Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Revlonot во COSMO е 890 или 910 денари не сум сигурна точно значи во зегин е поефтина.Инаку мене во комбинација со прајмерот зелениот на аура ми се топ комбинација као измислени еден за друг.Штом мм ме праша со што сум се мачкала:D:D што ми е толку мазно лицето а предходно само ми коментираше зашто толку многу пудра ставам значи да е одлична:emo:

На cloud, Mishela, Rose96 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Јас да си кажам нешто :) Си го најдов чарето со ревлонот.Дека е сменета формулата сменета е и дека ми беше некако погуста, поубава онаа другата тоа стои, ама му ја најдов цаката и ептен сум задоволна сега.

Порано кога ставав ,кога не ставав камена пудра и кога ке ставам ептен така тенко слојче со четката ќе поминам само и ужас што да ви кажам, како лампион за 1 саат си светнував.Ама еднаш случајно, не знам ни зошто така подебел слој ставив повеќе пати се поминав со четката и цел ден не ми мрдна, нити светнав.Бев изненадена, не знаев до што е работата па после уште неколку пати си пробав со каменава и она ја спасувала работата :DИ има огромна разлика и другарка една ме примети вика леле која е пудрава, па што природно ти стои8)Инаку Creme Puff користам камена пудра од Макс Фактор.Без неа не ми се свиѓа само од ревлонот кога имам.

Си ја користам ревлонот како поевтина варијанта, претежно преку ден и ептен ја имав на залиха па и се заинатив да и дадам шанса, среќа, иначе колку бев разочарана немаше веќе никогаш да ја купам.И не знам како не ви се копира на облека мене и без камена кога сум ја носела, ми се копира, крагните од кошулите лом ми ги прави :)

Гледам за double wear пишувате, па да си кажам и јас што мислам.Не ми се допаѓа , просечна пудра ми е за парите, очигледно мене не ми лежи и другарка ми ја пробуваше, и даде шанса повеке пати пошто тестер имаше ама и неа ич не и стои.Додека за Estee Lauder Maximum Cover немам зборови со кои можам да опишам таква убавина.И си се снабдувам со залихи зошто сме емотивно поврзани и не смеам никогаш да снемам од неа :inlove::l:Не знам што да кажам, фотошоп во тубичка :DИ ништо да не ставам, ни камена ни коректор ни подлога таа пак ќе е прекрасна.Имам комбинирана кожа.

Ако правиме споредба меѓу ревлон и double wear, мене ревлонот повеќе ми се допаѓа, во однос на тоа како изгледа, сега за трајност не знам каква е double wear.А меѓу ревлон и maximum cover нема простор за споредба.Како и да е мислам дека Ревлон Колор стеј од овие drugstore пудри што се е најпокривна и најдобра.

На softy1, LivingGlam, koritsaki и 5 други им се допаѓа ова.
  3. cloud

cloud Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    1.868
    Кога го прочитав мислењево, се подсетив на коментарот од дечко ми кога за прв пат го користев прајмерот на Аура со Ревлонот. А коментарот му беше - срце, вечерва многу убаво си се напудрила. :D
    Така да, штом и машката популација има вакви забелешки, девојки не двоумете се во врска со пудрава. :)

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  4. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Да да штом одлично помина кај машко пазачко око значи вреди :D

На koritsaki и cloud им се допаѓа ова.
  5. lizaname

lizaname Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2014
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    185

За да ја погодиш комплетно пудрата мора да имаш и добра подлога т.е крема мој совет ти е да ја пробаш пудрата на виши ДЕРМАБЛЕНД незнам дали си ја користела но е баш за тоа што посочи горе ја има во зегин и можеш таму да ја пробаш или побарај им тестер поздрав

6. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Devojki se mislam koja pudra e podobra od ExtraLasting calming effect od Avon, ednata e mat a drugata sjajna.

7. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.971
    Каква кожа имаш?
    Брачедами ја има матот и задоволна е.
    Девојки па одамна сакам да ве прашам ,но незнам каде да го поставам прашањево.
    Дали прво ги шминкате очите па ставате пудра или пудра па после шминкате очи.

8. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.893
    Допаѓања:
    5.237
    @lovemme најчесто прво пудрата, па очите, па коректор на подочњаџите, па се враќам после на бронзер и руж.

На lovemme му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    @lovemme jas imam suva koza, na mnogu ladno i na mnogu toplo obrazite mi se vcrvuvaat i dzabe sum se sminkala.
    Inaku i jas prvo stavam pudra pa senka, iako senka mnoogu retko upotrebuvam.

10. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.702
    Допаѓања:
    106.948
    @lovemme зaвиси,имaм некoи пaлети сo сенки штo при блендaње или нaнесувaње пaѓa кaкo прaшинa пoд oчите и вo тoј случaј стaвaм првo сенки пa т.пудрa. Нaјмнoгу ми се случувa oвa сo пaлетaтa нa Sleek. Инaку кoгa стaвaм сaмo туш и мaскaрa првo т.пудрa нaнесувaм :)

11. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    @Umbrella22 Подобра е онаа со калминг ефект од Авон, за нијанса јас приметив дека мешав една од обичната и една од калмингот и обичната е многу воденеста додека калмингот не е баш.Инаку некоја разлика нема.Јас веќе од Авон пудри не купувам, освен дури догодина онаа безбојната магик сакам да ја пробам, и оние бб кремите.А ни Лукс, ни овие.Ако ти се прават така образите ич не купувај таква пудра.Бидејќи мене линии ми оставаат пудрите и воопшто не покриваат.Со камена можеш нешто да покриеш, ама само со овие не.Земи си ја мејбелин
    https://encrypted-tbn2.gstatic.com/...8C0bMbOOuvcFU9KBX3SfE-1-tO3YX-2lussXtSMbm1_wA или http://britishbeautyblogger.com/wp-content/uploads/2015/09/Bourjois-Air-Mat.jpeg

На mimi**** му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ivanchos

ivanchos Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    18.859
    Девојки се мислам помеѓу Revlon Colorstay i Bourjois 123 perfect. Која е по покривна да не оксидира и да не светнува после кратко време лицето зошто имам мрсно лице.Мислев да го земам ревлонот но сега неможам да се одлучам. Инаку користам римел стеј мат 103 true ivory со која нијанса од ревлонот одговара?

На Spark* му/ѝ се допаѓа ова.
  13. IloveScience

IloveScience Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    31
    Да пишам само update Ја купив Лореал Инфилабле, како беше незнам, и ја комбинирав со прајмерот од Аура за матирање на Т зоната и е катастрофа. Нијансата потемна од мојот тен и пак светам на носот. Не сум задоволна. За прајмерот незнам што да кажам некако не видов некои резултати ептен но ете пак го користам. Следно ја купувам Ревлонот и конечно да средам проблем со моево мрсно лице!

14. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.702
    Допаѓања:
    106.948

И двете се зa мрснo лице,нo дефинитивнo Ревлoнoт е пoпoкривнa и пoтрaјнa. Нaјубaвo прoбaј си вo кoсмo нa тестер пa купи јa oд зегин зaштo е пoевтинa :)

На rainbowec и ivanchos им се допаѓа ова.
  15. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Девојки, ај некоја која од вас ја има користено Manhattan Mat powder број 82 (beige), или подобро позната како Менхетен во црна тубичка на форумов :D и воедно има користено Revlon Colorstay за комбинирана кожа да ми каже од Ревлон која нијанса и одговарала зошто мене нервоза ме фаќа како ги читам пофалните зборови за пудрава, а јас се ја грешам нијансата на пудрава. :sweat::D:D

16. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Mislam deka 180 od revlonot ke ti odgovara,neka me ispravat drugite feminki ako gresam

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.702
    Допаѓања:
    106.948

180 или 200 :)

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Да споделам интересен сајт за пронаоѓање соодветни нијанси на сите пудри:
    http://findation.com/

На macka91, ivanchos, LivingGlam и 5 други им се допаѓа ова.
  19. LadyKaneswaran

LadyKaneswaran Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2015
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    31
    Не можам да најдам соодветна пудра за мене, секогаш лицето ми ја впива на пределот на образите (најверојатно бидејќи станува збор за сува кожа), и ниту една пудра досега не успеала да ми ги покрие пеѓите. :@ Дури и кога за матура се шминкав во салон и тогаш ист случај, џабе ми отидоа парите како само трепките да ги платив. :(
    Препорачајте ми некоја пудра што покрива и сакам да прашам каква подлога/крема користите пред да ставите пудра (fingers)

20. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Za pegite mozes da go probas pan stikot na max faktor,mnogu pokriva,a i jas imam suva koza i koristam revlon isto mnogu e pikrivna pudrata,a kako podloga ja koristam kremata od neven na afrodita,bidejki mi ja dobro hidrira kozata i so revlonot super odgovara,barem kaj mene

На koritsaki и LadyKaneswaran им се допаѓа ова.