Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    За сува имаш или за комбинирана?Јас од постарите за комбинирана имав и мислам 6 беше, а сега ништо не пишува :)Мислам дека за сува имаат поголем спф, што успеав да сфатам...

2. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    За мрсна. Сега гледав по нет дека пред некоја година беа спф 6 а сега се спф 15, а тие за сува изгледа имаат повисок спф.
    Сите што ја правите муабет пудрава, незнам колку ја знаете пудрава од порано. Ја сум долгогодишен корисник на пудрава, едно добри 8-9 години, секако со прекини и менување пудрии. Значи покривноста и издржливоста какви што и беа некаде пред 7-8 години сега е да речам гола вода. Се гледа колку сте задоволни сега а замслете колу попокривна ббила тогаш но беше и потешка на лице. Ја користев во време на пубертет и лицето ми го правеше стакло. Цена си држи уште од време.
    Иако да речам за мене и е расипана покривноста сеуште за мене важи една од најдобрите пудри.
    http://ecx.images-amazon.com/images/I/31qnMAbLcPL.jpg Додека беше во оваа амбалажа бев најзадоволна.

На Mishela, LaraSolare и koritsaki им се допаѓа ова.
  3. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Епа ако е за сува кожа тогаш ништо и јас кај челото мноогу светнувам. Иначе подолг период воопшто не ставам пудра, работам на случајот целосно да го средам лицево и да немам потреба од пудра. Порите и мене ми се проширени кај челото поради тоа што тој дел е помасен. Ставам само коректор на покритични места; под очите, некоја акна.
    А нивната бб крема да не си ја пробала? Сакам органски продукти, инаку мислам дека и цц кремата на макс фактор е супер. Јас долго време ја користев и Боржуа flower perfection, нели дека има висока покривност, се' додека не сфатив дека пудрите со висока покривност прават да изгледам како акреп. :)
    Додуша можеби би пробала и од органските пудри Лавера/Хаушка/Гамард, и онака органските пудри немаат некоја покривност, ко тонираниве (бб/цц) креми се, повеќе за изедначување тен. Имаш искуство со некоја од нив? Вака рецензии што читам на нет, и немаат некоја оцена, и тоа ме предомислува. :wasntme: А изборов на продукти во Мк е благо речено оскуден...

На LaraSolare му/ѝ се допаѓа ова.
  4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.703
    Допаѓања:
    106.949
    Производи на Dr.Hauschka имаш и овде на странава подоле а гледам имаат и голем избор , сега незнам дали цените се слични како во мк , но еве разгледај баш гледам имаат и оцена од луѓе што ги користеле нивните произвоиди

http://www.lookfantastic.com/brands...rchsuggestion&switchcurrency=EUR&locover=true

На blueberry93 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Со среќа во средувањето, да не те разочарам јас и на дерматолог бев,само заради мастење на Т зоната, инаку акни немам,еднаш до два пати во годината пред циклус може да ми излезе,а онака некои како точки црвенки не се ни приметуваат многу, ми се случува и почесто да излезат, ама сфатив дека ако не користам медицински креми кои регулираат себиум нема фајде.Дента кога престанав да користам пак стара песна.Башка проширените пори не постои никаков начин за намалување,може редовно да се чистат да изгледаат минимално намалени,ама не е некоја голема разлика,така да од моја гледна точка тешко дека некогаш ќе го доведам моево лице до состојба кога ќе си речам не носам пудра.Сепак и лично си е тоа,мене пример ако не ми е мазно и порцеланско не ми се допаѓа,затоа и користам потешки пудри.:)

Mногу рецензии за Organic Wear велеа дека им одговара за комбинирана кожа,па сега може до мене си било.Ама и јас се изненадив за покривноста кога ја нанесував со сунѓерче, зошто сепак е ЦЦ крема.Исто мислам дека важи и за потешките пудри,правилно нанесување е многу важно и нормално каква подлога користиш,некогаш може и тоа да не одговара.Јас една пудра набрзинка решив да ја пробам со прсти а ми ја фалеа како високопокривна и изгледаше многу неубаво,а потоа вработената со четка ми ја стави и буквално како друга пудра да беше.Така да ако имаш некоја на залиха,дај и прилика,експериментирај.Баш имав пишувано дека се откажав од ревлонот колку бев разочарана па со неколку измени сега многу ми се допаѓа :)

Инаку ја немам користено нивната ББ крема, а една работа што ми влезе во очи и ми беше чудно,мислам дека на кутичето што го фрлив(она во кое беше ставена тубичката)пишување 100% Natural Origin,70% Organic и не ми беше баш јасно што мислат со тоа:?:

На blueberry93 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    ^Пред некое време девојката во Дм Гтц се чудеше кога и кажав дека течната пудра ја нанесувам со четка,
    инаку дојдов да се пожалам од @dm drogerie markt .Минатата недела имаше акција на пудрата Мејбилајн 1+1 гратис за 450 ден. ги немам користено ама си реков ај едната ќе се погоди веројатно ако не ќе ги подарам на некого:DДвете беа спакувани во ќесичка и таму немаше шанси да се отворат,доаѓам дома и има што да видам двете пудри празни до пола т.е тоа да ти биле тестери,а сега ги ставиле на акција.На долниот дел на тубата кај што стои лепенката "тестер" ми се лепеа прстите,паметно од нивна страна добра заработувачка,ама мене ме разочараа.Периодов имам многу обврски и немав време да поминам таму да се пожалам (Дм Гтц).

