Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    Ги имав и двете, и ревлонот ми е многу подобра, таа другата мене воопшто не ми се ни свиѓаше. За да ја нанесеш е мака, многу брзо се суши, неможеш да се нашминкаш на раат а такви работи мене многу ме нервираат. И многу побрзо ми светнуваше.

На ivanchos му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Haritiela

Haritiela Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    222
    Пудрава ја купив демек Мат и викам ај да сменам а цело време користам нивни производи
    луѓе не се заебувајте , што е жолта прежолта е , како за кинези е направена , секој ден кога ставав ги пцуев , ама кога почнав да се исипувам по лицето , една до друга бубуљица..
    ужас
    дајте кажете некоја убава пудра погуста да е , мат таква , сите ми се некако водењасти..

Прикачени фајлови:

• 02_vanille.jpg
      02_vanille.jpg
      Големина на фајлот:
      14,7 KB
      Прегледи:
      42
    На mssuniquee и koritsaki им се допаѓа ова.
  3. Sfera

Sfera Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    2.416
    @Haritiela баш почнав да пишувам за Bourjois Air Mate и после твојов коментар се блокирав.
    Знам дека @Sexybaby86 ја фалеше, а и откако видов дека моментално е на акција во Космо со сет четки се залетав да ја купам. Акцијата како што можам да видам е 30.11 има некоја девојка информација дали има нешто останато или воопшто да не одам (пошто не сум од Скопје)? Потсететe ме која и' беше цената негде околу 700 ден. ако добро се сеќавам:wasntme:

4. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @Sfera да, ја пофалив, и сеуште ми е ок за наваму-натаму. Единствена замерка што ја имам т.е. нешто што забележав после одредено време користење е дека со секојдневно нанесување ми се прават ситни, микроскопски гнојанички под вилицата. 100% сум сигурна дека е од пудрата, зошто освен една-две ситни акни пред добивање, немам никаков проблем со лицето, имам чисто лице. Засега, чарето е да ја користам наизменично со друга пудра, а во деновите кога нанесувам друга пудра, гнојаничките веднаш се повлекуваат, што само ми потврдува дека ми се од Буржоа-та.

Не знам што е со пудриве искрено, Ревлонот (новата формула) ми правеше акни на образите, Буржоа ми создава гнојаници... Не знам дали е до кожава, воошто немам чувствителна кожа, дури се сметам за „тврдокожец“, буквално се' ми трпи кожава :) Или па е до формулите на пудриве, со 300 парабени и што уште не :^)

Инаку, Air Mat ми е погодена по состав, боја (не сосема, ама ок е - инаку, нијансите се доста жолти), само за трајноста не можам да кажам добар збор. Не е трајна многу, се пресликува на облека, телефон и сл. и тоа е тоа. Не би ја купила по втор пат само заради тоа што се исфрлам, инаку вака за секој ден ми е сосема ОК.

Нели, не мора да напоменам, секоја кожа си е приказна за себе, така што не мора да значи дека и кај друг исто би реагирала :)

5. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Мислење за пудрава

6. AGIrlNamedMarija

AGIrlNamedMarija Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    214
    Јас ги добив четките како подарок кога ја земав Healty Mix-от пред два дена, конкретно од Зебра центарот, и баш продавачката ми кажа дека имале залиха, така да таму со сигурност имаат. :)

7. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Обоена вода, не трожи за џабе пари :D

На Lady Phoenix, Umbrella22 и mimi**** им се допаѓа ова.
  8. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Сама си одговори на прашањето,токму тоа е проблем формулата на пудрите. Поголемиот дел од нив софржат силиконска база која оневозможува кожата правилно да дише, а кога кожата не може да разменува доволно воа со надворешните услови се создава зголемена влага. Во услови на зголемена влага се создаваат и разни бактериски промени. Силиконот инаку и ја суши кожата (ќе сфатиш доколку не го мачкаш веќе, додека го мачкаш изгледа мазна). Во комбинација со течниот парафин и парабените...подобро да не ви кажувам....Подобро е да инвестирате во некоја квалитетна органска пудра која не само што ќе прикрива тку и ќе ја негува кожата отколку само да го прекриваме проблемот а да си ги зголемуваме проблемите и неправилностите на кожата. Секако ова е мој став, не мора сите да се сложат со него. Поздрав

