пудри нема,не продаваат веќе. Е сега ја најдов Ревлон во аптека да си купам ама не можам да се решам за нијанса пошто таму па нема тестери Ве молам ако некој има користено Римел Ластинг Финиш или Стеј мат нијанса 103 да ми каже дали да купам 150 или 180,неутрална сум,повеќе на ладно подтон а кожата ми е мешана со прилично масна т зона. @Mishela која е најдобра подлога за Колорстеј,ако може помош,знам дека ти го користиш
150na revlon e mnogu svetla,jas koristam 180 imam sreden ten i tocno mi e pogodena,sega neznam kakov ten imas ti ama ako ne si mnogu bela 150 ke ti bide svetla
mimoza.mk, post: 2568068, member: 62088"]Девојки ако може некој да ми помогне.. Решив да купам Ревлон Колорстеј ама се двоумам околу нијансата..Тестери најдов во Космо кај нас(не сум од Скопје)ама што да ви кажам,распаднати,оксидирани,исушени,најверојатно стојат таму од отворање на дуќанот а не сум сигурна ама мислам дека се од старата верзија на пудрата со спф6.Пудри нема,не продаваат веќе. Е сега ја најдов Ревлон во аптека да си купам ама не можам да се решам за нијанса пошто таму па нема тестери Ве молам ако некој има користено Римел Ластинг Финиш или Стеј мат нијанса 103 да ми каже дали да купам 150 или 180,неутрална сум,повеќе на ладно подтон а кожата ми е мешана со прилично масна т зона mimoza.mk, post: 2568068, member: 62088"]Девојки ако може некој да ми помогне.. Решив да купам Ревлон Колорстеј ама се двоумам околу нијансата..Тестери најдов во Космо кај нас(не сум од Скопје)ама што да ви кажам,распаднати,оксидирани,исушени,најверојатно стојат таму од отворање на дуќанот а не сум сигурна ама мислам дека се од старата верзија на пудрата со спф6.Пудри нема,не продаваат веќе. Е сега ја најдов Ревлон во аптека да си купам ама не можам да се решам за нијанса пошто таму па нема тестери Ве молам ако некој има користено Римел Ластинг Финиш или Стеј мат нијанса 103 да ми каже дали да купам 150 или 180,неутрална сум,повеќе на ладно подтон а кожата ми е мешана со прилично масна Јaс јa кoристев 150 buff и некaкo светличкa ми беше пa сегa мислaм дa јa земaм 180кaтa. Незнaм кoлку си светлa вo кoжaтa нo мислaм декa oвие две имaaт жoлт пoдтoн.. Имa пoсветлa нијaнсa 110 ivory и мислaм декa oд пoсветлите тaa имa рoзев пoдтoн.
Здраво цената е 1522 за 40 мл еве ке ви ставам слика од мојата. Е сега, знам дека ја има и по другите градови во Еурофарм (имав напишано една статија кои органски козметики каде да ги најдете), ама најубаво ќе биде да видите на нивната фејсбук страна или да ги исконтактирате за повеќе информации. Еве само што ја нанесов на кожата на лицето за да ви покажам убаво како стои, на првата слика сум без шминка, и се гледа кремата (намерно нанесов повеќе за да ја видите убаво), а на втората сум со кремата на лицето. Дава здрава боја на лицето не е бледа или бела кожата, малку нежна праска боја и го изедначува тенот. Јас ставив повеќе на сликава за да ви покажам, инаку доволно е само мала количина а е два во еден и крема и пудра. Според мене идеално за во зима, да не изгледаме бледи. Доколку ве интересира онаа на Др. Хаушка сликите веќе ги имам објавено на блогот (во статиите од април месец да не објавувам линкови овде) ако ве интересира погледнете. Поздрав
Uff moi maki so pudra imam sitni pegicki i zatoa baram pokrivna pudra no da ne e teska .. Koja bi mi preporacale od ovie ? Estee Lauder Double wear, nekoja od Dior ili Revlon colorstay ? Imam normalno lice nit suvo nit mrsno
Од овие пудри што ги наведе на Диор не сум пробала, на Ревлон пудрите се делат на пудра за сува и мрсна кожа. Многу убаво покрива , но штом имаш нормална кожа можеби ќе ти биде тешка ако ја пробаш таа за мрсна, единствено таа за сува кожа да ја пробаш па да видиш како ќе ти се допадне . Пудрата на Estee - Double wear исто така ја користам можеш неа да ја пробаш , мене не ми е воопшто тешка пудра а и одговара за сите типови на кожа , па мислам дека супер ќе ти биде. Друга варијанса сега последно ми дадоа тестер од пудра на Clinique - Even better , и баш ми се допадна како покрива , и јас имам пеги на лицето и флеки , се ми покри убаво со еден слој. Исто е за сите типови кожа , така да и оваа ќе ти одговара. Обавезно да си пробаш на тестер , да видиш што повеќе ќе ти одговара. А инаку сите овие пудри убаво покриваат која и да земеш нема да згрешиш
Здраво девојки,јас би сакала да ве замолам за совет..имам прилично сува кожа и барам пудра со поголема покривност,ја купив пудрата Maybelline Affinitone Mineral,но не сум задоволна баш од нејзината покривност..би можеле да ми препорачате некоја течна и камена пудра,која ја користите? Благодарам ..