7. queen007

queen007 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    306
    dali prvo stavate korektor pa kamena pudra? jas kupiv golden rose kamena pudra kakva e iskustva???

8. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    2.083
    Ја има ли некоја од овие три кај нас конечно? :^)
    Која е подобра?

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    @MayDiamonds Последната ја имам користено и многу убава пудра е, има средна покровност и сјаен финиш што значи не е никако за мрсна кожа.

Инаку ревлонот кај мене не пишува спф. Или незнам каде да го најдам :lol:

На koritsaki и MayDiamonds им се допаѓа ова.
  10. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Има ли некој на кетрис пудра користено, сега намалени се во ДМ па да се почастам нешто.
    Или некоја друга, само да има светли нијанси, јас сум Каспер. :lol:

Не знам за каква кожа да земам пудра, образите знаат да ми се суви понекогаш, а челото ми е мрсно на допир, ама не светам скоро никогаш ( ? ? ? ?)
    Само ми е важно да има добра покривност. Сега не мора нешто фотошоп ама еве средна покривност да биде.
    Се мислев се мислев и не знам за што да се одлучам, сега во моментов ич не ми се даваат многу пари за Ревлон или некоја поскапа пудра. :?:

11. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Јас имам користено catrice photo finish и тогаш не ми беше волку суво лице како сега и ми беше погодена. Користев најсветла нијанса 010 sand ако добро се сеќавам. Знам дека лицето ми беше ко фотошопирано, посебно на сликите. Не знам за покривноста да кажам, јас немам многу што да покријам, мене ми одговараше, не е тешка пудра, па види, барај тестер.

12. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    И јас немам нешто многу што да покријам освен подочњаци - си ги покривам како и да е со коректор, ама не сакам да ми биде ко некои пудри од (пример) Авон како да не си ставил ништо да ми е лицето, туку да ми е изедначен тенот, да се гледа убаво мазно хаха :)

13. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Нема сигурно да ти биде како да ништо немаш ставено, сепак е покривна пудра, го измазнува лицето, само да ти се погоди нијанса, јас мислам ќе бидеш задоволна.
    Сепак побарај тестер. :)

На x.Daisy.x му/ѝ се допаѓа ова.
  14. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.703
    Допаѓања:
    106.949
    Дa мислaм јa имaм виденo. Нијaнсите штo ги немa вo мк (бaрем јaс не сум ги виделa ) се: 110, 200 и тие oд 350 пa нaгoре мислaм дo 410. Нaјубaвo oди вo кoсмo и прoвери си. Акo немoжеш дa нaјдеш некoјa нијaнсa oд oвие штo ги пишaв сите ги имaш нa ebay. :)

@lal

15. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Што мислите за пудрата на maybeline?

16. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.665
    Допаѓања:
    8.582
    Јас имам ептен проблем кога станува збор за избирање пудра.
    Долго ја користев на Римел ластинг финиш и изгледа ми се презасити лицето од неа.
    А и периодиве кога има премин од едно време кон друго мене кожата ми станува ужас.
    Оваа римелов на почеток кога ќе ја нанесам ми е ок, но за неполн час веќе лицето ми изгледа како суво, исто како мат пудра да сум нанела а по неколу часа лицето ми е мрсно, ми светка. Јас не знам што е проблемот, кога почнав да ја користам бев презадоволна од оваа, сега сум многу разочарана.

Мат пудра воопшто не сакам, ептен лицето ми изгледа како да ми е натапкано во некој прав. Ја користев онаа на менхетен во црното пакување и паштета е благ збор за таа пудра.
    Ревлонот го баталив така ми стои премногу тешка пудра ми е за преку ден. Вчера ја пробав новата на Боржуа и не ми се допадна, иако ниајснсата што ја одбрав е повеќе од совршена, ама финишот не ми се допаѓа воопшто.
    Претходно ја користев онаа со сунѓерче на капачето flower perfection, и на Лореал true match.

Користам како база наизменично кога како, или новата на аура, или онаа на кетрис.

Сакам пудра што ќе си остане во таква состојба во каква ќе ја нанесам.
    Во ред е по неколку часа да ми светне лицето, се средува со камена ама повеќето од нив на почеток прават да ми изгледа лицето суво.

17. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.893
    Допаѓања:
    5.237
    Имам еден проблем поврзан со пудрите. Нијансата која ја користам потполно ми одговара на тенот (римел ластинг финиш 103), но на фотографии со блиц изгледам пресветла. Исто и контурирањето и ружот воопшто не ми се забележуват, иако за навечер имам баш фул мејкап. Нешто што би помогнало?

18. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.248
    Допаѓања:
    56.991
    Пробај Артдеко rich treatment, мислам дека така се викаше. За нормална до сува кожа е, дава најприроден изглед - ни мат ни сјаен.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  19. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Ima li SPF pudrata?

20. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.893
    Допаѓања:
    5.237
    да, има спф 20 :/ има нешто што можам да го ставам под или врз пудрата што ќе помогне? пошто ептен ми е погодена :(