Форумџика на годината

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.248
    Допаѓања:
    56.991
    Епа камената те матира, затоа така изгледало на сликите. Јас пак ја избегнувам камената зашто нејќам мат преку ден и немам проблем со трајност на шминка и светнување, па оваа кремава испадна за никаде кај мене. Никакви 5-6 часа, уште од самото нанесување ја чувствувам тешко и мачно, веднаш ми се растопува.

Фала на одговорот. :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333

Јас ја користам веќе извесен период.
    Пудрата е за сува кожа,нешто како крем пудра,Мене ми е супер,доволно ми покрива и многу е лесна.
    Цената на пудрата е 398 денари.Ја има и во Зегин,таму мислам дека е 414 денари.

3. Girl33

Girl33 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    30
    Каква е покривноста?

4. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Средно до високо ниво на покривност...

5. nadican94

nadican94 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    8
    Nekoj da mi preporaca pudra za suvo lice so crvenila? Da ne e poveke od 550 denari :/ I dali nekoj ja ima probano ovaa na flaerot od Cosmo sto e Deborah radiance creator ?

6. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.859
    Допаѓања:
    9.041
    Незнаев за каде е прашањево па еве тука...Која е разликата помеѓу коректор и консилер или едно исто е? И предложете ми некој добар, не ми треба некоја голема покривност, највеќе за подочњаците ми е. Може есенс, катрис некој поевтин зошто не се шминкам често

7. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    @Mishela, чинам ти ја имаш пробано ЦЦ кремата од Биотин, па сакав да те прашам за нијансите.
    Дали светлата е навистина светла, или е како таа од ББ кремата од Гарние?
    Сакам да ја пробам, ама се мислам околу нијансата, знам кога беше актуелна ББ кремата на Гарние многу девојки се имаа зезнато земајки ја medium нијансата, наместо light, па се мислам дали и овде е ваков случајот.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.025
    Допаѓања:
    81.371
    Моментално сум нашлакана со маска на лице :lol: инаку ќе ставев на виличната коска за да видиш колку дели од вратот.
    Минимално, но мене ми смета.

Не е доволно светла како за мене, не знам дали ќе успеам да ти доловам ситуација, ќе ти прикачам слика во ЛП.
    Кога убаво ќе ја размачкам со прсти изгледа фино, ама се познава разлика меѓу Ревлон КС 150 и оваа лајт нијансата на Биотен.
    Ама за секојдневна употреба, немаш поим како добро ми се погоди, си ја користам за наваму-натаму, многу ми се допаѓа како мириса. :mm:

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  9. thegirld

thegirld Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    93
    Случајно некој да не знае дали Ревлон е на акција во Cosmo?

10. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Луѓе, најсериозно, ми треба нова пудра! :D
    Предложете ми нешто што покрива добро флеки/црвенила и што е за комбинирана кожа. Не сакам да ми го суши лицето а ниту да ми го светнува како лампион.
    Моментално ја користам лукс и морам подитно да ја сменам бидејќи мислам од неа ми се направија повеќе акни по лицето.

Прашав погоре за Тајм плус ама се мислам дали таа да ја земам, не добив доволно коментари за да знам каква е. Предложете ми повеќе пудри па ќе изберам нешто.
    Инаку да прашам, дали може во парфимерија да си побарам тестер на пудрата да ја пробам?

11. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Епа мене значи би ми била добра, бидејќи сум малку потемна од тебе.
    Фала ти на брзиот одговор.

Јас како што се сеќавам ја користев исто лајт нијансата од ББ кремата од Гарние, мислам дека ми беше ок, ама одамна беше тоа, па имам подзаборавено.
    Сега нешто ме фати мерак за оваа од Биотен, мада немам некои големи очекувања, јас со прајмер и фиксатор светам, не пак со оваа крема, ама нели да се проба нешто ново, плус до недела е намалена во ДМ:lol:.

Инаку да одговорам и на прашањето над мене- за жал Ревлон никогаш не е на акција...

