Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.082
    Допаѓања:
    34.513
    Сакам да си купам од оние BB или CC креми, за секој ден.
    Имам комбинирана кожа, па ајде девојки вие што се разбирате повеќе со пудриве, препорачајте ми која крема да ја земам :)

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.701
    Допаѓања:
    106.947
    CC кремите се по-покривни , јас ја имам на Клиник ЦЦ кремата , густа е, убаво покрива и трајна е , но нијансата ми е темничка и ја носам почесто во лето. Ако не ти се дава толку пари , на Буржуа е исто така убава , убаво покрива , многу ја фалат и на Биотен.
    Имаш тестери и можеш да пробаш. Лошото е што од ББ и ЦЦ кремите има малку нијанси по 3-4 , Буржуа имаат мислам 5 нијанси и можеш некоја да пробаш , има и за посветла кожа

На IronLady му/ѝ се допаѓа ова.
  3. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Јас имам дома една CC на Max Factor утре ќе ти пишам што нијанса е и ако ти одговара ти ја подарувам,еднаш ја ставив само.А и Bourjois 123 нијанса 53 ,и Manhattan powder mat make up нијанса 82 ,па ако сака некој поклон нека пише .:D:D:D:D

На glittergirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.054
    Допаѓања:
    3.550
    @srekice
    Веројатно дека имаш мрсна кожа не ти одговара Макс Фактор, за сува е прекрасна.
    Јас ја пробав еднаш, лицето ми имаше прекрасен природен сјај многу ми се допадна, но не би дала 800 денари за ЦЦ крема.
    Инаку моментално јас ја имам ББ кремата од Авон.
    Во структура има од оние честици како Вејк ми ап од Римел. Ми се допаѓа како ми стои на лице, многу е нежна воопшто не ми ја досушува кожата. Има добра покривност, одлично изедначува.
    Единствено не ми се допаѓа нијансата , има само две јас ја имам посветлата и малку ми е потемна.
    Се на се, ми се допаѓа за мојата сува/нормална кожа, а за тие со мрсна кожа има од истава мат.

На Rose96 и IronLady им се допаѓа ова.
  5. IloveScience

IloveScience Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    31
    хаха ете гледаш еднаш едно лето зедов мат пудра од менхетен баш таа ама ја згрешив нијансата и ми остана дома.. може пак да идам да ја пробам

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nadican94

nadican94 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    8
    Дали некој знае дали има во Скопје бела пудра? Ама буквално бела. Си купив пудра Maybelline, имаа тестер за потемната нијанса, а најсветлата немаше и помислив дека ќе ми одговара најсветлата. Ама ми е ептен потемна и сакам да ја осветлам.

7. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Ова е знак од универзумот дека треба да си земам уште една Буржоа аир мат :lol: бтв на Шатци е понудава?

Последна измена: 4 ноември 2015
    На kala21 и AGIrlNamedMarija им се допаѓа ова.
  8. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Космо:)до крајот на месецов:D@kjukli

Инаку мене лицево почна да ми се суши ќе морам да паузирам од Аир матот (лушпи ми се прават),
    дајте препорака за друго нешто да се проба:D,нешто што не е толку мат како оваа:D

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lollipop7

Lollipop7 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2012
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    782
    Јас ја мешам со афинотон минерал 21 nude ,затоа што нијансите се исти со аир матот 03 и поеади тоа што аир матот почна да ми го суши лицето додека другава е похидратантна :)

На kala21 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    @Mishela Едно прашање, знам дека и ти ја имаше користено од Seventeen Velvet Natural, не можам да се сетам која нијанса ја користев, 03 ми изгледа како најсветла па кажими каква е нијансата во споредба со Revlon Colorstay 150 buff? :)
    Ми е страв да не е пресветла, а 04 ми беше темна. :)

11. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467

Ова првото го имам видено во дм, го има ли некој? Како сте задоволни?

12. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Неколку зборови за пудрата? За каква кожа е, покривност, цена?

13. Queen^^

Queen^^ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    83
    а што е разликата меѓу BB и CC крема?

14. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.082
    Допаѓања:
    34.513
    Офф: кај можам да ги најдам од буржуа и од биотен низ Ск?

15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.701
    Допаѓања:
    106.947
    Буржуа имаш во ДМ , Космо , Шатци
    а Биотен би требало или во Космо или супермаркетите

На IronLady му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.025
    Допаѓања:
    81.371
    Не ме фаќај за збор, но мислам дека ја мав 03.
    Мене ми беше многу погодена на тенот, ама ептен ми се собраше во мимчките бори и кога малку ќе ми се појавеше себумот на површината, се собираше и изгледаше грдо.
    Инаку е прекрасна, не го суши лицето ама ете, не ми издржуваше долго на лице дури и со камена и матирачка подлога.

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    @Mishela Фала многу, инаку и мене сега ми е премрсна кожата ама сакав со мат подлога сепак да ја пробам, паметам многу убаво ми изгледаше на лицето плус сега иде зима, а во зима скоро секогаш лицево ми е нормално со суви делови.
    Ќе пишам и тука што како ми се допаѓа, плус и каква е покривноста. :) :f::hug:

18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.025
    Допаѓања:
    81.371
    Фино покрива, мислам дека ќе ти се допадне.
    Јас ја користев баш овој период кога фати постуденото, но се уплашив кога се видов во wc на огледало - целата ми беше како накисната кај мрсните делови и напикана во мимичкит борички, посебно околу устата.

Се средува со матирачки марамчиња, ама за кратко ситуацијата кај мене е повторно иста.
    Можеби со некој поквалитетен прајмер би била добра, ама премногу ми е да ставам крема, прајмер, течна, па камена пудра. :tmi:
    Никогаш не ми изледа лицето убаво без крема, па не ја изоставам.

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.248
    Допаѓања:
    56.991
    BB - beauty balm, ова е повеќе препаративна козметика со нијанса. Има состојки што ја негуваат кожата (антиоксиданси, витамини, сосотојки против стареење или акни...).
    CC - color correction, со состојки за изедначување на тенот. Целта е да се намалат црвенила, подочници, и такви несовршености. Нема да го подобри квалитетот на кожата за разлика од ББ чија цел е тоа, ама треба подобро да изгледа кога ја носиш. ЦЦ ти е повеќе нака пудра, ББ е повеќе нијансиран крем.

Патем @koritsaki, имаше пишувано за ЦЦ на клиник дека е покривна и мат. Ја имам ЦЦ и воопшто не би ја опишала така. Не е ни премногу сјајна, најдобар збор што ми доаѓа на памет е - хидратантна. За тие пари, ЦЦ ич не ми се допадна. Јас не ни сакам мат пудри, па тој природен сјај ми е супер. Ама никакви црвенила и дисколорации не покрива со еден (нормален) слој, а повеќе не ми се нанесува затоа што и со малку ми се топи на лицето и го чувствувам неудобно. А немам ни мрсна кожа. :(
    Над неа употребуваш нешто за сетирање или не?

Според мене, ББ повеќе оди кон мат и остава можност за дополнителен слој. Ама тоа е - секоја кожа своја приказна. :D

Последна измена: 6 ноември 2015
    На Queen^^ и koritsaki им се допаѓа ова.
  20. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.701
    Допаѓања:
    106.947

Па ЦЦ кремава на Клиник не би рекла дека е баш мат има некој сјај со тоа се согласувам , но во врска со покривност сакав да кажам дека е попокривна од ББ кремата , но не и толку покривна како една течна пудра :) а и густа е , погуста од некои др ЦЦ креми , бар ова е мое мислење :)
    а да , малку се топи кога ептен ќе се испотам , тоа ми се случува на челото само доколку на останатиот дел од лицево си стои. На моево лице од прилика ја имам тестирано највеќе 5-6 часа на топло време и да ти кажам не очекував дека толку часа ќе стои една цц крема. Инаку да секогаш користам камена пудра кога нанесувам ЦЦ крема зашто мислам дека одма ке светнам , вака без пудра не сум ја пробала кремата никогаш

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.