Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    @Emotional123 Ја има оваа пудрата во бело паковање. 1200-1300 и е цената. Можно е да ја има во аптеки кои држат поизводи на виши. За другите незнам.

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.026
    Допаѓања:
    81.371
    Многу ќе ми биде мило доколку потрагата заврши успешно. Ептен ми е погодена оваа пудра која ја користам во моментов, но за нешто ново и фино секогаш сум расположена, така да - слободно известувај! :)

На rainbowec и Biodevojka им се допаѓа ова.
  3. CoverGirl10

CoverGirl10 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.916
    Кога животот ти дава две лоши пурди, комбинирај ги заедно и ќе добиеш masterpiece :D Зборувам за colorstay и double wear. Прекрасна комбинација, ептен ми се погоди. Не се мрда цел ден, не ми светнува лицето и бронзерот конечно ми се нанесува убаво! Дава природен изглед и не ми е тешка на лицето. Препорачувам (y)

На crazylady, mssuniquee и LivingGlam им се допаѓа ова.
  4. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    А јас па сум баш задоволна од Буржоа аир мат. Одлична ми е. Нијансата ми е супер. Конечно да има и пожолти нијанси на пудри. :lol: Лесно се нанесува, со еден слој убаво ми го изедначува тенот, изгледам баш природно и ненападно. Исто како да немам ставено пудра. Не светнувам ич, добри 5 часа ми издржува, после морам да нанесам уште еден слој, ама севкупно одлична ми е. Баш сум задоволна. И на слики не изгледам веќе како дух. :rofl:

На 1209, rainbowec, crazylady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Posle tolku dvojmenja i razgleduvanja konecno si ja poracav pudrata
    Giordani Gold long wear mineral foundation SPF15 od Oriflame.
    Se nadevam ne sum a utnala nijansata.

На rainbowec му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Ако формулата и е иста со онаа претходно што бее џордани оценка 5/10.Добра беше ко за денски, а и слабо ми покривае.И мислам дека за повозрасни жени беше едната од двете пудри.Не бев задоволна за 600 денари како што беше тогаш.Може оваа е друга, доколку е се извинувам.Ама ти кажав да ја земеш Мејбилајнот, не мрднува пудрата од лице.Многу ја сакам :inlove::inlove::inlove:
    Незнам за вас што се жалите од Боржуата сепак зависи и до лицето, моето не е така осетливо, и мене не ми го правеше жолто лицето иако се гледаше дека малку е жолтеникаво.
    Се согласувам со @kjukli

7. cedevitka

cedevitka Нов член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    imam suva koza nemozam da si najdam soodvetna pudra vcera vo edna parfimerija mi ja preporacaa na REVLON bila najsoodvetna za suva koza cenata e790den. kazete iskustva za pudrava devojkata zvucese dosta ubedlivo mi napomena i deka drugite brendovi nemaat za suva koza,neznam so da praam sakam edna saglam pudra

8. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.248
    Допаѓања:
    56.991
    Добра е Ревлонот за сува. Каков крем користиш под пудрата? Тоа прави огромна разлика.

На cedevitka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.026
    Допаѓања:
    81.371
    Сите козметички брендови имаат пудри наменети за сува кожа - кои подобри, кои полоши.
    Каде ти кажале ваков виц, @cedevitka, да знаеме каде да не влегуваме. :D

На LaraSolare, naturally, cedevitka и 2 други им се допаѓа ова.
  10. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Нека не те чуди, јас еднаш прашав за пудра со жолт подтон во Космо и продавачката ми вика "како мислиш ПОДТОН, првпат слушам" :D Иначе @cedevitka и Боржуа хелти миксот е фин за сува кожа. Се' зависи од тоа каква покривност бараш, колорстејот на ревлон има висока покривност.
    п.с дали некој ја има користено bb/cc кремата на physicians formula? И од каде ја набавил? :?:

На cedevitka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. cedevitka

cedevitka Нов член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    vi blagodaram za iskrenite odgovori mnogu mi pomognaa ke si kupam pudrata od revlon,a za vrabotenive po parfimeriive site razlicno kazuvvat sekoja so svoeto iskustvo,zatoa pobarav vase mislenje

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.100
    90% поим немаат.