На rainbowec, Sexybaby86 и blueberry93 им се допаѓа ова.
  9. Sfera

Sfera Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    2.416
    Иако утрово бев решена да ја земам Аir mat - от, се предомислив после вашите коментари дека создава мозолчиња + нијансите премногу жолти. Не ми се ризикува, прво од аспект дали ќе си ја погодам нијансата, ајде уште една пудра што така ќе стои во ормарчето, ама скраја нека се гратис четки кога може да си добијам и гратис мозолчиња:^) Кожата ми е премногу чувствителна, сува, повремено што ќе ставам Биотен ББ крема целата се вцрвенувам, а очите ми се приказна за себе, мислам дека не постои крем или пудра од кои не ми се иритираат и солзат (oсвен од Еуцерин кремата не). Ама периодов што следи приморана сум да почнам да користам шминка, па ќе мора да си најдам соодветна пудра со која ќе можам да функционирам најнормално. Се мислам околу органскава пудра на Lavera. Ја има кај нас во ДМ, Космо? Има некоја девојка искуство со неа?
    EДИТ Ќе ја замолам @Biodevojka или некоја друга девојка што се разбира малку повеќе околу пудрите да ми предложи пудра од типот на Lavera. Благодарам.

Последна измена: 16 ноември 2015
    На rainbowec му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Пударава на Гош ми е најпогодена до сега, и текстура, и нијанса и покривност :l: Арно ама, приметив дека ако ја користам неколку дена по ред ми се фрла лицето со брунчиња досадни поткожни. |(
    Тотално разочарување. А како што имав проблем па да си погодам пудра до сега... Катастрофа.

Инаку, сакав да прашам ако некој ја има користено истава, да ми предложи што да земам следно. Нијансата што ја користам е Ivory. Имам (мислам) комбинирана до нормална кожа со тенденции да се подзасушува на ладниов период :x
    Сакам да ја земам Ревлон колорстеј, се изначитав овде на форумов се за неа но една другарка тотално ме предомисли. Зборот ми е, Ревлон секако ќе ја земам, и покрај се изначитано и изнаслушано, но ми треба некоја посекојдневна да е слична со оваа од Гош. :) Секој предлог е добредојден :hug:
    tumblr_n9xm1zuDQZ1tg6ki9o1_1280.jpg

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    @kanella Да си ја земеш на Revlon Colorstay без мислење, ни најмалку не е тешка пудра, имам коритесно многу потешки од неа. Ептем многу е долготрајна, и е со средна/висока покривност. На почеток и јас не ја сакав, сега не можам да замислам ако ја немам дома во залиха, 3 имам до сега купено. Со Ревлонот не се секирам цел ден ако сум излезена, затоа што знам дека ќе ми стои додека не ја избришам. :)

На LaraSolare, Lepaaa, kanella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга Lavera пудрата ја немам пробано и не би знаела да ти кажам како е перформансот на лицето или нијансите. Од пудрите кои ги имам пробано може да ги издвојам:
    1. Alverde Color and Care е убава пудра, органска, има повеќе бои и убаво делува на кожата. Добро прикрива и изедначува. Цената и е многу пристапна ако не се лажам јас ја земав некаде околу 250 или 260 денари за 40 гр.
    2. Dr. Hauschka е уште една убава пудра, и оваа е органска, нежно покрива има 5 нијанси, а цената беше 1168 ден. за 30 гр.
    3.Gamarde Light Teintee исто така органска, која е всушност пудра и крема два во еден. Прикрива и ја негува кожата. Нема потреба да се става подлога под неа. Има 2 нијанси светла и темна. Нешто што ми се допаѓа е што тенот е изедначен и изгледа многу природно. Цената е 1522 за 40 гр.
    Еве овие ги имам пробано и мене лично ми се допаднаа сега секако ти може да си одбереш некоја во зависност од потребата, покривноста која ја сакаш и секако буџетот кој може да го одвоиш. Лавера сеуште ја немам пробано, ама еве во некоја наредна прилика ќе се обидам да ја пробам за да направам споредба. Се надевам ти помогнав, поздрав.

п.с. да не заборавам во Еурофарм плоштад има една и од Bourjois органска (за среќа) ама за несреќа ја повлекуваат од продажба. Се вика Detox Bio и од истата линија има и коректор за лице. Може да ја видиш доколку ти се допаѓа инаку исклучиво е наменета за масна кожа (ја немам пробано ама од декларацијата, според мене треба веднаш да се суши на лицето така да погодна е за масна кожа не за сува).

На rainbowec, Sfera и irenna им се допаѓа ова.
  13. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.026
    Допаѓања:
    81.371
    Мене многу ми се погоди оваа пудра на Bourjois и потрошив неколку шишиња, но морам да те поправам дека одамна ја повлекоа од продажба, уште во 2011, па ако некоја се реши да провери, задолжително нека го погледне и рокот на траење зашто без сомнеж се работи за некои дамнешни залихи.

