Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. b.u.tt.e.r.F.L.Y

b.u.tt.e.r.F.L.Y Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    152
    http://www.angelapumo.co.uk/images/183.jpg

Женски збор, два за чудово
    За каков тип на кожа е?
    Лесна ли е за лицето или нешто ко цименто на лицето да имаш?
    Многу ли е покривна?

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.025
    Допаѓања:
    81.371
    Мене ми е многу лесна и хидратантна, дава природен изглед и има некоја средна покривност, но далеку е од пудрите со мат финиш и би рекла дека е најпогодна за сува-нормална кожа.
    Нијансите се малку терсене, а пудрата како пудра е ептен фина.
    Уште една замерка покрај оскудниот избор на нијанси е и малата милилитража во однос на цената. :)

На mssuniquee и b.u.tt.e.r.F.L.Y им се допаѓа ова.
  3. b.u.tt.e.r.F.L.Y

b.u.tt.e.r.F.L.Y Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    152
    Ти благодарам за инфо:)

4. IloveScience

IloveScience Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    31

Пишав погоре изгледа, јас исто имам мрсна кожа и моментално ја користам Мејбилајн Афинимат 445 ден во ДМ. Лесна е многу не е многу покривна, онака за секој ден на факс едно друго ја бива ама мене и со неа лицето ми свети после некое време. Многу на нет ја фалат Римел Мат пудрата, 320 ден, така нешто, пакувањето е бело со виолетово иако јас со Римел завршив засекогаш. Моментално е на попуст најновата на Буржуа Еир Мат 570 е во Шатци спуштена од 720 ден. Имас и варијанти од Менхетен но ниедна нивна пудра не препорачувам. Имаш и Катрис околу 500 се тие мат пудри ... и секако од Аура има до 400 мислам мат пудра.

5. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Девојки некоја од вас имаше пишувано за revlon colorstay позитивно искуство а притоа ја имаше користено и double wear ,е сега ме интересира си ја врши ли работата ревлонот барем приближно со ЕЛ??

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.701
    Допаѓања:
    106.945
    Јaс, пишaв претхoднo, пo текстурa и пoкривнoст ми се исти , мoже мaaлку текстурaтa нa ревлoн е пoгустa oд ел. И двете не се кoпирaaт нa oблекa. Мoжеш дa прoбaш и oд двете нa тестер пa дa нaпрaвиш рaзликa

7. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Си ја користам јас есте лаудер,а сестра ми ќе ми донесе во јануари па до тогас некоја замена барам ама да не фрлам пари бадијала,бидејќи земав на ланком една и три дена беше добра а после тоа катастрофа а иста цена е со ЕЛ. И уште нешто дали сте пробале на KRYOLINE пудра??

8. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.248
    Допаѓања:
    56.991
    Друга пудра што мене ми е слична по покривност на Естето е Виши Дермабленд. Не ја знам точната цена затоа што одамна ја користев, ама не е повеќе од 1400 денари. За вечерна шминка е супер ако ти се погоди нијансата. E сега, ова е "камуфлажна" шминка што никако не е за секој ден.

За Kryoline, воопшто не ми се допаѓа тешкиот изглед што го дава. Цименто.

Еве овде има споредба меѓу Есте и Виши. http://poochesandcream.blogspot.mk/2013/03/estee-lauder-double-wear-foundation-vs.html

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  9. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Ќе пробам тестер од colorstay за сигурно,на некои им е тешка ЕЛ за преку ден ама мене совршено ми одговара и нијансата 2c3 совршена за мој тен.А ако иде некој за солун случајно нека пише ако е расположен да ни купи :D:D:D

10. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.701
    Допаѓања:
    106.945
    Бaш сегa имa пoпуст нa есте, и утре рaбoтaт прoдaвниците дa си знaете :D и мене ми е супер зa преку ден и oвaa нa есте и нa ревлoн. Прoбaј си oбaвезнo тестер мн се слични.

На mssuniquee и srekice им се допаѓа ова.
  11. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Во која парфимерија има попуст?? :clap::clap:

12. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.701
    Допаѓања:
    106.945
    Јас во Гр живеам , па зборам за Сефора :)

На mssuniquee и srekice им се допаѓа ова.
  13. f.e.m.i.n.k.a

f.e.m.i.n.k.a Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2012
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    764
    Девојки ми треба ваше мислење за maybelline affinitone mineral пудрата за лице, инаку имам многу сува кожа...или revlon colorstay...која ми ја препорачувате?

14. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.025
    Допаѓања:
    81.371
    Зависи колку ти е сува кожата и колкава покривност ти треба.
    Првата според мене е баш пудра за сува кожа, а втората е малку потешка и ќе ти треба похидратантна подлога.
    Меѓутоа, Мејбилајн не е толку покривна како Ревлон КС.

На f.e.m.i.n.k.a му/ѝ се допаѓа ова.
  15. IloveScience

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    31
    Јас ја користев Минерал .... Како пудра многу ми се допага и не знаев за неа кога имав сува кожа, но ете, сега имам масна и воопшто не ми одговара, ама за сува е супер хидратантна и супер е и цената, има убави нијасни. Ревлонот ја немам пробано, сега се мислам мегу Ревлон и Лореал, ама многу ми ја препорачуваат .. Ја има во Шатци во Буњаковец на попуст .. Одбери ја таа за сува кожа дека има иста и за масна ...

На f.e.m.i.n.k.a му/ѝ се допаѓа ова.
  16. f.e.m.i.n.k.a

Се зачлени на:
    4 април 2012
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    764
    Фала ти на одговорот...најверојатно ќе си ја земам минерал бидејќи не ми треба голема покривност...

17. f.e.m.i.n.k.a

Се зачлени на:
    4 април 2012
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    764
    Фала ти на одговорот..најверојатно ќе си ја земам минерал, имам сува кожа а не ми треба голема покривност...

18. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Девојки пудра некоја за мрсна кожа и покривна нешто како ревлон или Макс фактор. После долгогодишн користење на Ревлонот заклучив дека ми прави акни, а оваа на МФ ми е малку светла моментално, Боржуа не идат во предвид ко маска ми стојат на лицето, на Деборах ми светнува лицето, за ЕЛ некако не сум во можност да дадам толку пари. Па се мислам на мејбилајн мислам дека беше една мат пудра, нејзе да ја пробам.
    Мака си мачам со пудриве, имам проблематично лице со акни и ми треба покривна пудра и да не светнувам после 1 саат ко лампион. Некој предлог ко за мене од тие што имаат мрсно лице? :)

19. IloveScience

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    31
    Јас исто имам масна кожа и во потрага сум по пудра. Моментално ја користам Мејбилајн афинимат, мислам дека само таа е што е мат пудра од Мејбилајн. Водеста е, не нуди некоја покривност, фина е бидејки како да немаш ништо тешко на лицето, но не би ја купила пак зошто светам во Т зоната за помалку од еден час. Кажи ми повеке за Ревлонот, се мислам мегу неа(таа за масна кожа) и Лореал инфинибл нешто нз како беше, про-мат.

На M.laDy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Ја пробав revlon colorstay и оваа пудра ми се допадна многу,некако е погуста од порано дали ја имат сменето формулата порано беше многу течна и не ми одговараше ама сега се изненадив колку добро си ја врши работата не приметив некоја голема разлика со ЕЛ дури и поубаво изгледа после некое време лицето добива убав природен дејви лоок.Дефинитивно ја купувам само да одберам права нијанса немаше голем избор .Благодарам за препораката девојки :):)

На lovemme и koritsaki им се допаѓа ова.