Епа камената те матира, затоа така изгледало на сликите. Јас пак ја избегнувам камената зашто нејќам мат преку ден и немам проблем со трајност на шминка и светнување, па оваа кремава испадна за никаде кај мене. Никакви 5-6 часа, уште од самото нанесување ја чувствувам тешко и мачно, веднаш ми се растопува. Фала на одговорот.
Јас ја користам веќе извесен период. Пудрата е за сува кожа,нешто како крем пудра,Мене ми е супер,доволно ми покрива и многу е лесна. Цената на пудрата е 398 денари.Ја има и во Зегин,таму мислам дека е 414 денари.
Nekoj da mi preporaca pudra za suvo lice so crvenila? Da ne e poveke od 550 denari :/ I dali nekoj ja ima probano ovaa na flaerot od Cosmo sto e Deborah radiance creator ?
Незнаев за каде е прашањево па еве тука...Која е разликата помеѓу коректор и консилер или едно исто е? И предложете ми некој добар, не ми треба некоја голема покривност, највеќе за подочњаците ми е. Може есенс, катрис некој поевтин зошто не се шминкам често
@Mishela, чинам ти ја имаш пробано ЦЦ кремата од Биотин, па сакав да те прашам за нијансите. Дали светлата е навистина светла, или е како таа од ББ кремата од Гарние? Сакам да ја пробам, ама се мислам околу нијансата, знам кога беше актуелна ББ кремата на Гарние многу девојки се имаа зезнато земајки ја medium нијансата, наместо light, па се мислам дали и овде е ваков случајот.
Моментално сум нашлакана со маска на лице инаку ќе ставев на виличната коска за да видиш колку дели од вратот. Минимално, но мене ми смета. Не е доволно светла како за мене, не знам дали ќе успеам да ти доловам ситуација, ќе ти прикачам слика во ЛП. Кога убаво ќе ја размачкам со прсти изгледа фино, ама се познава разлика меѓу Ревлон КС 150 и оваа лајт нијансата на Биотен. Ама за секојдневна употреба, немаш поим како добро ми се погоди, си ја користам за наваму-натаму, многу ми се допаѓа како мириса.
Луѓе, најсериозно, ми треба нова пудра! Предложете ми нешто што покрива добро флеки/црвенила и што е за комбинирана кожа. Не сакам да ми го суши лицето а ниту да ми го светнува како лампион. Моментално ја користам лукс и морам подитно да ја сменам бидејќи мислам од неа ми се направија повеќе акни по лицето. Прашав погоре за Тајм плус ама се мислам дали таа да ја земам, не добив доволно коментари за да знам каква е. Предложете ми повеќе пудри па ќе изберам нешто. Инаку да прашам, дали може во парфимерија да си побарам тестер на пудрата да ја пробам?
Епа мене значи би ми била добра, бидејќи сум малку потемна од тебе. Фала ти на брзиот одговор. Јас како што се сеќавам ја користев исто лајт нијансата од ББ кремата од Гарние, мислам дека ми беше ок, ама одамна беше тоа, па имам подзаборавено. Сега нешто ме фати мерак за оваа од Биотен, мада немам некои големи очекувања, јас со прајмер и фиксатор светам, не пак со оваа крема, ама нели да се проба нешто ново, плус до недела е намалена во ДМ. Инаку да одговорам и на прашањето над мене- за жал Ревлон никогаш не е на акција...
Mozes li da mi kazes nesto poveke za bb kremata na garnier sakam da ja probam ama ne sum do sega procitala nisto za nea i cena da mi kazes ako moze
Мислам дека ќе ти се погоди, Сесилија. Со прајмерот на Аура е солидна, барем мене ми издржува работен ден, иако знае да заблеска ама корегирам со матирачки марамчиња и терам до крај така. Ништо ново, веќе одамна престанав да се замарам дали ќе светам или не, а од нешта со ознака „мат“ имам страв во коски.
Како што кажав одамна ја користев, може има 3 години, ако не и повеќе, па ми избледело искуството. Ми го изедначуваше тенот, во комбинација со камена пудра ми беше ок. Цената не знам, околу 300 денари, можеби малку повеќе, не можам да ти кажам со сигурност. Зборувам за онаа за комбинирана и мрсна кожа, бидејќи има и за сува. Пребарај низ форумот, ќе најдеш доста мислења- како што кажав, тој период беше ептен актуелна, речиси и да немаше феминка што ја немаше пробано.
Ја купив double wear, но некако не сум задоволна од неа. Очекував многу поголема покривност и трајност, имав една флека на челото и не ми ја покри, морав коректор да нанесам. И ептен тешко ми се размачкува и блендира, ми се прават линии. Никогаш не сум користела четка за пудра, сега купив и пробав, резултатот беше ужасен. Не е можно после толку прочитани рецензии само мене да не ми се погоди, сигурно грешам некаде
И мене не ми се погоди за жал, ама тоа е, не секому му одговара ист производ, јас се помирив со ситуацијата. Можеби подлогата не ти чини, пробај некои други креми, па види дали ќе се подобри ситуацијата.
Значи не сум била единствена Инаку користам хидратантна крема на Биодерма како подлога, не би требало да ме ремети таа. Како и да е, ќе ја испробам со различни комбинации. Не ми останува друго, какво разочарување
Зошто ми се случува да им оставам траги од пудра на облеката при поздравување со луѓе? Мислев е до пудрата, но не е, користам на Вичи, а и сметам дека не ставам прст или два пудра. Како подлога користам крем бекутан. Дали е до утапкувањето/нанесувањето? Можеби треба и фиксатор спреј да прскам?
Оваа ми е подобра за со прсти. Со сосема мала количина, почнувам од виличната коска затоа што тука имам повеќе за покривање, и остатокот од лицето со минимална количина. Пробај по сосем малку да нанесуваш, а каде што има потреба уште еден слој. Инаку, и мене не ми е нешто посебно пудрава. До Бекутанот е, дефинитивно. Не се упива во кожата, па пудрата над него лизга и се топи. Земи си крем соодветен за твојата кожа.
Дефинитивно Revlon Colorstay, има за мрсна/комбинирана, и за сува/нормална кожа. Можеш да си ги видиш боите во космо, таму знам дека беа поскапи ама не знам точно колку. Во зегин е 750. Многу убаво покрива, и нема ни да светиш а не го ни суши лицето. Јас многу сум задоволна, вчера кујзнае кое шишенце по ред си го купив