На LaraSolare, kjukli, senza.parole и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Lola3

Lola3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    Женски мислење??
    Max Factor Lasting Performance / Max Factor 3in1 Flawless / Loreal Infaliable .. или последно оваа од Ревлон за која прилично се креваше прашина скоро?
    Прашувам за највисока покривност што може, но да не е претешка пудра за носење.

14. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Jas bi ti ja preporacala revlon,no i max faktor lasting performanse e mnogu ubava i pokrivna.Poveke mi se dopaga revlon,bidejki ne se otslikuva na oblekata,a po pokrivnost mislam deka se priblizno isto.Drugite pudri sto si gi napisala gi nemam koristeno,za niv neka ti kaze druga feminka

15. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Девојки како го одредувате SPF на пудриве од Ревлон.На мојата ништо не пишува на ова пакување, на тие од поодамна што сум ги користела мислам дека 6 си пишуваше.

Сега гуглав малку и сфатив дека различни нијанси имаат различен spf, од 6 до 20 , а и има разлика дали е за сува дали е за комбинирана кожа пудрата.И сега планирам за сликање да се шминкам со Ревлон, ама ако има понизок или нема spf.Логично ми е штом не е нагласено да нема...Но, на декларацијата после објаснувањето на составот пишува дека може да содржи титаниум диоксид или цинк оксид, што автоматски тие состојки значат постоење на spf.

По мое размислување, составот е генерален за сите нијанси па според тоа што варира spf во различни нијанси овде генерално пишале дека може да содржи, ама бидејќи напред на опаковката не пишува како на другите опаковки до сега , значи ли тоа дека нема воопшто?

Уште повеќе се збунив што за иста нијанса(плус за мрсна и комбинирана кожа) на различни кутичиња на гугл ми излегоа и како моево и со 6 и со 15 :?:

Еве какво е моето кутиче, првото на сликата
    revlon_cs_foundation_2.png

*Оние каде што е прецизирано под името на нијансата си го пишува и spf.Многу сум збунета, да ме оправи некој? :)
    @Lola3 од сите drugstore пудри јас мислам дека нема подобра и со поголема покривност од ревлон.Обавезно да ја нанесуваш со сунѓерче(beauty blender/sponge) се добиваат прекрасни резултати за разлика од со прсти и мене лично не ми е тешка, јас за секој ден ја користам.

На kim.k и koritsaki им се допаѓа ова.
  16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.703
    Допаѓања:
    106.949
    @LaraSolare
    Јaс мислaм декa немa спф фaктoр пудрaвa, зaштo кoлку штo пaмтaм и нa мoјaтa пудрa инaку нијaнсa 150 buff не пишувaше никaкoв спф фaктoр. Тие пoстaрите пaкoвaњa беa сo 6 спф фaктoр. А инaку се си мислaм дa не имa некoјa рaзликa нa пудрaвa вo врскa сo спф вo еврoпa и aмерикa, зa aмерикaнски пaзaр дa ги прaвaт сo спф фaктoр... :wasntme:

На LaraSolare му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Mojata pudra momentalno sto ja imam ima spf 20 bas sega vidov na sisenceto,a inaku e 180sand beige i e za normalna i suva koza

На LaraSolare му/ѝ се допаѓа ова.
  18. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.518
    девојки препорачајтеми пудра за мрсна /комбинирана кожа , да е тешка , мат , голема покривност и да не остава траги на облека ! :)

19. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    @anakonda88 RevlonColor Stay е баш каква што бараш, не е тешка а е многу долготрајна и не се пренесува на облека. :)

На anakonda88 и koritsaki им се допаѓа ова.
  20. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.518
    дали е покривна?