Не знам многу сум збунета зошто после декларацијата со сите состојки пишува:May contain(има спомнато неколку состојки меѓу кои и zinc oxide и titanium dioxide.Тука се збунив највеќе не знам дали мислат во глобала или само за оваа нијанса.Дали има некој поново пакување да споредиме,дали пишува некој spf кај тие со поново? Tвоето Коритсаки кога е купено?Моето има година дена.
Јас мојава пудра ја купив во јануари месец , но не ја дотрошив до крај и ја поклонив на една моја братучетка ( мислев дека ми прави проблем на лицето и излезе дека не е од пудрата ) инаку беше одлична пудра и здравје да ја потрошам на Есте пак оваа на Ревлон ќе ја земам. Инаку еве баш нека ни кажат нешто во врска со ова @macka91 и мислам дека @mimi**** сега ја имаше купено
Jas mozam samo pofalni zborovi da kazam za pudrata,mene ne mi pravi nikakvi problemi i super pokriva.Jas stavam prvo krema pa pudra,bidejki imam suvo lice i odlicno se vklopuva,sega me stavivte vo misla da ne mi dale stara pudra,bidejki velite novite nemaat zastiten faktor,a mojata ima 20 i ne mozam da ja vidam deklaracijata mi e odlepena ne se gleda datata,a ja zemav od zegin pred mesec ipol.Pred nekolku dena ja zemav i na maybeline affinitone,bese na akcija,isto dobra pudra ama ne se sporeduva so revlon
@mimi**** не е стара твојата пудра , јас мислам дека како што кажа Лара соларе изгледа зависи од нијансите и од тоа дали е за сува/мрсна кожа пудрата. Мојата беше 150 buff за мрсна кожа.. еве @Rose96 ја има Ревлон за сува кожа па нека каже баш и она. Јас знам дека тие со 6ка спф фактор се старите пудри што беа и шишенцата изгледаа вака инаку се согласувам дури и некои поскапи пудри што ги имам пробано неможе да се рамнат со оваа на Ревлон
Некоја да ми препорача камена пудра за комбинирана кожа? Ја користев досега минералната на Алверде, ама не знам каква да изберам сега
Јас ја купив викендов од Зегин, 180 за комбинирана/мрсна кожа и има spf 15, а пишува дека е произведена 05.2015.
Незнам и мене ми е чудно многу и ништо неможам да сватам ај мислам поважно е тоа што пишува кога е произведена
Luxe Авон каде каде 200-300 денари, јас ја нанесувам со четка и немам проблем никаков, можеш и со сунѓерче да нанесеш има во самото пакување. Исто и на катрице all about matte 290 денари ( ако добро ме служи памтењето) и двете се добри. И некој да каже цена за Revlon Colorstay?
buba4e , ревлон е 780 ден во зегин а во космо е поскапа околу 850 мислам можеш да пробаш на тестер во врска со нијанса во космо или др парфимерија а потоа да ја купиш од зегин
^да да тоа е најважно тестер да пробам. Се мислам нешто сега пред празници да ја земам, се надевам на попуст нешто. И се надевам дека сте во право.
Имаат убави нијанси , ќе си најдеш сигурно. Покривна е и (мене лично) не ми е воопшто тешка пудра. А е трајна. На попуст тешко , јас мислам дека на Ревлон пудрите никогаш не ставаат попусти
Јас ја имам ако мислиш на Organic wear CC кремата.Сметам дека е подобра за сува кожа, јас брзо светнував од неа.И сега ја ставам понекогаш и кога ја тапкам со сунѓерче многу многу поубав ефект дава(се изненадив од разликата), дури оној пат по толку време ја ставив одма ме прашаа која пудра е, вака со прсти не добиваш некоја голема покривност. Јас само неа не ја носам,како што реков dewy изглед дава, па не ми одговара дополнително да светам и секогаш ја надополнувам со камена,транслусцентна, така убаво и природно изгледа и не светнувам подолго време.Јас и немам некои посериозни проблеми со лицето освен малку проширени пори и тук таму ми треба изедначување на тенот,но преферирам потешки пудри, сакам убав порцелански изглед на лицето,па можеби и затоа не сум толку воодушевена, како што би била од пудра, но ја имам користено за секој ден кога е потопло зошто е лесна и не ми тежи на лицето.Мириса многу убаво, мислам дека само 2-3 нијанси има, јас тогаш сакав потемна, но и оваа посветла не ми е лоша,лесно се адаптира на лицето,бидејќи сепак е cc крема, не е пудра. Јас сепак мислам дека ептен добра cc крема е онаа на Буржуа, имам пробано онака тестер и дури и со прсти фино ми изгледаше, тогаш таа сакав да ја купам,ама ми ја донесоа оваа и тоа за тоа остана Инаку не знам каде може да се набави
Го имам тоа приметено и ме чуди. Само да не оксидира и дали е трајна, мат е или треба да ја матирам со камена пудра. Исто така сакам да ви кажам вие што ја зедовте Лореал 24 ифитибл оксидира т.е. менува боја а и не е трајна. Многу е сува и некако кога ќе ја нанесам свети дали не е за комбинирана кожа со мрсна т-зона незнам. На оној кој му се погоди супер, но мене не. Јас не би ја купила пак иако во една тема пишав дека ќе ја купам повторно, тоа беше летоска кога ми одговараше нијансата и не приметив дека оксидира,веројатно поради тоа што имав сончан тен и на лицето.
Бубаче, напиши во Барај “Ревлон пудра“ и ќе ти излезат еден куп мислења за пудрава и ќе си добиеш одговори на твоите прашања. Пудрата е една од најкоментираните на темава.
@LaraSolare Кај мене ги пишува тие состојки а пудрава е купена во јули месец во Зегин. И има спф 15 а е темна нијанса. Ме зачуди спф зашто мислам дека беше намaлено на 6.
Трајна е и тоа јас највеќе до 8 часа ја имам носено , ни светнав ни ништо дури ни камена пудра не користев. За мат дали е би рекла полу мат , регулира мрснотија на лицето но не ги истакнува сувите делови на лицето. Исто така и коректор не користев за под очите (ама признавам дека јас проблеми си немам со црни кругови под очите) Ако сакаш да си посигурна пробај си на тестер на цело лице да видиш тебе како ке ти одговара мада прошетај низ сите Космо да најдеш асални тестери , јас од тие во ГТЦ се згрозив колку им беа нечисти незнам сега евентуално ако не ги смениле нешто