На thegirld му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Mozes li da mi kazes nesto poveke za bb kremata na garnier sakam da ja probam ama ne sum do sega procitala nisto za nea i cena da mi kazes ako moze

13. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.025
    Допаѓања:
    81.371
    Мислам дека ќе ти се погоди, Сесилија.
    Со прајмерот на Аура е солидна, барем мене ми издржува работен ден, иако знае да заблеска ама корегирам со матирачки марамчиња и терам до крај така.
    Ништо ново, веќе одамна престанав да се замарам дали ќе светам или не, а од нешта со ознака „мат“ имам страв во коски. :D

На srekice и sesilija им се допаѓа ова.
  14. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Како што кажав одамна ја користев, може има 3 години, ако не и повеќе, па ми избледело искуството.
    Ми го изедначуваше тенот, во комбинација со камена пудра ми беше ок.
    Цената не знам, околу 300 денари, можеби малку повеќе, не можам да ти кажам со сигурност.

Зборувам за онаа за комбинирана и мрсна кожа, бидејќи има и за сува.

Пребарај низ форумот, ќе најдеш доста мислења- како што кажав, тој период беше ептен актуелна, речиси и да немаше феминка што ја немаше пробано.

На mimi**** му/ѝ се допаѓа ова.
  15. CoverGirl10

CoverGirl10 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.916
    Ја купив double wear, но некако не сум задоволна од неа. Очекував многу поголема покривност и трајност, имав една флека на челото и не ми ја покри, морав коректор да нанесам. И ептен тешко ми се размачкува и блендира, ми се прават линии. Никогаш не сум користела четка за пудра, сега купив и пробав, резултатот беше ужасен. Не е можно после толку прочитани рецензии само мене да не ми се погоди, сигурно грешам некаде :|

На mssuniquee и Rose96 им се допаѓа ова.
  16. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.025
    Допаѓања:
    81.371
    И мене не ми се погоди за жал, ама тоа е, не секому му одговара ист производ, јас се помирив со ситуацијата. :lol:
    Можеби подлогата не ти чини, пробај некои други креми, па види дали ќе се подобри ситуацијата.

17. CoverGirl10

CoverGirl10 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.916
    Значи не сум била единствена (highfive)
    Инаку користам хидратантна крема на Биодерма како подлога, не би требало да ме ремети таа. Како и да е, ќе ја испробам со различни комбинации. Не ми останува друго, какво разочарување :x

18. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.692
    Допаѓања:
    5.469
    Зошто ми се случува да им оставам траги од пудра на облеката при поздравување со луѓе?
    Мислев е до пудрата, но не е, користам на Вичи, а и сметам дека не ставам прст или два пудра. Како подлога користам крем бекутан.
    Дали е до утапкувањето/нанесувањето?
    Можеби треба и фиксатор спреј да прскам?

19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.248
    Допаѓања:
    56.991
    Оваа ми е подобра за со прсти. Со сосема мала количина, почнувам од виличната коска затоа што тука имам повеќе за покривање, и остатокот од лицето со минимална количина. Пробај по сосем малку да нанесуваш, а каде што има потреба уште еден слој. Инаку, и мене не ми е нешто посебно пудрава. :(

До Бекутанот е, дефинитивно. Не се упива во кожата, па пудрата над него лизга и се топи. Земи си крем соодветен за твојата кожа.

Последна измена: 8 ноември 2015
    На mimi**** и CoverGirl10 им се допаѓа ова.
  20. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    Дефинитивно Revlon Colorstay, има за мрсна/комбинирана, и за сува/нормална кожа. Можеш да си ги видиш боите во космо, таму знам дека беа поскапи ама не знам точно колку. Во зегин е 750.
    Многу убаво покрива, и нема ни да светиш а не го ни суши лицето. Јас многу сум задоволна, вчера кујзнае кое шишенце по ред си го купив :)

На koritsaki и Jenniffer им се допаѓа ова.