На rainbowec, Deemy и Biodevojka им се допаѓа ова.
  14. Haritiela

Haritiela Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    222
    Досегашно мое искуство со пудри

1. најмногу ја користев оваа
    slika-957152-54c920adef496-default.jpg
    Добри особини густа, покривна , трае доста време. Лоши особини : премногу тешка на лицето со таква текстура , користев 80-82 зависи , и за искачање навечер е топ покривна , за секој ден не е. Е има од пудрава и јајцевидно едно исто паковање ама не знам што е разликата. Би ја купила пак.

2. Пудрава е класика за секој ден , многу е течна некако , ретка и не покрива баш, и жолтеникава ми беше некако, така да више не
    new_healthy_mix_foundation.jpg

3. Преубава боја на пудра , најприродни нијанси , не е многу течна онака убаво покривна , ама се пресликува на блузи на се , не ми се суши на лицето не ми впива , а исто и оваа погоре. и тоа сунгерче само за украс ми беше пробав 100 пати ама ми ја впива целата пудра и не видов корисно од него ништо. Инаку да напоменам ПУДРАВА ВЕЌЕ НЕМА ДА СЕ ПРОИЗВЕДУВА и беше на попуст за да ги продадат тие што останале
    download.jpg

На нејзино место ја воведуваат
    bourjois-air-mat-foundation-review-2.jpg
    Која ми е ептен лоша пудра. не е само 1 нијанса, сите им се жолти и самиот продавач ми кажа ама се излажав по МАТ па ај ја земав 650 денари мислам на попуст си некој. веќе нема никад да ја купам
    промашај е..( како за кинези е правена ) и цела се испоисипав милион акни имам од неа ....ситни , никако не можам да ги истискам...

И за крај ви ја претставувам пудрата односно бројот М303 од која не постои поголема КАТАСТРОФА од пудра, подобро да беше воденикава него темперна боица да ставам
    бројот 303 е толку портокалово - жолт што полоша нијанса на пудра нема да се произведе никад никад...
    повелете !
    flormar mat (1) copy.jpg

Обожавам мат пудри и за нова година лани си ја купив ама полоша нијанса нема ни една фирм ада произведе, моите ми се смееја дома кога ме видоа , се пукнаа од смеење и морав да се бришам. не вредеше ни со 2 други пудри што ја измешав , кловн бев

Сакав последен пат пудра на Гош ама некако сите им се темни и не знаев која мат добра да земам а бел тен имам , а и продавачот рече се жалеле дека многу се исипуваат од пудрава
    ревлон ми препорачаа ама не знам , пишете некоја со природна нијанса и мат пудра да е.
    арт деко ?

Последна измена: 17 ноември 2015
    На LaraSolare, kanella, Rose96 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.248
    Допаѓања:
    56.991
    @Haritiela не се гледаат фајловите што си ги прикачила, па не знаеме за кои пудри зборуваш, а баш е корисно мислењето. Ако можеш едитирај.

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Фала драга, мене ми рекоа дека ја повлекуваат ама не знаев дека од 2011 е повлечена. Инаку штета, голем минус за Bourjois, една органска пудра ќе направат и таа ќе ја повлечат.

На rainbowec и Mishela им се допаѓа ова.
  17. Haritiela

Haritiela Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    222
    еве едитирав :D

На Rose96 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.026
    Допаѓања:
    81.371
    И да знаеш дека беше многу добра @Biodevojka , јас сè уште не можам да ја преболам и немам пронајдено пудра со фини состојки која повеќе ми одговарала од оваа.
    За комбинирана и мрсна кожа беше супер, баш како што си претпоставила.
    Пред извесно време пробав неколку од Алверде, ама навистина не можев да пронајдам ништо слично на неа и затоа и се откажав од пудри без штетни состојки.
    Ќе чекам подобри времиња. :)

19. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Ќе побарам јас за тебе некоја со слични состојки или формула, верувај ми под дрво и камен ќе ја барам, мора да те вратам назад на органското!!! :)

На rainbowec, Deemy и Mishela им се допаѓа ова.
  20. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.095
    dermablen_ban.jpg VP18543_push.jpg DERMABLEND FOND DE TEINT.jpg 2001462.JPG Дали сте користеле некој од овие продукти да ми кажете искуство и дали ги има каај нас да се купат?

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.