Дали ја има некој користено пудрава на Лореал. Се мислам дали да си ја земам, а и на попустче некое е во Космо. Покрива ли убаво недостатоци на лицето? и да не е тешка на лицето
Јас, девојки имам огромна мака со овие пудриве и ми треба ваша помош!!! Значи првично ја користев Rimmel Lasting Finish и бев задоволна од нејзината покривност, но почуствував како лицето да ми се презасити од неа, па се префрлив на Manhattan Mat powder (таа во црна туба) - покривност одлична, мат финиш, океј се тоа, но еве мојата кожа се презасити и од неа. Мрсните делови (чело, околу нос и брада) ми ги истакнува и како воопшто да не се упива баш тука. Пошто моментално сум во Франција имав можност да испробам многу пудри, со оглед на тоа што тука можеш да одиш во парфимерија и да си побараш слободно тестер од која сакаш пудра. По сите испробани пудри, најголем впечаток ми остави Clinique Beyond and perfecting foundation + concealer, земав неколку тестери и ја испробав баш добро и бев задоволна, решена утре да одам и да ја купам, но се случи вчера да светам како лампион. Бев во сала, мм имаше утакмица, гужва, публика, топло, навивав и си викам можеби затоа, незнам. Барам помош од вас и сакам да ми предложите пудра која има full coverage за комбинирана кожа и притоа дава семи-мат изглед или како да се вика тоа, значи несакам да бидам мааат како паштета да сум ставила, туку онака како што кажав семи мат со природен сјај. Некој предлог?
А да си ја пробаш онаа на менхетен ама clear face така мислам се викаше. Проблемот со неа тоа што нема доволно нијанси, ама како што те пметам тебе мислам дека имаш потемна кожа. И јас ја користев едно време таа на Римел, па на менхетен во црната туба ( која патем мене ми беше ужасана немаше никаква покривност ама затоа имав чувство на тежина) Летен период ја користам баш оваа што ти ја предложив само затоа што не ми одговараат нијансите, сеа сум пак на таа на Римел. Мене оваа пудра ми е повеќе покривна од таа црната а сепак полесна. ( пак ќе напоменам пробај си ја, затоа што ете тебе црната ти била покривна мене не)
Па медиум, со жолт подтон сум јас. Менхетен одлично ми одговара бр. 82. Ќе ја пробам и таа што ми ја предложи, кога ќе дојдам во МК сооглед на тоа што овде нема Менхетен.
Еве ти линк од мојот блог прочитај повеќе за Диор пудрата јас ја користам и најомилена ми е и имам нормална понекогаш сува кожа http://inglelook.blogspot.mk/2015/04/blog-post.html?m=1
Lepaaa oвие пудриве нa Клиник не се зa нaшaвa кoжa дефинитивнo Јaс лaни јa кoристев нa Клиник стеј мaт нo ништo лицевo штo викaш кo лaмпиoн a пред тoa прoдaвaчкaтa вo сефoрa ми нaпoменa нaјубaвo дa јa земaм нa Есте Double wear пудрaтa зaштo тaa јa кoнтрoлирa мрснoтијaтa нa кoжaтa. Нaредниoт пaт јa земaв тaa и сегa гo трoшaм третoтo пaкувaње. Прoбaј јa нa тестер сигурнo зaдoвoлнa ќе бидеш
Пудрава дефинитивно не е за комбинирана - мрсна кожа , туку за нормална до сува , финишот и е светкав , такви пудри тие со мрсна кожа треба да избегнуваат. повеќе би и одговарала Dior forever одколку оваа star
@koritsaki еве сега излегувам, така да одам право во Сефора да ја пробам и таа на Есте. Фала на совет, се надевам дека конечно ќе си пронајдам пудра соодветна за мојава кожа.